Το σετ “Λίμνη των Κύκνων” της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Date

Το σετ "Λίμνη των Κύκνων" αποτελείται από ένα κολιέ από μαργαριτάρια της Νότιας Θάλασσας και αντίστοιχα σκουλαρίκια. Είχε προγραμματιστεί από τον οίκο δημοπρασιών Guernsey's να δημοπρατηθεί στις 27 Ιουνίου στο ξενοδοχείο The Pierre στη Νέα Υόρκη.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ο οίκος Guernsey’s είπε στο National Jeweler ότι ακύρωσαν τη δημοπρασία εκείνο το πρωί. Ο λόγος ήταν η πώληση των κοσμημάτων μέσω ιδιωτικής συμφωνίας πριν από τη δημοπρασία. Αλλά αρνήθηκε να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.

Την επόμενη ημέρα ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι πούλησε το “Σετ της Λίμνης των Κύκνων” της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε ένα “εξέχον” μουσείο.

Το σετ “Λίμνη των Κύκνων” περιλαμβάνει ένα κολιέ από μαργαριτάρια της Νότιας Θάλασσας και τα αντίστοιχα σκουλαρίκια. Τα κατασκεύασε η Garrard με τη συμβολή της πριγκίπισσας στο σχεδιασμό.

Στις 3 Ιουνίου 1997, η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, παρακολούθησε την πρεμιέρα της παράστασης “Λίμνη των Κύκνων” του Βρετανικού Εθνικού Μπαλέτου στο Royal Albert Hall του Λονδίνου φορώντας το κολιέ. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της.

Μετά το μπαλέτο, η πριγκίπισσα επέστρεψε το κομμάτι για να κατασκευάσει ο Garrard ένα ζευγάρι ταιριαστά σκουλαρίκια. Αλλά είχε τραγικό τέλος στο Παρίσι πριν τα παραλάβει.

Το περιδέραιο αποτελούν 178 διαμάντια σε σχήμα marquise και στρογγυλά διαμάντια κοπής μπριγιάν και επτά μαργαριτάρια Νότιας Θάλασσας 12 mm. Είναι τοποθετημένα σε πλατίνα και περιλαμβάνει περισσότερα από 50 καράτια διαμαντιών.

Τα συνοδευτικά σκουλαρίκια διαθέτουν ένα στρογγυλό σύμπλεγμα διαμαντιών κοπής μπριγιάν και marquise με ένα καλλιεργημένο μαργαριτάρι σταγόνα της Νότιας Θάλασσας. Είναι επίσης τοποθετημένα σε πλατίνα και είναι σε σχήμα νυχιού με συνδέσμους και κλιπ.

Λόγω της αποξένωσης της Νταϊάνα από τη βασιλική οικογένεια μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο, το σετ έμεινε χωρίς ιδιοκτήτη μετά το θάνατό της τον Αύγουστο του 1997 και δεν ακολουθούσε κανένα βασιλικό πρωτόκολλο.

Η Garrard ήρθε σε επαφή με έναν Βρετανό λόρδο, ο οποίος αγόρασε τα κοσμήματα για τη σύζυγό του. Ωστόσο λένε ότι εκείνη δεν τα φόρεσε ποτέ, επειδή ένιωθε πολύ άβολα με τη σύνδεσή τους με την εκλιπούσα πριγκίπισσα.

Στη συνέχεια, τα κοσμήματα πήγαν στον οίκο δημοπρασιών του Guernsey. Τον Δεκέμβριο του 1999 τα αγόρασε ο Τεξανός επιχειρηματίας James Mc Ingvale έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Το 2008, το σετ άλλαξε και πάλι χέρια. Τα κοσμήματα τα αγόρασε μέσω ιδιωτικής πώλησης ο σημερινός ιδιοκτήτης τους Ginzburgs. Οι Ginzburgs είναι μια ουκρανική οικογένεια που έχει πληγεί βαθιά από τον πόλεμο στην πατρίδα τους.

“Γνωρίζω ότι η ελπίδα τους είναι ότι τα χρήματα από την πώληση θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν στην ανοικοδόμηση”, είπε ο πρόεδρος του Guernsey, Arlan Ettinger.

Η εκτίμηση πριν από τη δημοπρασία για το σετ της Λίμνης των Κύκνων ήταν 5 έως 15 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα