3 συμβουλές για να διατηρήσετε το ρολόι σας για μια ζωή.

Date

Λένε ότι ο χρόνος είναι πολυτέλεια και για κάποιους, αυτή η φράση μπορεί να συνοψιστεί εύγλωττα από την κατάσταση του ρολογιού τους στον καρπό.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Αυτό πιθανόν αντιπροσωπεύει το προσωπικό σας στυλ και μπορεί να δώσει μια εικόνα του τρόπου ζωής και των ενδιαφερόντων σας. Ίσως αποκαλύπτει μια προτίμηση στα θαλάσσια σπορ ή στα πιο εκλεπτυσμένα πράγματα της ζωής.

Ως έμπιστος και αξιόπιστος σύντροφος, το ρολόι σας εκτελεί αδιάκοπα και υπάκουα τη λειτουργία του μέρα και νύχτα. Είτε είναι ένα vintage κειμήλιο είτε ένα πολυτελές ρολόι, το ρολόι σας πρέπει να έχει ακόμη τη σταθερότητα και τη συνέπειά του όλα αυτά τα χρόνια. Διατηρώντας το σε άριστη λειτουργική κατάσταση, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Σέρβις

Για να διασφαλίσετε ότι όλα τα περίπλοκα μηχανικά κομμάτια που απαρτίζουν το ρολόι σας συνεχίζουν να λειτουργούν σαν ρολόι, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικά σέρβις στο ρολόι σας. Η αποσυναρμολόγηση των εξαρτημάτων διασφαλίζει την απομάκρυνση οποιασδήποτε βρωμιάς, σκόνης και σκουπιδιών που είναι ανάμεσά τους. Με τον κατάλληλο καθαρισμό, την λπανση και η στίλβωση κάθε κομματιού πριν από την επανασυναρμολόγησή του.

Αποθήκευση

Το ρολόι σας είναι ένα ευαίσθητο και καλοκουρδισμένο όργανο, που πρέπει να αποθηκεύεται σωστά και να προστατεύεται. Δηλαδή από την σκόνη, την βρωμιά και την υγρασία, που μπορούν να συμβάλουν σε εσωτερική βλάβη. Η θερμοκρασία και η υγρασία είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την αποθήκευση του ρολογιού σας. Οι ακραίες τιμές τους ίσως είναι λόγος ζημιάς στα εξαρτήματά του, ίσως επηρεάζουν την ακρίβειά του καθώς και την αντοχή του στο νερό.

Όταν δεν το φοράτε, είναι καλύτερο να το αποθηκεύετε σε στεγνό, καλά αεριζόμενο περιβάλλον, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Μια προστατευτική θήκη ή ένα κουτί ρολογιού, μπορεί να το προστατεύσει από γρατζουνιές και φυσικές ζημιές και το διατηρεί καθαρό και χωρίς σκόνη. Αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το ρολόι σας θα διατηρήσει την άψογη κατάστασή του, καθώς και την εμφάνιση και την αξία του.

Αντοχή στο νερό

Την ικανότητα ενός ρολογιού να αντέχει στο νερό την βλέπουμε στο καντράν του και συνήθως είναι σε ατμόσφαιρες (ATM) ή σε μπαρ. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι μονάδες για να προσδιορίσετε το επίπεδο προστασίας που διαθέτει το ρολόι σας στο νερό. Οι ακόλουθες μονάδες είναι κοινά επίπεδα αντίστασης στο νερό:

Ανθεκτικό στο νερό: Προστασία από μικρές πιτσιλιές, αλλά όχι πλήρως αδιάβροχο. Αποφύγετε την επαφή με το νερό.

Ανθεκτικότητα στο νερό έως 3 bar: Κατάλληλο για το πλύσιμο των χεριών και το πιτσίλισμα νερού, αλλά όχι για ντους.

Ανθεκτικό στο νερό έως 5 bar: Ασφαλές για ντους και κολύμπι, αλλά αποφύγετε την παρατεταμένη και άμεση έκθεση και τους άμεσους πίδακες νερού.

Ανθεκτικότητα στο νερό έως 10 bar: Μπορεί να το χρησιμοποιήσετε για κολύμπι και κολύμπι με αναπνευστήρα στην επιφάνεια.

Ανθεκτικότητα στο νερό έως 20 bar: Κατάλληλο για καταδύσεις αναψυχής, ρολόι για δύτη.

Ανθεκτικό στο νερό έως 50 bar: Μπορεί να αντέξει βαθιές καταδύσεις.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πόση ποσότητα νερού μπορεί να αντέξει το ρολόι σας προτού το υποβάλετε σε οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Είτε φοράτε το δικό σας ως αξεσουάρ σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, είτε το φυλάτε ως διαχρονικό δώρο, ακολουθώντας τις οδηγίες αυτές το ρολόι σας θα λειτουργεί όπως πρέπει για τα επόμενα χρόνια.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα