Τρεις πολύτιμοι λίθοι για τον Μάρτιο.

Date

Ο τρίτος μήνας του έτους είναι ένας μήνας εντυπωσιακών εποχιακών αλλαγών και για τα δύο ημισφαίρια του κόσμου.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Σε ένα πιο ολιστικό επίπεδο, ο Μάρτιος φέρνει στην επιφάνεια διαφορετικά επίπεδα ευτυχίας και προκλήσεων. Στο νότιο ημισφαίριο, το όμορφο φθινόπωρο αρχίζει την ετήσια βασιλεία του, ενώ στο βόρειο ημισφαίριο θα ζωντανέψει η ζωηρή άνοιξη.

Οι γεννημένοι τον Μάρτιο είναι τυχεροί που έχουν αυτούς τους τρεις ισχυρούς γενέθλιους λίθους που μπορούν να τους φυλάνε και να τους προστατεύουν ανεξαρτήτως εποχής.

Οι γενέθλιοι λίθοι του Μαρτίου και οι ενέργειες που ενσαρκώνει ο καθένας:

1. Aquamarine

Ο γενέθλιος λίθος του Μαρτίου είναι γαλαζοπράσινος. Ο Aquamarine είναι ο σύγχρονος γενέθλιος λίθος για τον Μάρτιο. Πρόκειται για μια μπλε ποικιλία βηρυλλίου με φωσφορίζοντες κρυστάλλους που σχηματίζουν εξαγωνικούς πυλώνες. Το τιρκουάζ χρώμα του Aquamarine θα σας θυμίσει εκείνο τον όμορφο νησιωτικό παράδεισο ή τους σχηματισμούς πάγου στον αρκτικό κύκλο. Μια μικρή ποσότητα σιδήρου κάνει αυτόν τον πολύτιμο λίθο να παίρνει την οπτική αντίληψη του ωκεανού.

Κανένα άλλο όνομα δεν του ταιριάζει περισσότερο από το όνομα που του έδωσαν. Το Aquamarine προέρχεται από δύο λατινικές λέξεις που σημαίνουν “θαλασσινό νερό”. Ο θρύλος λέει ότι ο πολύτιμος λίθος βγήκε στην ακτή όταν οι θησαυροί της γοργόνας ανατράπηκαν στο βαθύτερο σημείο του ωκεανού. Δεδομένου ότι τον πολύτιμο λίθο καθαγίασε ο ίδιος ο Ποσειδώνας, μπορεί να προσφέρει προστασία και καλή τύχη σε όσους τον βρουν.

Η γαλήνη, η πίστη και το θάρρος είναι οι ενέργειες που ενσαρκώνει αυτός ο γενέθλιος λίθος. Όσοι έχουν γεννηθεί τον Μάρτιο θα προσελκύσουν την ηρεμία στη ζωή τους μόλις φορέσουν αυτόν τον πολύτιμο λίθο. Είναι επίσης γνωστό ότι δημιουργεί αρμονία για τα ζευγάρια. Γι’ αυτό και είναι ο επιλεγμένος πολύτιμος λίθος για τις 19ες επετείους γάμου.

Η πίστη που προσελκύει μπορεί να βοηθήσει στην ακλόνητη σταθερότητα μεταξύ φίλων και ζευγαριών. Τον Aquamarine τον χαρακτηρίζουν ως την “πέτρα του θάρρους”. Η γαλήνια ενέργειά του μπορεί να ηρεμήσει τον κάτοχό του. Έτσι τον ή την οδηγεί να έχει το θάρρος που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις διάφορες προκλήσεις της ζωής.

2. Bloodstone

Η Bloodstone, γνωστή και ως ηλιοτρόπιο, είναι ο παραδοσιακός πολύτιμος λίθος για τα μωρά του Μαρτίου. Ο Bloodstone είναι μια ποικιλία χαλκηδόνιου που είναι επίσης ένας τύπος χαλαζία. Ο Bloodstone πήρε το όνομά του από τις έντονες κόκκινες πιτσιλιές του. Αυτές τις προκαλεί ο ορυκτός σίδηρος, ο αιματίτης.

Από αμνημονεύτων χρόνων, ο αιματίτης θεωρούν ότι διαθέτει μαγικές ιδιότητες. Όσοι ασκούν τη μαγεία χρησιμοποιούν αυτόν τον πολύτιμο λίθο ως φυλαχτό. Πιστεύουν ότι προστατεύει από το κακό. Η πέτρα θεωρούν επίσης ότι έχει μαγικές και θεραπευτικές ιδιότητες από τον ήλιο. Από παλιά την χρησιμοποιογια τον έλεγχο της αιμορραγίας, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη θεραπεία της φλεγμονής.

Τυχεροί είναι οι γεννημένοι τον Μάρτιο που έχουν αυτόν τον πολύτιμο λίθο ως γενέθλιο λίθο. Η ενέργεια του Bloodstone ευθυγραμμίζεται καλά με τον Άρη. Από τον αρχαίο ρωμαϊκό θεό του πολέμου από τον οποίο πήρε το όνομά του ο μήνας Μάρτιος. Στην πραγματικότητα, στην αστρολογία, ο κυρίαρχος πλανήτης του Bloodstone δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Άρη.

Γνωστός ως πέτρα του ήλιου σε παλαιότερους πολιτισμούς, ο bloodstone είναι ένας πολύτιμος λίθος που είναι γνωστό ότι χαρίζει θάρρος στον κάτοχό του. Οι γεννημένοι τον Μάρτιο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτή την ενέργεια κρατώντας τις Bloodstones τους κοντά τους. Μπορεί να φορεθεί ως κόσμημα ή να τοποθετηθεί σε τσέπες και πορτοφόλια.

Ο Bloodstone είναι επίσης ένας ισχυρός πολύτιμος λίθος που μπορεί να καθαρίσει και να εξαγνίσει τόσο το μυαλό όσο και το σώμα. Αυτό το όφελος δεν είναι αποκλειστικό μόνο για όσους γιορτάζουν τα γενέθλιά τους τον Μάρτιο. Αν ποτέ νιώθετε άγχος ή κούραση, να αγοράσετε έναν  Bloodstone για την ενέργειά του.

Ένας λόφος στον πλανήτη Άρη -ο λόφος Bloodstone Hill- πήρε το όνομά του από αυτόν τον μοναδικό πολύτιμο λίθο. Αν και δεν καταφέραμε να βρούμε τη χημική σύνθεση του εν λόγω λόφου, ελπίζουμε σίγουρα ότι ο αιματόλιθος αποτελεί μέρος του!

3. Μαύρος ίασπις – Black Jasper

Ο μαύρος ίασπις είναι ο μυστικιστικός πολύτιμος λίθος του Μαρτίου. Ε για μια μαύρη αδιαφανή ποικιλία χαλκηδόλιθου που συνήθως την βρίσκουμε σε φλέβες και ρωγμές ηφαιστειακών πετρωμάτων. Το όνομά του προήλθε από το παλιό γαλλικό aspre’ που σημαίνει διάστικτος ή καλυμμένος με σημάδια. Το στροβιλώδες μοτίβο του που μοιάζει να κοσμεί την κατάμαυρη βάση του τον καθιστά έναν πραγματικά μοναδικό πολύτιμο λίθο. Κάθε στροβιλώδες μοτίβο είναι μοναδικό, σχεδόν σαν η φύση να ζωγράφισε με το χέρι κάθε πέτρα.

Ο ίασπις δεν είναι πολύτιμος μόνο για τους κοσμηματοπώλες. Κάποτε τον χρησιμοποιούσαν και για τη δοκιμή κραμάτων χρυσού για τον προσδιορισμό της ποιότητας. Ραβδώσεις χρυσού τρίβονταν πάνω στην πέτρα και στη συνέχεια συγκρίνονταν με άλλες με αναγνωρισμένη καθαρότητα.

Η ηρεμία, η ειλικρίνεια και η ευτυχία είναι οι ενέργειες που ενσαρκώνει αυτός ο γενέθλιος λίθος. Όσοι έχουν γεννηθεί τον Μάρτιο θα υποστηριχθούν τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό μόλις φορέσουν αυτόν τον πολύτιμο λίθο. Είναι πιο ωφέλιμο να το φοράτε σε περιόδους στρες, επειδή ο λίθος θα απορροφήσει ότι αρνητικό.

Ο ίασπις μπορεί επίσης να σας δώσει την ενέργεια να αντιμετωπίσετε αβάσιμους φόβους οδηγώντας σας να αποκτήσετε εσωτερική ειρήνη και ευτυχία. Είναι γνωστός ως “Υπέρτατος τροφοδότης”. Ο λίθος θα σας επιτρέψει να απελευθερώσετε όλα τα νοητικά και συναισθηματικά βάρη σας και αποκαθιστά τα επίπεδα ενέργειάς σας για να ζήσετε μια πιο ήρεμη ζωή.

Πηγή: metropolitangirls.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα