Το χρώμα της Pantone για το 2024.

Date

Το χρώμα της χρονιάς της Pantone για το 2024 είναι το "Pantone 13-1023 Peach Fuzz" και είναι ζεστό και χνουδωτό. Η ροδακινί απόχρωση σηματοδοτεί επίσης την 25η επέτειο του προγράμματος.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο μεγαλώνει η προσμονή να μαζευτούμε με τους αγαπημένους μας. Να τα πούμε, να μοιραστούμε γεύματα και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις.

Αυτά τα ζεστά συναισθήματα συντροφικότητας είναι η έμπνευση πίσω από το χρώμα της χρονιάς για το 2024 της Pantone.

Το ινστιτούτο χρωμάτων απένειμε την ετήσια διάκριση στο “Pantone 13-1023 Peach Fuzz”.

Περιγράφοντας την απόχρωση ως μια “θερμή ροδακινί απόχρωση”, η εταιρεία είπε ότι επικοινωνεί συναισθήματα. Όπως τρυφερότητα, φροντίδα και ανταλλαγή, καθώς και επικοινωνία και συνεργασία.

Σκουλαρίκια Assael με κοραλλιογενή δάκρυα και τουρμαλίνες.

Έρχεται εν μέσω μιας περιόδου αναταραχής σε πολλές πτυχές της ζωής, δήλωσε η Pantone. Η ανάγκη για φροντίδα, ενσυναίσθηση και συμπόνια αυξάνεται παράλληλα με την επιθυμία για ένα πιο ειρηνικό μέλλον.

Η απόχρωση είναι “ήπια φωλιασμένη” μεταξύ του ροζ και του πορτοκαλί, λ η Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Pantone Color Institute.

Σετ ροδακινί τουρμαλίνης από την Lisa Nik.

“Το Pantone 13-1023 Peach Fuzz φέρνει το να ανήκουμε κάπου αλλά και εμπνέει την αναπροσαρμογή και μια ευκαιρία για φροντίδα. Φέρνει έναν αέρα ηρεμίας και μας προσφέρει ένα χώρο για να είμαστε, να αισθανόμαστε και να γιατρευόμαστε. Είτε περνάμε χρόνο με άλλους είτε παίρνουμε το χρόνο να απολαύσουμε μια στιγμή μόνοι μας”, δήλωσε η Eiseman.

“Αντλώντας θαλπωρή από το Pantone 13-1023 Peach Fuzz, μπορούμε να βρούμε γαλήνη από μέσα μας, που επηρεάζει την ευημερία μας”, δήλωσε ο Eiseman. “Μια ιδέα όσο και ένα συναίσθημα, το Pantone 13-1023 Peach Fuzz αφυπνίζει τις αισθήσεις μας. Με την ανακουφιστική παρουσία της απαλότητας αλλά και της ζεστασιάς του cocoon”.

Δαχτυλίδι με μοργανίτη και διαμάντια από την Omi Privé.

Η Pantone δήλωσε ότι το “ποιητικό και ρομαντικό” Peach Fuzz έχει επίσης μια εκλεπτυσμένη και σύγχρονη πλευρά. Περιγάφει τον καθαρό ροδακινί τόνο του ως “μια vintage ατμόσφαιρα” και ένα βάθος με απαλή ελαφρότητα που “είναι διακριτικό αλλά εντυπωσιακό”. 

“Με το φετινό Pantone Color of the Year 2024, βλέπουμε μια αυξημένη εστίαση στην κοινότητα.

Έτσι λοιπόν βλέπουμε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να ζουν και να αξιολογούν τι είναι σημαντικό. Αυτό είναι η άνεση του να είμαστε κοντά σε αυτούς που αγαπάμε”, δήλωσε η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Pantone Color Institute. 

Κρεμαστό Verragio με ροζ πέρλες.

“Το χρώμα αυτό είναι ένα χρώμα του οποίου η ζεστή και φιλόξενη αγκαλιά μεταφέρει ένα μήνυμα συμπόνιας. Επίσης η ζεστή ευαισθησία του φέρνει τους ανθρώπους κοντά και εμπλουτίζει την ψυχή”. 

Η εισαγωγή του Peach Fuzz σηματοδοτεί επίσης τα 25 χρόνια που η Pantone ορίζει ένα χρώμα της χρονιάς. 

Το πρώτο χρώμα της χρονιάς, το “Pantone 15-4020 Cerulean Blue”, παρουσιάστηκε το 1999.

Δαχτυλίδι Chara από την Misahara με φεγγαρόπετρα και διαμάντια.

“Στο πνεύμα του Pantone 13-1023 Peach Fuzz, αναπολούμε τα τελευταία 25 χρόνια του προγράμματος Pantone “Χρώμα της Χρονιάς” ευγνώμονες για την προσφορά μιας ευκαιρίας. Όπου οι σχεδιαστές αλλά και οι λάτρεις του χρώματος σε όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση για το χρώμα. Ακόμη να εμπνευστούν από το χρώμα και να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους στις κοινότητές τους”, δήλωσε ο Pressman. 

“Ανυπομονούμε να το συνεχίσουμε αυτό για πολλά ακόμη χρόνια”. 

Οι επίσημοι χορηγοί της Pantone για το Χρώμα της Χρονιάς για το 2024 είναι η Motorola, η εταιρεία καλλυντικών Shades by Shan, το κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών σπιτιού Ruggable, η εταιρεία υφασμάτων Ultrafabrics και η αγορά ειδών σπιτιού Spoonflower.

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα