Το πρώτο δαχτυλίδι σχεδιασμένο από ένα και μόνο διαμάντι!

Date

Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι συνιστά ορόσημο στην ιστορία της βιομηχανίας διαμαντιών, καθώς είναι το πρώτο σχεδιασμένο εξ’ ολοκλήρου από ένα και μόνο διαμάντι.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Σε δημοπρασία του Sotheby’s κατά τη διάρκεια της Design Week του Μαϊάμι, πωλήθηκε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που σχεδίασαν, ο παγκοσμίως φημισμένος σχεδιαστής Μαρκ Νιούσον (Marc Newson) και ο απερχόμενος επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Σερ Τζόνι Άιβ (Sir Jony Ive).

Ο ανώνυμος αγοραστής που το απέκτησε, χρειάστηκε να καταβάλλει το αστρονομικό ποσό των 256.250 δολαρίων.

Τι κάνει όμως το συγκεκριμένο δαχτυλίδι τόσο ξεχωριστό;

Οι φιλόδοξοι σχεδιαστές του ξεχωριστού αυτού δαχτυλιδιού, καταπιάστηκαν με την ιδέα να δημιουργήσουν ένα δαχτυλίδι από ένα ενιαίο διαμάντι, το οποίο θα προσαρμοζόταν στις διαστάσεις που επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης του. Η ιδέα έγινε πρόκληση και το εγχείρημα των Μαρκ Νιούσον και Σερ Τζόνι Άιβ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι συνιστά σήμερα, ορόσημο στην ιστορία της βιομηχανίας διαμαντιών. Eίναι το πρώτο δαχτυλίδι, σχεδιασμένο εξ’ ολοκλήρου από ένα και μόνο διαμάντι, που μπορεί να φορεθεί!

Η εντυπωσιακή διαδικασία σχεδιασμού

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, το διαμαντένιο δαχτυλίδι, κόπηκε από μία και μόνο αδαμάντινη πέτρα. H πέτρα κατασκευάστηκε στην αμερικανική Diamond Foundry, με χρήση αντιδραστήρα πλάσματος και με μια επιστημονική διαδικασία μέσω ελέγχου ατόμων.

Μέσω αυτής της διαδικασίας πέτυχαν τη δημιουργία μιας αδαμάντινης πέτρας αρκετά μεγάλης ώστε να κοπεί το περίτεχνο δαχτυλίδι χωρίς να απαιτούνται μεταλλικά μέρη. Το δαχτυλίδι κατασκευάστηκε ειδικά για τον (RED). Οργανισμό αφοσιωμένο στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το HIV/AIDS και στη συγκέντρωση χρηματικών ποσών για την αντιμετώπισή του.

Σε δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, η γενική διοικητική διευθύντρια του οργανισμού, Τζένιφερ Λοτίτο, δήλωσε σχετικά:

«Αυτό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό δαχτυλίδι. Είναι ένα αντικείμενο απόλυτης ομορφιάς και βιωσιμότητας, το οποίο πρόκειται να σώσει ζωές. Είμαστε τόσο ευγνώμονες στον Τζόνι, τον Μαρκ και την Diamond Foundry που πρόσφεραν εξαιρετικό design και τέχνη για να βοηθήσουν να δοθεί τέρμα στο AIDS».

Πηγή: www.in.gr

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα