Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για Τανζανίτη 703 καρατίων.

Date

Σκαλισμένος από τη Naomi Sarna, ο "L'Heure Bleu" είναι πλέον ο μεγαλύτερος κομμένος τανζανίτης στον κόσμο.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Σε μια τελετή τον περασμένο μήνα, ο σκαλισμένος από τη Naomi Sarna “L’Heure Bleu” των 703 καρατίων κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως ο μεγαλύτερος κομμένος τανζανίτης στον κόσμο. Η ασημένια βάση του από ασήμι 925 είναι εμπνευσμένη από τους ανέμους της Μεγάλης Κοιλάδας του Ρήγματος της Τανζανίας.

Το επίσημο ζύγισμα του “L’Heure Bleu” πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στο Rice Northwest Museum of Rocks & Minerals στο Χίλσμπορο του Όρεγκον.

Οι εμπειρογνώμονες πολύτιμων λίθων, Jessie English της J.S. English Appraisals και Madeline Saunders της Oregon Estate Jewelry, ήταν οι επίσημοι μάρτυρες της ζύγισης. Επίσης ο κριτής των Ρεκόρ Γκίνες Michael Empric επαλήθευσε και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα. 

Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Rice, Gail Spann, και η διευθύντρια του Μουσείου, Kim Vagner, ήταν παρούσες.

“Ως διευθύντρια του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Πετρωμάτων και Ορυκτών Ράις. Αλλά και μακροχρόνια υποστηρίκτρια αυτού του υπέροχου ” πολύτιμου λίθου ” στο Χίλσμπορο, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη. Επειδή φιλοξενήσαμε τη Naomi Sarna στην περιπέτειά της με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, την οποία απόλαυσαν πολλοί παρευρισκόμενοι. Είμαστε τυχεροί που ένα τέτοιο ταλέντο κοσμεί το κατώφλι του μουσείου μας”, δήλωσε η Spann.

Πριν από αρκετά χρόνια, η Sarna ταξίδεψε στους πρόποδες του βουνού Κιλιμάντζαρο. Το μόνο μέρος στον κόσμο όπου συναντάται τανζανίτης. Σκοπός της να επιλέξει το ακατέργαστο υλικό από το οποίο θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο σκαλιστό τανζανίτη όλων των εποχών.

Της ζητήθηκε να δημιουργήσει ένα σκάλισμα για έναν διεθνή διαγωνισμό που θα ωφελούσε τον λαό των Μασάι. Τη φυλή της οποίας τα προγονικά εδάφη περιλαμβάνουν τα ορυχεία τανζανίτη. Εκεί όπου ένας άνθρωπος της φυλής ανακάλυψε για πρώτη φορά τον πολύτιμο λίθο πριν από 50 χρόνια.

Ενώ βρισκόταν στην Τανζανία, στη Sarna παρουσιάστηκαν διάφοροι κρύσταλλοι τανζανίτη και επέλεξε το κομμάτι που τελικά έγινε το L’Heure Bleu.

Το 2013, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία σκαλίσματος στα ετήσια βραβεία Spectrum Awards της American Gem Trade Association.

Ο πολύτιμος λίθος βρίσκεται πάνω σε μια ασημένια βάση από ασήμι 925. Είναι εμπνευσμένη από τους ανέμους της κοιλάδας Great Rift Valley της Τανζανίας.

Η Sarna συμμετέχει επίσης σε ανθρωπιστικό έργο στην Τανζανία. Το έργο περιλαμβάνει τη διδασκαλία γυναικών Μασάι να κατασκευάζουν κοσμήματα με σύρμα χρησιμοποιώντας τανζανίτη.

Ενώ βρισκόταν στην Τανζανία, η Sarna έγινε μάρτυρας των επιπτώσεων της φτώχειας και των οφθαλμικών ασθενειών στην κοινότητα. Σχεδιάζει να δωρίσει τα κέρδη από την ενδεχόμενη πώληση του L’Heure Bleu στο Casey Eye Institute με έδρα το Πόρτλαντ για την παροχή οφθαλμολογικής περίθαλψης στους Μασάι.

Το 2017, το National Jeweler ανέφερε ότι η ζητούμενη τιμή ήταν 500.000 δολάρια.

“Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες φέρνουν διεθνή αναγνώριση και προσοχή στο γλυπτό μου από τανζανίτη L’Heure Bleu.

Η αναγνώριση αυτή δίνει μεγάλη δύναμη στην υπόσχεσή μου να βοηθήσω τους Μασάι με τις δυσκολίες όρασής τους. Αυτό αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τις μελλοντικές μας ελπίδες. Δηλαδή να παρέχουμε οφθαλμολογική περίθαλψη στους Μασάι στην Τανζανία”, δήλωσε η Sarna.

Ο Dr. Andreas Lauer, πρόεδρος του Casey Eye Institute, παρακολούθησε την τελετή ζύγισης. Ταυτόχρονα, γιατροί του ινστιτούτου έφταναν στην Τανζανία για ένα συνέδριο για τον καταρράκτη.

“Το οφθαλμολογικό ινστιτούτο Casey είναι υπόχρεο στη Ναόμι. Στο μέλλον, οι ασθενείς, οι οικογένειές τους και η κοινότητα των Μασάι θα αισθάνονται το πάθος και την αγάπη της. Καθώς θα το εκφράζουν με τα χαμόγελα και τη χαρά τους από τη βελτιωμένη όραση”, δήλωσε ο Λάουερ.

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα