Διαμάντι σε σχήμα μπαστουνιού κρίκετ.

Date

Ένα διαμάντι σε σχήμα μπαστουνιού του κρίκετ κατατέθηκε στο εργαστήριο της Βομβάης του Gemological Institute of America (GIA) για έλεγχο.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το φυσικό διαμάντι ζύγιζε 1,04 καράτια και είχε ανοιχτό καφέ χρώμα, ανέφερε το GIA στη χειμερινή έκδοση του Gems & Gemology. Ο λίθος ήταν μερικώς γυαλισμένος. Με μια τραχιά υφή να διατηρείται στην άκρη της λαβής και στο μπροστινό μέρος του ρόπαλου. Ο κατασκευαστής κράτησε σκόπιμα μερικά ακατέργαστα μέρη για να πιστοποιήσει τη φυσική προέλευση του διαμαντιού, εξήγησε η GIA.

Χρησιμοποιώντας φασματοσκοπία, η GIA επιβεβαίωσε ότι το διαμάντι ήταν μια φυσική πέτρα, τύπου IIa, χωρίς επεξεργασία χρώματος. Εντόπισε επίσης ένα εγκάρσιο στέλεχος ” tatami ” μέσα στο διαμάντι.

Το διαμάντι φέρει την υπογραφή και το όνομα του παίκτη του κρίκετ Virat Kohli. (Gemological Institute of America)

Η πέτρα ήταν ένα δώρο για τον εορτασμό της 15ης επετείου στο άθλημα του παίκτη του κρίκετ Virat Kohli. Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία, σημειώνει το GIA. Στο διαμάντι αναγράφεται το όνομα και η υπογραφή του. Σύμφωνα με ινδικές ειδησεογραφικές πηγές, ο δωροθέτης είναι ο Utpal Mistry. Ένας κορυφαίος Ινδός ειδικός στα διαμάντια και επιχειρηματίας από το Γκουτζαράτ.

Πηγή: rapaport.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα