Ο Leonardo DiCaprio επενδύει στην οικολογική μάρκα ρολογιών ID Genève.

Date

Ο ηθοποιός Leonardo DiCaprio έγινε ο τελευταίος θαυμαστής της ωρολογοποιίας του Χόλιγουντ που επενδύει στον κλάδο.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ο πρωταγωνιστής του Wolf of Wall Street είναι ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που χρηματοδοτεί την πρωτοποριακή μάρκα ID Genève. Στόχος, να επιταχύνει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας της.

Όταν πρόκειται για επενδύσεις, ο Leonardo DiCaprio είναι ένας αστέρες του Χόλιγουντ που έχει δείξει ότι χρηματοδοτεί το όνειρο του.

Στο παρελθόν, ο ηθοποιός του The Wolf of Wall Street και ακτιβιστής για το κλίμα έχει χρηματοδοτήσει εταιρείες ευθυγραμμισμένες στις αρχές του. Όπως μάρκες τροφίμων με βάση τα φυτά, όπως η Beyond Meat, η βρετανική αλυσίδα vegan fast-food Neat Burger. Επίσης τα cruelty-free αθλητικά παπούτσια LØCI, η VitroLabs (μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Καλιφόρνια που εργάζεται για την παραγωγή δέρματος από κύτταρα) και η ενεργειακή εταιρεία Kingo.

Το ρολόι ID Genève του Leonardo DiCaprio, το Circular S. Είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ατσάλι που έχει επαναλιωθεί σε ηλιακό κλίβανο και διαθέτει ένα πλήρως αποδομημένο λουράκι από φυτικά απόβλητα.

Τώρα, ο DiCaprio επέλεξε να επενδύσει περισσότερο σε αυτό που φοριέται στους καρπούς των ανθρώπων. Επένδυσε στην ελβετική ωρολογοποιία ID Genève, η οποία μόλις συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε αρχική χρηματοδότηση. Η ID Genève, που ιδρύθηκε το 2020, δημιουργεί πολυτελή ελβετικά ρολόγια με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Χρησιμοποιεί ηθικά προερχόμενα και ανακυκλωμένα υλικά καθώς και διαδικασίες κατασκευής με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Στόχος της; “Να εμπνεύσει και να προκαλέσει τον τομέα της πολυτέλειας να δώσει προτεραιότητα και να καινοτομήσει στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα”.

Και ο DiCaprio επαναλαμβάνει αυτό το συναίσθημα. “Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι επενδυτής στην ID Genève. Μια μάρκα που οδηγεί την αλλαγή στον κλάδο της πολυτέλειας και όχι μόνο. Καινοτομώντας σταθερά και εστιάζοντας στις αρχές της κυκλικής οικονομίας”, δήλωσε. Ο σταρ φοράει το τελευταίο ρολόι περιορισμένης έκδοσης Circular S 41 χιλιοστών της ID Genève με ηλιακό καντράν. Είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο χάλυβα. Ο χάλυβας έχει ξαναλιωθεί χρησιμοποιώντας έναν ηλιακό κλίβανο, ο οποίος μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 165 φορές.

Η ομάδα της ID Genève ελπίζει ότι η εμπλοκή του Leonardo Dicaprio στην εταιρεία τους θα ενθαρρύνει και άλλους να υιοθετήσουν πιο βιώσιμες πρακτικές, όπως η χρήση ηλιακών κλιβάνων για την επανακατάψυξη του χάλυβα για πολυτελή ρολόγια.

Φέρει επίσης ένα μαύρο λουράκι “Treekind”, το οποίο είναι οικολογικό και κατασκευάζεται από 100% πράσινα απόβλητα, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα απόβλητα και να μεγιστοποιηθεί η επαναχρησιμοποίηση των υλικών. Το ίδιο ισχύει και για τη συσκευασία του ρολογιού, η οποία προέρχεται εξ ολοκλήρου από μυκήλιο μυκήτων και φύκια.

“Πάντα μας ενδιέφερε να συνεργαστούμε με έναν παγκόσμιο υποστηρικτή του περιβάλλοντος, όπως ο Leonardo DiCaprio, και είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η συνεργασία καρποφόρησε”, λέει ο Nicholas Freudiger, συνιδρυτής και & Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας. “Η ελπίδα μας είναι ότι αυτή η συνέργεια όχι μόνο θα μας δώσει μια πιο δυνατή φωνή στην υπεράσπιση βιώσιμων πρακτικών, αλλά και θα εμπνεύσει και θα προκαλέσει τους συναδέλφους μας στον τομέα της πολυτέλειας και όχι μόνο, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στις περιβαλλοντικές πρακτικές”.

Πηγή: somethingaboutrocks.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα