Το σπάνιο σμαράγδι “Tiffany Muzo Emerald”.

Date

Η Tiffany & Co. ανακοίνωσε ότι ο οίκος απέκτησε έναν εξαιρετικό πολύτιμο λίθο: ένα σμαράγδι συνολικού βάρους άνω των 10 καρατίων.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Προερχόμενο απευθείας από το Muzo Emerald της Κολομβίας, όπου εξορύσσονται τα καλύτερα σμαράγδια του κόσμου. Το σπάνιο “Tiffany Muzo Emerald” πήρε το όνομά του από την πηγή του, τα φημισμένα ορυχεία Muzo. Τα ορυχεία είναι 60 μίλια βορειοδυτικά της Μπογκοτά. Η καταπράσινη πέτρα αντιπροσωπεύει την αδιάκοπη αναζήτηση της Tiffany για τους πιο εξαιρετικούς πολύτιμους λίθους που προσφέρει η φύση.

“Ως η παγκόσμια αυθεντία στους σπάνιους πολύτιμους λίθους, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρόσφατη απόκτηση του Tiffany Muzo Emerald”. Αυτά δήλωσε η Victoria Wirth Reynolds, επικεφαλής πολύτιμων λίθων της Tiffany & Co. “Αυτή η αξιοσημείωτη πέτρα, βάρους άνω των 10 καρατίων, αποτελεί συνέχεια της μακρόχρονης κληρονομιάς της Tiffany. Δηλαδή να αποκτά τους πιο περιζήτητους πολύτιμους λίθους που έχει να προσφέρει η Μητέρα Φύση”.

Το ωραιότερο σμαράγδι που ανακάλυψαν ποτέ στα φημισμένα ορυχεία Muzo της Κολομβίας είναι τώρα ένα σμαράγδι της Tiffany & Co. Έχει βάρος πάνω από 10 καράτια. Αυτό το ορθογώνιο σμαράγδι τετράγωνης κοπής το εξόρυξαν στο ιστορικό φρεάτιο Puerto Arturo τον Δεκέμβριο του 2019.

Αυτό λοιπόν το σμαράγδι είναι σπάνιο λόγω της εξαιρετικά υψηλής καθαρότητας. Επειδή του δίνει έναν ανώτερο βαθμό διαφάνειας, που αναδεικνύει το εξαιρετικό χρώμα του. Αυτό το σμαράγδι δεν έχει ρωγμές και είναι πρακτικά χωρίς εγκλείσματα. Εμφανίζει μόνο λίγα εγκλείσματα που βρήκαν με μικροσκοπική εξέταση. Αυτά συνάδουν με εκείνα που συναντώνται σε κολομβιανά σμαράγδια από το ορυχείο Muzo.

Επιπλέον, αυτό το ιστορικό σμαράγδι παρουσιάζει το απόλυτα κορεσμένο πράσινο χρώμα για το οποίο τα σμαράγδια Muzo είναι τόσο περιζήτητα. Επίσης χει μοναδικό συνδυασμό μεγάλου μεγέθους, προέλευσης, χρώματος και εξαιρετικής ποιότητας κρυστάλλου. Αυτά το καθιστούν ένα θαύμα της φύσης και του αρμόζει το νέο του όνομα: σμαράγδι Tiffany Muzo.

Το Tiffany Muzo Emerald θα κάνει το λανσάρισμά του μαζί με το φθινοπωρινό λανσάρισμα του Blue Book 2023: Out of the Blue.

Πηγή: press.tiffany.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα