Iconic Jewels: Her Sense of Style.

Date

Ο οίκος Sotheby's παρουσιάζει μια εκτεταμένη ιδιωτική συλλογή επώνυμων κοσμημάτων από όλο τον εικοστό αιώνα

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Αντιπροσωπεύει το πάθος μιας γυναίκας τόσο για το εικονικό όσο και για την πρωτοπορία. Η συλλογή διακρίνεται από μοναδικά κομμάτια, πολλά από τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις μουσείων και στην επιστημονική βιβλιογραφία. Αυτή η ειδική ηλεκτρονική δημοπρασία για έναν μόνο ιδιοκτήτη «Iconic Jewels: Her Sense of Style», θα είναι ανοιχτή από τις 2 Μαΐου. Η υποβολή προσφορών ολοκληρώνεται στις 16 Μαΐου, παρουσιάζει πάνω από 200 κοσμήματα που πωλούνται online.

Τα πιο σημαντικά κομμάτια της συλλογής θα αποτελέσουν μέρος της ζωντανής πώλησης «Magnificent Jewels» στις 14 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια των Sotheby’s Luxury Sales στη Γενεύη, στην οποία θα βγουν στο σφυρί 46 κομμάτια.

David Webb. Demi-parure από κοράλλι, ζαφείρι και σμαράγδι, δεκαετία του 1970.

Η θεαματική αυτή επιλογή αποτελεί φόρο τιμής στο σχεδιασμό κοσμημάτων του εικοστού αιώνα. Αλλά και μια εγκυκλοπαιδική παρουσίαση των πιο εμβληματικών κομματιών και των τάσεων που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή. Αναδεικνύονται μέσα από δημιουργίες των πιο διάσημων οίκων κοσμημάτων. Όπως οι Cartier, Van Cleef & Arpels, Bulgari, Boucheron, Chaumet, David Webb, Mauboussin, Marina B, Sterlé και Mellerio dits Meller.

Van Cleef & Arpels. Σετ καρφίτσες από χρυσό και διαμάντια, ‘Flamme’, δεκαετία 1950.

Ιδιαίτερη λοιπόν θέση στο πλαίσιο του «Iconic Jewels: Her Sense of Style» κατέχει ο René Boivin. Ένας από τους πιο ευφάνταστους οίκους κοσμημάτων στον κόσμο.

René Boivin. Κολιέ από ζαφείρι και διαμάντια, γύρω στο 1960.

Φημισμένος για τα περίτεχνα κατασκευασμένα αλλά και ζωηρά πολύχρωμα κοσμήματά του, το στυλ του Boivin άσκησε μεγάλη έλξη στον ιδιώτη συλλέκτη. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, ο εν λόγω ειδικός απέκτησε ίσως την πιο εκτεταμένη επιλογή έργων του γαλλικού οίκου κοσμημάτων στον κόσμο. Σχεδόν τριάντα κομμάτια θα προσφερθούν στο πλαίσιο της έκθεσης «Iconic Jewels: Her Sense of Style». Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συλλογή κοσμημάτων Boivin που έχει βγει ποτέ σε δημοπρασία.

Verdura. Ζευγάρι χειροπέδες από νεφρίτη και πολύτιμους λίθους, “Maltese Cross Cuff”.

Ένα από τα πιο καθοριστικά χαρακτηριστικά του «Iconic Jewels: Her Sense of Style» είναι ο απόλυτος εκλεκτικισμός του. Ενοποιείται λοιπόν με την αλάνθαστη επιτηδευμένη ματιά του ιδιώτη συλλέκτη και εξισορροπεί με σύνεση την πιο εμβληματική συλλογή κοσμημάτων. Με μια αυτοπεποίθηση στην ενεργή αναζήτηση πιο ασυνήθιστων, συχνά εκκεντρικών, μερικές φορές μοναδικών ή ειδικά κατασκευασμένων κομματιών.

Arnaldo Pomodoro. Χρυσό δαχτυλίδι, κάπου στο 1970.

Επίσης οι περισσότεροι συλλέκτες κοσμημάτων επικεντρώνονται σε ορισμένες περιόδους, μάρκες ή στυλ. Αλλά ο συγκεκριμένος συλλέκτης επεδίωξε να αποκτήσει τα πιο αξιόλογα δείγματα κοσμημάτων από όλες τις σημαντικότερες δεκαετίες και σχεδιαστικές τάσεις του εικοστού αιώνα: Art Nouveau, Belle Epoque, Art Deco και Μοντερνισμός.

Bulgari. Κολιέ από χρυσό και αρχαία νομίσματα, ‘Monete’, γύρω στο 1980.

Το πάθος αλλά και η αίσθηση του στυλ του συλλέκτη λάμπει μέσα από την ποικιλομορφία της συλλογής με τα πολλά τολμηρά και πολύχρωμα κομμάτια της. Αλλά και η προτίμησή του στην περίπλοκη δεξιοτεχνία από τους καλύτερους οίκους κοσμημάτων του κόσμου.

Sterlé. Καρφίτσα με αμέθυστο και διαμάντια, δεκαετία του 1950.

Πηγή: sothebys.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα