Τουρμαλίνης, ο πολύτιμος λίθος της εποχής.

Date

Κάθε χρόνο, καθώς επιστρέφω από το Λας Βέγκας, αναλογίζομαι τι έγινε στο JCK, λέει η Brittany Siminitz. Συχνά, οι σκέψεις τρέχουν προς τις τελευταίες τάσεις.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Αν όχι “τάσεις” με την έννοια της δημοτικότητας ενός αντικειμένου μεταξύ των καταναλωτών, τότε ήταν τα κοινά σημεία που εντόπισαν στο χώρο της έκθεσης. Αυτά τα δύο δεν είναι πάντα αμοιβαία αντιφατικά.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι τα εύχρηστα κοσμήματα είναι τάση. Γιατί μιλούν για την τρέχουσα διάθεση των καταναλωτών να παίρνουν τα καλύτερα για τα χρήματά τους. Επίσης να ψωνίζουν συνειδητά όπως ακριβώς αλλάζει η κατάσταση της οικονομίας. Έτσι λοιπόν αλλάζει και η στάση απέναντι στις δαπάνες.

Όσον αφορά τους πολύτιμους λίθους, ένας επισκέπτης της JCK μπορεί να πρόσεξε έναν ή δύο συγκεκριμένους πολύτιμους λίθους που έμοιαζαν να κάνουν τις περισσότερες εμφανίσεις.

Αλλά θα μπορούσε αυτό να περιγραφεί πραγματικά ως “τάση”, τουλάχιστον με την έννοια του κόσμου της μόδας; Δύσκολα το νομίζω, δεδομένου ότι οποιοσδήποτε πολύτιμος λίθος μπορεί να ξεπεράσει τόσο τον χρόνο όσο και το στυλ.

Βραχιόλι Abyss από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με τουρμαλίνη, Χριστίνα Αλεξίου.

Παρόλα αυτά, οι τάσεις των πολύτιμων λίθων υπάρχουν. Πέρυσι στο Λας Βέγκας, είδαμε τις ανερχόμενες τάσεις του ζαφειριού της Μοντάνα και του τυρκουάζ της Ωραίας Κοιμωμένης. Όμως δεν βλέπουμε να εξ σήμερα σε πραγματική ζήτηση. Φέτος, δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να εντοπίσω μια τέτοια επιτυχία.

Στην πραγματικότητα, ο πολύτιμος λίθος του 2023 που πρέπει να προτιμήσει κανείς είναι ένας αρκετά προφανής, αλλά όχι λιγότερο συναρπαστικός: ο τουρμαλίνης.

Σκουλαρίκια από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων. Με 36 καράτια τουρμαλίνη καρπούζι σκαλισμένο στο χέρι και ροζ τουρμαλίνη με όψεις, Stephen Dweck.
Δαχτυλίδι από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων με πράσινο τουρμαλίνη 2,4 καρατίων και διαμάντια 0,12 καρατίων, Izi Creations.
Σκουλαρίκια από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με πράσινο τουρμαλίνη 19,95 καρατίων και ρουμπελλίτη 5,76 καρατίων, Rahaminov

Ο τουρμαλίνης ήταν παντού στην έκθεση. Φαίνεται να έχει εκτοπίσει τον φωσφορίζοντα πολύτιμο λίθο οπάλιο -ο οποίος κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια- και να παίρνει την πρωτιά.

Όπως και τα οπάλια, κανένας τουρμαλίνης δεν μοιάζει με τον άλλο. Αυτός ο φρέσκος πολύτιμος λίθος; Τουρμαλίνη. Τι λέτε για το σομόν ροζ που μεταμφιέζεται σε μοργκανίτη; Ναι, τουρμαλίνη. Οι δίχρωμοι (και ακόμη και τρίχρωμοι) λίθοι φώτισαν επίσης τις προθήκες κατά μήκος των διαδρόμων, με την παρουσία του τουρμαλίνη καρπουζιού να ξεδιψάει για τέτοιες ποικιλίες.

Σκουλαρίκια Sprinkle από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με ροζ και μοβ δίχρωμο τουρμαλίνη βάρους 15,25 καρατίων και διαμάντια βάρους 0,33 καρατίων, Lauren K.
Δαχτυλίδι Le Vian Couture από χρυσό φράουλα 18 καρατίων με 4 καράτια τουαλματίνη, 4 εκατ. Τουρμαλίνη φρούτων του πάθους, διαμάντια σοκολάτας 0,1 κ.τ.σ. και διαμάντια βανίλιας 0,125 κ.τ.σ., Le Vian.
Σκουλαρίκια από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με διχρωμία τουρμαλίνη 8,63 καρατίων, φεγγαρόπετρα 3,1 καρατίων και διαμάντια 0,96 καρατίων, Omi Privé.

Ομολογώ ότι ήλπιζα να με καταπλήξει κάτι εντελώς έξω από τη σφαίρα των σημερινών μου γνώσεων. Η περσινή σειρά κοσμημάτων με ζαφείρια Μοντάνα ήταν τόσο αξέχαστη, που ακόμα τρελαίνομαι γι’ αυτήν. Αλλά παρόλο που η βιομηχανία σίγουρα έχει γνωρίσει τον τουρμαλίνη, ο πολύτιμος λίθος μπορεί ακόμα να εκπλήξει και να εντυπωσιάσει με την τρελή του γκάμα. Ενώ το μπλε και το πράσινο ήταν αναμενόμενα εξαιρετικά μεγάλα, ήταν μια συλλογή ροζ, από ανοιχτό έως σχεδόν φθορίζον, που πήρε το βραβείο για το πιο εντυπωσιακό.

Μοναδικό δαχτυλίδι Chroma demi από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με διχρωμία τουρμαλίνης 7,75 καρατίων σε σμαραγδένια κοπή, Vram.
Σκουλαρίκια Monarch πεταλούδα από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με τουρμαλίνη καρπούζι, Suka Jewelry.
Δαχτυλίδι σφραγίδας Giannis από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων με τουρμαλίνη 6,04 καρατίων, Marrow.

Μπορεί να έχουμε ήδη εξοικειωθεί αρκετά με τον τουρμαλίνη. Αλλά αν είχε κάτι να αποδείξει στη φετινή έκθεση, είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά που δεν μπορεί να κάνει ο πολύτιμος λίθος.

Πηγή: jckonline.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα