Νέα συλλογή σε κοπή καμποσόν της Bulgari.

Date

Η Bulgari αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική κοπή καμποσόν με μια νέα συλλογή κοσμημάτων. Ο Ρωμαίος κοσμηματοπώλης εφάρμοσε τις ρευστές γραμμές των πολύτιμων λίθων που φέρουν την υπογραφή του σε κοπή καμποσόν με μια νέα πρόταση ευέλικτων χρυσών κοσμημάτων.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Με μια ολοκαίνουργια συλλογή χρυσών κοσμημάτων, η Bulgari έχει δώσει μια τροπή σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοτίβα της. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο ρωμαϊκός οίκος έχει ανοίξει δρόμους με τους πολύτιμους λίθους σε κοπή καμποτσόν. Ένα εμβληματικό σχήμα που αναδεικνύει το ζωντανό χρώμα των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων.

Τώρα, επτά δεκαετίες αργότερα, η Bulgari επιστρέφει σε αυτό το χαρακτηριστικό σχέδιο με νέα γλυπτά δαχτυλίδια και μενταγιόν. Παίρνουν αφορμή από τις γυαλισμένες καμπύλες των πολύτιμων λίθων κοπής καμποσόν.

Η νεότερη συλλογή του Bulgari, Cabochon, είναι εμπνευσμένη από την πιο εμβληματική κοπή πολύτιμων λίθων του οίκου.

Με τη γυαλιστερή, θολωτή εμφάνισή του, οι απαλές καμπύλες ενός καμποτσόν παραπέμπουν στους διάσημους θόλους που κοσμούν τον ρωμαϊκό ορίζοντα. Όπως το Πάνθεον, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου -σχεδιασμένη από τον ίδιο τον Μιχαήλ Άγγελο-, η Βασιλική της Santa Maria Maggiore και η Εκκλησία της Santa Maria di Loreto.

Η ίδια κοπή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει μια σειρά από πολύχρωμους πολύτιμους λίθους. Όπως τα σμαράγδια, τα ρουμπίνια και τα ζαφείρια, για τα οποία η Bulgari είναι γνωστή.

Οι γλυπτές καμπύλες των λίθων σε σχήμα καμποσόν και η νέα συλλογή Cabochon θυμίζουν τους διάσημους θόλους που χαρακτηρίζουν τον ρωμαϊκό ορίζοντα.

Το στιλπνό λείο φινίρισμα αναδεικνύει επίσης τον αστερισμό που μοιάζει με αστερισμό στα ζαφείρια και τονίζει το φυσικό χρώμα και τον ιριδισμό άλλων λίθων. Όπως τα οπάλια και τα σμαράγδια, τα οποία μπορεί να είναι εύθραυστα αν κοπούν με πιο περίτεχνους τρόπους.

Πολλά από τα πιο διάσημα κοσμήματα της Bulgari ήταν καμποτσόν. Η Elizabeth Taylor, για παράδειγμα, είχε λάβει ως δώρο ένα εντυπωσιακό σαβουαγιάζ από ζαφείρι και διαμάντι 50 καρατίων με καμποτσόν από τον εραστή της – και δύο φορές σύζυγό της – Richard Burton.

Η νέα συλλογή είναι κατασκευασμένη από κίτρινο και ροζ χρυσό.

Σφυρηλατημένα από ροζ ή κίτρινο χρυσό, τα νέα σχέδια Cabochon της Bulgari μιμούνται το φυσικά αισθησιακό σχήμα της κοπής του καμποσόν και του περιβλήματός του. Τα δαχτυλίδια διαθέτουν δύο καμπύλες τομές κάτω από το θόλο. Όπως ένας πολύτιμος λίθος που κόβεται για να ταιριάξει σε ένα πλαίσιο.

Εν τω μεταξύ, τα μενταγιόν ερμηνεύουν την εντυπωσιακή σιλουέτα ενός διπλού καμποσόν. Σαν δύο σταγόνες λιωμένου χρυσού που συναντιούνται στη μέση. Ευχάριστα ογκώδη, τα κομμάτια είναι σχεδιασμένα για να φοριούνται καθημερινά. Είτε μόνα τους είτε σε συνδυασμό με άλλα σχέδια για να κάνουν μεγαλύτερη αίσθηση.

Πηγή: somethingaboutrocks.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα