Ρολόγια για το Νέο Κινέζικο Έτος 2024, το Έτος του Δράκου.

Date

Σε σύγκριση με το Έτος του Κουνελιού, το Έτος του Δράκου ξεκινάει αρκετά αργά το 2024, τον Φεβρουάριο του 2024.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Σύμφωνα με την ετήσια παράδοση, μια ολόκληρη σειρά από ωρολογοποιούς έχουν κυκλοφορήσει εορταστικά ρολόγια για να συμπέσουν με τον επόμενο κύκλο του κινεζικού ζωδιακού κύκλου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από ρολόγια που είναι αφιερωμένα στους δράκους και απεικονίζουν δράκους.

Οι δράκοι συμβολίζουν την επιτυχία, την τύχη και την ανάπτυξη, κάτι που ειλικρινά θα μπορούσαμε όλοι να κάνουμε μετά τα τελευταία χρόνια. Ιστορικά, το μυθολογικό πλάσμα έχει συνδεθεί με τους Κινέζους αυτοκράτορες. Ενώ εμφανίστηκε στην πρώτη κινεζική εθνική σημαία κατά τη διάρκεια της δυναστείας Qing, καθιστώντας το μια πνευματική και πολιτιστική φιγούρα. Ας ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα ρολόγια του Έτους του Δράκου.

Arnold and Son Perpetual Moon Έτος του Δράκου

Η Arnold & Son μας έχει κακομάθει με ένα ζευγάρι ρολόγια για το κινεζικό νέο έτος. Το Perpetual Moon είναι το μοντέλο που συνήθως κυκλοφορούν για τον εορτασμό της περίστασης. Έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν θεματικές εκδόσεις αυτού του ρολογιού με την επιγραφή του ζώου της στιγμής σε αυτά. Η έκδοση 2024 απεικονίζει ένα γλυπτό δράκου από ροζ χρυσό που πετάει πάνω από μερικά λεπτά δέντρα σε έναν ουρανό από γυαλί αβεντουρίνης σε μπλε ή μαύρο χρώμα, κάτω από ένα φεγγάρι από φίλντισι.

Το δεύτερο ρολόι που κυκλοφόρησαν για το Έτος του Δράκου βασίζεται στο μοντέλο Luna Magna. Ακριβώς όπως και το μοντέλο Perpetual Moon, διαθέτει σε περίοπτη θέση έναν χρυσό δράκο που ελίσσεται κατά μήκος του καντράν,. Αν και αυτή τη φορά ο νυχτερινός ουρανός αντιπροσωπεύεται από σκούρο, όνυχα ή pietersite. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο ο δράκος περιβάλλει το φεγγάρι, κρατώντας το με τα νύχια του σαν τον πολύτιμο θησαυρό στο θησαυροφυλάκιό του.

Vacheron Constantin Les Cabinotiers Grisaille High Jewellery Dragon

Τα τελευταία χρόνια η Vacheron γιορτάζει πάντα την κινεζική πρωτοχρονιά με τη συλλογή Metiers d’Art. Ωστόσο, ενώ εξακολουθώ να περιμένω ότι θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή, το πρώτο ρολόι που κυκλοφόρησαν προς τιμήν του δράκου είναι αυτό το μοναδικό κομμάτι Les Cabinotiers Grisaille High Jewellery – Dragon. Σε αντίθεση με ένα χρυσό γλυπτό, διαθέτει μια απεικόνιση του κινεζικού αυτοκρατορικού δράκου με σμάλτο grisaille, η οποία είναι εκπληκτική.

Η τεχνική Grisaille είναι μια τεχνική κατά την οποία η εικόνα δημιουργείται από πολλαπλά στρώματα λευκού σμάλτου πάνω σε σκούρα βάση. Συνήθως επικαλύπτεται με ένα τελικό στρώμα διαφανούς σμάλτου για να της δώσει λάμψη. Σε μια απόκλιση από την παράδοση, η Vacheron Constantin χρησιμοποίησε ένα ημιδιαφανές πράσινο τελικό στρώμα. Για να δώσει σε ολόκληρο το κομμάτι αυτή τη χαρακτηριστική πράσινη απόχρωση. Τροφοδοτείται από το Calibre 1120 με απόθεμα ισχύος 40 ωρών και πάχος μόλις 2,4 χιλιοστών.

Hamilton Ventura Dragon

Σε έναν κόσμο των Khaki Fields και των Navy Frogmen, το Ventura είναι ένα περίεργο θηρίο στο στάβλο της Hamilton. Ένα τριγωνικό ρολόι που είναι πολύ πιο καλλιτεχνικό και πρωτότυπο από τα συνηθισμένα τους ρολόγια με όργανα. Ήταν το πρώτο ηλεκτρικό ρολόι και το αγαπημένο του Elvis. Πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία Men in Black ως μέρος της στολής τους. Αυτές οι πτυχές είναι που το καθιστούν ιδανικό για μια ειδική έκδοση προς τιμήν των δράκων. Διαθέτει ένα διάτρητο καντράν σε σχήμα προσώπου δράκου, με κόκκινα μάτια που καίνε και ταιριάζουν με τον κόκκινο δείκτη δευτερολέπτων.

Πρόκειται για μια ακραία avante garde, η οποία επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις σκαλωτές οθόνες. Χρησιμοποιεί τον αρνητικό χώρο που δημιουργείται για να διαμορφώσει την εικόνα και να γεμίσει το χώρο του τριγωνικού καντράν. Είναι ένα έξυπνο κομμάτι του σχεδιασμού. Ωστόσο, προσωπικά αισθάνομαι ότι η ένταση του προσώπου του δράκου το αφήνει λίγο καρτουνίστικο – προσπαθεί πολύ σκληρά να είναι δροσερό σαν παιδική φαντασίωση. Αν και ίσως αυτό να είναι λίγη ζήλια εκ μέρους μου, επειδή γεννήθηκα τη χρονιά της Τίγρης και εύχομαι εκείνη η χρονιά να είχε μερικά πιο cool ρολόγια.

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Enamel Dragon

Η Jaeger-LeCoultre έχει πάρει κυριολεκτικά την ιδέα του Crouching Tiger, Hidden Dragon κρύβοντας τον δράκο που υπάρχει στο Reverso Tribute Enamel Dragon στην πίσω πλευρά του κομματιού. Εάν αντιστρέψετε το καντράν για να αποκαλύψετε τον δράκο, θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο διακριτικά σχέδια που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο. Μια απίστευτα λεία, μαύρη βάση από σμάλτο Grand Feu σχηματίζει ένα έντονο, καθαρό φόντο για τον χρυσό δράκο, ο οποίος φαίνεται να αναδύεται από τα μελανά βάθη περιτριγυρισμένος από χρυσά σύννεφα.

Το ίδιο σμάλτο αποτελεί τη βάση για το κύριο καντράν, εξοπλισμένο με δείκτες ώρας και λεπτού καθώς και τις αντίστοιχες κλίμακες σε στυλ Art Deco. Ο μηχανισμός στο εσωτερικό του είναι ο Jaeger-LeCoultre Calibre 822, ένας μηχανικός μηχανισμός με χειροκίνητο κούρδισμα και απόθεμα ισχύος 42 ωρών. Μου αρέσει το γεγονός ότι αυτό το ρολόι είναι χειροκίνητο, επειδή μοιάζει με καθημερινή τελετουργία το κούρδισμα, τροφοδοτώντας τον συμβολισμό του ζωδιακού κύκλου.

Chopard LUC XP Urushi Year of the Dragon

Η Chopard δημιουργεί συνήθως ένα L.U.C XP Urushi που συμπίπτει με κάθε σεληνιακό νέο έτος και το 2024 δεν διαφέρει. Αυτά τα ρολόγια είναι συνήθως ένα από τα κορυφαία, αλλά με την έκδοση Year of the Dragon, βρίσκω ότι υπάρχει ένα εξόφθαλμο ζήτημα. Συγκεκριμένα, το λογότυπο της Chopard κάτω από το 12ο ρολόι παρεμβαίνει εντελώς και αποκρύπτει μέρος του κεφαλιού και του λαιμού του δράκου. Αν ήταν μόνο μέρος του σώματος δεν θα έβρισκα πρόβλημα με αυτό, αλλά έλα τώρα, το να μην καλύπτεις το κεφάλι του κύριου θέματος είναι το 101 του σχεδιασμού.

Κοιτάζοντας πέρα από αυτό, πρόκειται για μια απίστευτα δροσερή απόδοση του αυτοκρατορικού δράκου, που δημιουργήθηκε με παραδοσιακή λάκα Urushi και κατασκευάστηκε για την Chopard από έναν διάσημο Ιάπωνα τεχνίτη, τον Minori Koizumi. Αυτό το ρολόι πηγαίνει επίσης παραπέρα, ενσωματώνοντας έναν δίσκο από φίλντισι που κρατάει ο δράκος. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το ίδιο το ρολόι είναι μια προσφορά 39,5 χιλιοστών σε χρυσό με τον μηχανισμό μικροροτέρ L.U.C 96.17-L.

Casio G-Shock MT-G Golden Dragon MTG-B3000CXD-9AER

Η Casio φέρνει το δικό της στυλ στο Έτος του Δράκου με το G-Shock MT-G Golden Dragon MTG-B3000CXD-9AER. Ακριβώς όπως ο δράκος από τον οποίο είναι εμπνευσμένο, το ρολόι είναι κάτι σαν τέρας, με διαστάσεις 51,9mm x 50,9mm x 12,1mm σε αναλογία. Ευτυχώς, αυτό το τεράστιο μέγεθος δημιουργεί μεγάλη επιφάνεια πάνω στην οποία η Casio μπορεί να δημιουργήσει το περίπλοκο μοτίβο κλίμακας δράκου που διακοσμεί ολόκληρη τη θήκη και το καντράν του κομματιού.

Η θήκη αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο μέρη. Υπάρχει το εξωτερικό τμήμα από ανοξείδωτο ατσάλι, με ιοντική επικάλυψη χρυσού χρώματος για να δίνει λάμψη. Και επίσηςένας σκούρος μαύρος εσωτερικός πυρήνας από άνθρακα για εξαιρετική ανθεκτικότητα. Η ανθεκτικότητα είναι πάντα το κλειδί για τη σειρά G-Shock. Και το Golden Dragon δεν διαφέρει με αντοχή στο νερό 200 μέτρων,. Καθώς επίσης και υψηλή αντοχή σε κραδασμούς, φυγόκεντρες δυνάμεις και κραδασμούς.

Tag Heuer Carrera Chronograph Year of the Dragon

Είναι ενδιαφέρον ότι η Tag Heuer είναι ένα από τα πρώτα ρολόγια που εξετάσαμε. Και το οποίο έχει υιοθετήσει την προσέγγιση της ανάδειξης του κόκκινου χρώματος για το ρολόι του Έτους του Δράκου. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που συνδέεται με την ευτυχία στον κινεζικό συμβολισμό. Συνεργαζόμενο καλά με την ίδια τη σημασία του δράκου για την τύχη και την ανάπτυξη. Τα προηγούμενα χρόνια πολύ περισσότεροι ωρολογοποιοί εστίαζαν στο κόκκινο πάνω από το ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Απλά υποθέτω ότι ο δράκος είναι τόσο υποβλητικός που οι σχεδιαστές προτιμούν να ασχοληθούν με αυτή την έννοια αντί αυτού.

Το Tag Heuer Carrera Chronograph Year of the Dragon διαθέτει κόκκινους μετρητές χρονογράφου σε ατσάλινη ή ροζ χρυσή κάσα. Επιπλέον, υπάρχει ένας δράκος στο ρολόι. Απλά έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του ρολογιού αντί να έχει την τιμητική του στο καντράν.

Corum Bubble 47 Dragon and Dragon Eye

Η Corum είναι γνωστή για τα πειραματικά της σχέδια. Εστιάζουν σε ίσα μέρη στυλ και τεχνολογίας με τη Χρυσή Γέφυρα και το πρόσφατο Tourbillon Concept. Το Bubble 47 είναι διαφορετικό στο ότι είναι εντελώς εστιασμένο στην αισθητική. Καθιστώντας το ιδανικό καμβά για ένα ρολόι που γιορτάζει το Έτος του Δράκου. Επέλεξαν να δημιουργήσουν δύο σχέδια, το Bubble 47 Dragon και το Bubble 47 Dragon Eye.

Η έκδοση Dragon έχει παρόμοιο στυλ με τα άλλα ρολόγια που παρουσιάζονται εδώ. Με έναν χρυσό δράκο να αναδύεται από ένα μαύρο καντράν. Το Drago Eye είναι πιο μοναδικό, καθώς κάνει ζουμ για να παρουσιάσει, λοιπόν, το μάτι ενός δράκου. Μια βαθιά κόκκινη σφαίρα με μια διαπεραστική μαύρη κόρη που περιβάλλεται από καπάκι με λέπια από χρυσό. Και τα δύο μοντέλα παρουσιάζονται σε μαύρες ατσάλινες κάσες PVD με διάμετρο 47 mm, οι οποίες φιλοξενούν τον αυτόματο μηχανισμό CO 082.

Hublot Spirit of Big Bang Titanium Dragon

Η Hublot δεν ήταν ποτέ διακριτική. Μπορείτε λοιπόν να στοιχηματίσετε ότι με την εντολή να δημιουργήσουν ένα ρολόι εμπνευσμένο από δράκους, δεν πρόκειται να αρχίσουν να ρίχνουν τους τόνους τώρα. Το Spirit of Big Bang Titanium Dragon είναι μια πανδαισία για τα μάτια. Με ένα στυλιζαρισμένο πρόσωπο δράκου να σας κοιτάζει από το καντράν. Η πολυεπίπεδη αισθητική είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή τέχνη της κινεζικής κοπής χαρτιού. Το κομμάτι σχεδιάστηκε από μια διάσημη καλλιτέχνη χαρτιού, την Chen Fenwan. Η Chen είναι γνωστή για την εντυπωσιακή χρήση του ροζ και του μπλε. Τα οποία μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα να αντιπροσωπεύονται στα χρώματα του δράκου της Hublot.

Διαθέτει μια θήκη με διάμετρο 42 χιλιοστών από τιτάνιο που καταλήγει σε ένα προσαρμοσμένο μαύρο λουράκι από καουτσούκ με διακοσμητικό σχέδιο κλίμακας δράκου. Το μοτίβο έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει σαν να έχει παραχθεί με μαρκετερί, μια παραδοσιακή, διακοσμητική τέχνη της ξυλουργικής. Μεταξύ της κοπής χαρτιού και της μαρκετερί, στη Hublot δίνουν μεγάλη προσοχή στο γεγονός ότι το 2024 είναι το έτος του ξύλινου δράκου. Μια λιγότερο γνωστή πτυχή του ζωδιακού κύκλου, όπου κάθε έτος αποδίδεται επίσης σε ένα υλικό ή στοιχείο.

IWC Portugieser Chronograph Year of the Dragon

Είναι ενδιαφέρον ότι το IWC Portugieser Chronograph Year of the Dragon είναι ένα από τα λίγα ρολόγια που έχω δει. Αλλά δεν τοποθετεί αμέσως έναν δράκο στο καντράν του εορταστικού του ρολογιού. Αντ’ αυτού, αποτίει φόρο τιμής σε ένα άλλο κινεζικό σύμβολο της τύχης και της ευτυχίας, το κόκκινο χρώμα. Διαθέτει ένα πλούσιο μπορντό καντράν με κάθετη οθόνη χρονογράφου bicompax και χρυσές σημάνσεις. Αυτό το καθιστά ένα από τα πιο διακριτικά ρολόγια του Έτους του Δράκου. Αν και δεν θα έφτανα στο σημείο να πω ότι είναι διακριτικό, απλώς συγκριτικά.

Γυρίστε όμως το ρολόι και θα βρείτε έναν δράκο, κρυμμένο σε κοινή θέα με τη μορφή του χαραγμένου χρυσού ρολογιού. Αυτός ο στροφέας είναι προσαρτημένος στο IWC Manufacture Calibre 69355, ένα αυτόματο κομμάτι με απόθεμα ισχύος 46 ωρών.

Ulysse Nardin Blast Tourbillon Dragon

Η Ulysse Nardin δεν είναι μία από τις συνήθεις μάρκες που παράγουν ρολόγια ζωδιακού κύκλου κάθε χρόνο. Ωστόσο ιστορικά γιορτάζει το έτος του Δράκου. Το έκαναν και πάλι με το νέο Blast Tourbillon Dragon. Είναι αρκετά ιδιαίτερο επειδή επίσης δεν συνδέω συνήθως την Ulysse Nardin με metiers d’art. Εκτός από τη μαρκετερί σιλικόνης τους, οπότε ο ροδοχρυσός δράκος χαραγμένος και μικροζωγραφισμένος με το χέρι είναι ιδιαίτερα απροσδόκητος και εντυπωσιακός. Αλλά η ιδέα χρονολογείται από το 2012, το προηγούμενο Έτος του Δράκου. Όταν η Ulysse Nardin παρήγαγε ένα ρολόι με σμάλτο δράκο (Classico Enamel Champlevé Dragon) με την έκδοση 2024 να παίρνει αυτό το σχέδιο και να το αποδίδει σε 3D.

Μια άλλη επίσης ωραία πινελιά είναι το πλαίσιο του tourbillon διακοσμημένο με μαργαριτάρι. Ένα πολύτιμο κόσμημα που συχνά απεικονίζονται οι ανατολικοί δράκοι να προστατεύουν. Το tourbillon είναι μέρος του αυτόματου μηχανισμού σκελετού UN-172 Manufacture, ο οποίος διαθέτει μικροροτέρ από πλατίνα και 72 ώρες εφεδρείας ισχύος. Η κάσα 45 χιλιοστών που το φιλοξενεί είναι κατασκευασμένη από συνδυασμό ροζ χρυσού και τιτανίου με επίστρωση DLC.

Bell and Ross BR 05 Artline Dragon

Η Bell & Ross δεν είναι ασυνήθιστη στο περιστασιακό παράξενο σχέδιο και τα περίπλοκα έργα τέχνης- κοιτάξτε μόνο το Cyber Skull. Ωστόσο, το BR 05 Artline Dragon είναι λίγο διαφορετικό. Επειδή διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αθλητικού ρολογιού, όπου ολόκληρη η επάνω επιφάνεια. Συμπεριλαμβανομένου του βραχιολιού, είναι χαραγμένη με λέιζερ με την εικόνα ενός δράκου. Το στυλ του κομματιού είναι εμπνευσμένο από τη λεπτοδουλεμένη σχεδίαση γραμμών. Επίσης και το στυλιζάρισμα ενός τατουάζ, δίνοντάς του μια αστική ατμόσφαιρα, σαν ένα έργο τέχνης από ένα graphic novel.

Το BR 05 έχει διάμετρο 40 χιλιοστά στο χαρακτηριστικό στρογγυλεμένο τετράγωνο σχήμα και είναι κατασκευασμένο από σατινέ βουρτσισμένο ατσάλι. Φιλοξενεί το BR.CAL.321 με 54 ώρες εφεδρείας ισχύος, δείχνοντας ότι και οι καμπύλες του BR 05 έχουν πλέον αναβαθμιστεί, όπως και αυτές του BR 03 41mm. Αυτό οφείλεται στην αναβάθμιση από την Sellita των βασικών μηχανισμών που χρησιμοποιεί η B&R.

Swatch Year of the Dragon Collection

Η Swatch τα έδωσε όλα με μια συλλογή πέντε ρολογιών που γιορτάζουν το Έτος του Δράκου. Πρόκειται για τα ρολόγια Dragon in Cloud Big Bold, Dragon in Wind Pay Gent, Dragon in Waves Gent, Dragon in Motion Irony Chrono και Dragon in Gold Skin Irony. Το καθένα είναι ένα ελαφρώς διαφορετικό μοντέλο με το δικό του χρώμα και τη δική του απεικόνιση ενός δράκου.

Το Dragon in Wind, μαύρο με έναν φλογερό κόκκινο και κίτρινο δράκο. Είναι το πιο παρόμοιο με τις προηγούμενες εκδόσεις των ζωδίων και μοιάζει με το πιο συμβατικό. Αν και νομίζω ότι το αγαπημένο μου είναι στην πραγματικότητα το Dragon in Gold. Παρόλο που είναι το πιο θηλυκό (είναι όλα unisex), επειδή η πλούσια λάμψη του χρυσού χρώματος ταιριάζει στην αυτοκρατορική εικόνα του δράκου.

Πηγή: oracleoftime.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα