Ζιρκόν. Η προτίμηση της γενιάς Ζ.

Date

Οι αγοραστές γαμήλιων κοσμημάτων για πρώτη φορά έχουν σήμερα περισσότερες από αρκετές επιλογές για να σκεφτούν, με τιμές σε όλο το φάσμα.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Τα διαμάντια εργαστηριακής καλλιέργειας, συντομογραφία LGD, είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένα ακόμη και από τους λιγότερο ενημερωμένους καταναλωτές. Οπότε η νεότερη πελατεία γνωρίζει αυτό το προϊόν και εξετάζει αυτή την επιλογή.

Παρόλα αυτά, με την κατακόρυφη πτώση των τιμών των LGD και τη σχετική έκθεση, πολλοί αγοραστές της γενιάς Z στρέφονται προς την οικονομική δυνατότητα. Σε ένα δαχτυλίδι που τα πλεονεκτήματα είναι ότι η πέτρα τους είναι φυσική. Το LGD προσφέρει μεγάλη λάμψη, οπότε υπάρχει μια ισχυρή αγορά για αυτό το προϊόν. Αλλά οι φυσικές πέτρες που εξορύσσονται από τη γη εξακολουθούν να έχουν μεγάλη απήχηση.

Παρατηρούμε πολλούς αγοραστές της γενιάς Z – ειδικά όσους αγοράζουν για πρώτη φορά γαμήλια δαχτυλίδια, να κλίνουν προς τις φυσικές πέτρες. Μπορούν να το αποκτήσουν αυτό με τα διαμάντια που εξορύσσονται από τη γη, αλλά ελπίζουν να πάρουν μικρότερες, χαμηλότερης ποιότητας πέτρες για να ταιριάζουν με τον προϋπολογισμό τους.

Το ζιρκόν βρίσκει μια νέα βάση οπαδών

Τώρα, όπως φαίνεται, τα ζιργκόν βρίσκουν ένα ερωτικό ταίρι με αυτή τη δημογραφική ομάδα ειδικότερα. Αλλά οι γνώστες των συλλογών είχαν το ζιρκόν στο ραντάρ τους εδώ και αιώνες. Ο πολυβραβευμένος σχεδιαστής-κόπτης πολύτιμων λίθων John Dyer αποκαλύπτει ότι οι πελάτες του αγοράζουν ζιρκόν εδώ και χρόνια. “Το πιο δημοφιλές πράγμα σε ένα ζιρκόν είναι η διασπορά και η λάμψη του. Αυτό είναι το πρωταρχικό κριτήριο. Το χρώμα είναι δευτερεύον”.

Πρώιμοι Θαυμαστές

Πίσω στην εποχή του Art Deco, το ζιρκόν γοήτευσε τους παλαιότερους συλλέκτες κοσμημάτων με τις εκρηκτικές αποχρώσεις του και την υπερβολική λάμψη του. Εκείνες τις ημέρες, τα απαλά καφετί-ροζ ζιργκόν βρήκαν την εύνοια του συνόλου των όσων φορούσαν κοσμήματα. Πάμε γρήγορα στο σήμερα και οι καταναλωτές έχουν αναπτύξει ιδιαίτερη επιθυμία για το σπάνιο και δαπανηρό ζαφείρι Padparadscha. Με τις μαλακές ροδακινί-καφέ-ροζ αποχρώσεις ορισμένων ζιρκόν να είναι ακόμη διαθέσιμες, οι συλλέκτες στρέφονται προς τα ροζ ζιρκόν που έγιναν δημοφιλή από τους οπαδούς της εποχής Deco.

Πού βρίσκεται

Γνωστό σε άλλους πολιτισμούς εδώ και αιώνες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ζιρκόν ήταν διακοσμητική πέτρα που χρονολογείται πριν από περίπου 2.000 χρόνια. Σήμερα, ωστόσο, οι εμπορικές ποσότητες ζιρκόνι που χαρακτηρίζονται ως πολύτιμοι λίθοι παράγονται σε κοιτάσματα προσχωματικής προέλευσης από τη Σρι Λάνκα, την Καμπότζη, τη Μιανμάρ και το Βιετνάμ.

Η Palladium Jewelers δημιουργεί ένα μοντέρνο δαχτυλίδι αρραβώνων με μπλε ζιρκόν.

Ο Dyer ρίχνει φως σε μια ασυνήθιστη μπλε πέτρα που έκοψε πρόσφατα (φωτογραφία). “Αυτό το μπλε ζιρκόν είναι κάπως ασυνήθιστο, καθώς προέρχεται από το Μαλάουι και όχι από την Καμπότζη. Το Μαλάουι δίνει σημαντικές προοπτικές για το μπλε ζιρκόν, καθώς φαίνεται να είναι το πιο σταθερό χρωματικά υλικό στην αγορά”. Και προσθέτει: “Ωστόσο, δεν παράγει μεγάλες ποσότητες από αυτό μέχρι στιγμής”.

Από πού προήλθε αυτή η λάμψη;

Η υψηλή διασπορά του ζιρκόν, του προσδίδει μια τεράστια ικανότητα να διασπά το φως στις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Το ζιρκόν οφείλει αυτή την επιπλέον λάμψη σε μια έντονη διπλή διάθλαση. Έτσι, το μάτι μπορεί να δει αυτό που φαίνεται να αποτελείται από διπλάσιες όψεις και πολύ περισσότερη φωτιά στην πέτρα, επίσης.

Υπάρχει ένα θέμα

Αν υπάρχει κάποια προειδοποίηση με αυτό το κόσμημα, αυτή θα ήταν ότι οι κάτοχοι δαχτυλιδιών ζιρκόν πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Σε αντίθεση με τους κατόχους δαχτυλιδιών διαμαντιών για παράδειγμα. Τίποτα δεν ξεπερνά τα διαμάντια στην κατηγορία της σκληρότητας. Μόνο ένα διαμάντι μπορεί να χαράξει ένα άλλο διαμάντι. Με βαθμό 10 στην κλίμακα Mohs, είναι η σκληρότερη φυσική ύλη στη γη. Από την άλλη πλευρά, τα ζιργκόν έχουν σκληρότητα Mohs που κυμαίνεται από 6,5 έως 7,5,. Η οποία είναι στο ίδιο επίπεδο με άλλους έγχρωμους πολύτιμους λίθους που χρησιμοποιούνται για κοσμήματα.

Δαχτυλίδι από λευκόχρυσο 18 καρατίων και ροζ-πορτοκαλί ζιργκόν της εποχής Art Deco.Φωτογραφία Estate Antique Jewelry.

Έτσι, η χρήση ζιρκόν σε δαχτυλίδια απαιτεί το είδος της φροντίδας που θα έδινε κανείς σε άλλους εκλεκτούς πολύτιμους λίθους όπως τα σμαράγδια για παράδειγμα.

Όμως η φυσική πτυχή του ζιρκόν το διατηρεί στη σχετική λίστα για πολλούς νέους καταναλωτές ή για οποιονδήποτε αναζητά μια γνήσια πέτρα που εξορύσσεται από τη γη, η οποία είναι ελκυστική, σπινθηροβόλα και ιδανική για εξατομίκευση με τη μεγάλη γκάμα χρωμάτων της.

Βασιλικό προηγούμενο

Οι βασιλικοί παρατηρητές άνοιξαν το δρόμο για τους σύγχρονους καταναλωτές που επιθυμούν μια πιο ατομική εμφάνιση για τις επιλογές τους σε δαχτυλίδια αρραβώνων. Οι άνθρωποι της αριστοκρατίας που χρονολογούνται από πολλές γενιές θαυμάζονται για την επιλογή πέτρας. Εκτός από διαμάντια για τα δαχτυλίδια αρραβώνων τους. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα που επέλεξε ένα οβάλ ζαφείρι, ακολουθούμενη από το εντυπωσιακό δαχτυλίδι αρραβώνων με κόκκινο ρουμπίνι της Δούκισσας της Υόρκης. Η κόρη της Σάρα ακολούθησε το παράδειγμα, φορώντας ένα υπέροχο δαχτυλίδι με ζαφείρι Padparadscha όταν αρραβωνιάστηκε.

Διαλέξτε το χρώμα σας

Η σειρά χρωμάτων ουράνιου τόξου του ζιρκόν δίνει πολλές επιλογές. Τέτοιες που ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε προτίμηση που μπορεί να έχει μια νύφη. Θα πει “δέχομαι” σε μια σειρά από πανέμορφες αποχρώσεις του ζιρκόν. Αυτό που εκτιμούν επίσης οι αγοραστές είναι η διαφάνεια της πέτρας και η διαθεσιμότητά της σε μεγαλύτερα μεγέθη από αυτά που μπορεί να επιτρέπει ο προϋπολογισμός των διαμαντιών τους.

Μια συλλογή από ροζ ακατέργαστα ζιρκόν χωρίς θερμότητα. Φωτογραφία Indian Gems.

Στο εμπορικό κέντρο

Τα mainstream κοσμηματοπωλεία που εδρεύουν σε εμπορικά κέντρα έχουν αγκαλιάσει αυτό το μοτίβο της τάσης . Σήμερα παρουσιάζουν στις τελευταίες τους συλλογές δαχτυλίδια αρραβώνων με μπλε ζιρκόν και διαμάντια.

Το πλεονέκτημα του Indie

Όμως οι ανεξάρτητοι λιανοπωλητές έχουν ένα προβάδισμα έναντι αυτής της τάσης. Καθώς είναι σε θέση να δημιουργούν προσαρμοσμένα δαχτυλίδια για τους πελάτες και μια πολύ πιο εξατομικευμένη εμπειρία. Με τις κομψές ημι-βάσεις που έχετε ήδη στη διάθεσή σας, μπορείτε να προτείνετε μια πολύχρωμη επιλογή δαχτυλιδιού κατά παραγγελία για τη νύφη. Ποιος δεν θέλει κάτι που δεν έχει κανένας άλλος;

Περιποιηθείτε τον πελάτη

Ο πελάτης σας μπορεί απλώς να χρειαστεί λίγη καθοδήγηση, αν δεν είναι εξοικειωμένος με αυτή την πέτρα και τις ιδιότητές της. Το μεγάλο σημείο πώλησης θα είναι τα συγκλονιστικά όμορφα χρώματα που είναι διαθέσιμα, καθώς και η ελκυστική τιμή του. Μια νύφη θα κάνει μεγάλη εντύπωση με το μοναδικό της δαχτυλίδι. Και μπορείτε να κερδίσετε έναν πιστό πελάτη που εκτιμά τον κοσμηματοπώλη που αφιέρωσε χρόνο για να σας προτείνει κάτι γνήσιο, όμορφο και σωστό στον προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα μοιάζει με ένα εκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: southernjewelrynews.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα