Το Royal Oak του διάσημου σχεδιαστή ρολογιών Gerald Genta πωλήθηκε για 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

Date

Ο οίκος Sotheby's της Γενεύης έβγαλε σε δημοπρασία το ρολόι Audemars Piguet Royal Oak που ανήκε κάποτε στον διάσημο σχεδιαστή Gerald Genta και σημείωσε επιτυχία.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Είναι το πολυτιμότερο vintage ρολόι Audemars Piguet που πώλησε ο οίκος Sotheby’s ποτέ σε δημοπρασία.

Το Audemars Piguet Royal Oak ανήκε κάποτε στον σχεδιαστή ρολογιών Gerald Genta. Η στεφάνη είναι από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων που δημιούργησε και πρόσθεσε ο ίδιος ο Genta. Το ρολόι το πώλησαν 2,1 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Sotheby’s στη Γενεύη.

Το ρολόι βγήκε σε δημοπρασία στο πλαίσιο της έκθεσης “Σημαντικά ρολόγια: Part I” στη Γενεύη στις 10 Μαΐου.  Το πώλησαν για περίπου 2,1 εκατομμύρια δολάρια με τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες. Έτσι σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s έγινε το το πιο πολύτιμο vintage Audemars Piguet που πώλησαν ποτέ σε δημοπρασία.

Οκτώ πλειοδότες έκαναν προσφορές για σχεδόν έξι λεπτά πριν ένας Ελβετός συλλέκτης κάνει τη νικητήρια προσφορά.

Η Audemars Piguet λάνσαρε για πρώτη φορά το Royal Oak το 1972. Τότε έφερε  επανάσταση στον κλάδο ως το πρώτο πολυτελές αθλητικό ρολόι που κατασκεύασαν από ατσάλι.

Το ρολόι χειρός διαθέτει ημερομηνία και οκταγωνική στεφάνη με οκτώ βίδες.

Ο Genta σχεδίασε το Royal Oak εν μια νυκτί, αντλώντας έμπνευση από μια παιδική ανάμνηση. Είχε δει έναν άνδρα να τον σφραγίζουν σε μια παλιομοδίτικη στολή κατάδυσης κοντά στη γέφυρα Mont Blanc στη Γενεύη.

Το ρολόι Royal Oak του 1978 περίπου που βγήκε σε δημοπρασία ήταν μοναδικό. Διότι όχι μόνο ήταν η πρώτη φορά που ένα ρολόι που ανήκε στον Genta βγήκε σε δημοπρασία αλλά και επειδή είχε τις μοναδικές προδιαγραφές. Δηλαδή είχε μια στεφάνη από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων που δημιούργησε και πρόσθεσε ο ίδιος ο Genta στο ελβετικό εργαστήριό του.

Η πώλησή του έγινε στο πλαίσιο μιας σειράς που φέρνει στην αγορά 100 πρωτότυπα σχέδια ρολογιών. αυτά προέρχονταν από το προσωπικό αρχείο του Genta, το καθένα από τα οποία συνδυάζεται με ένα NFT.

Η πρώτη δημοπρασία της σειράς “Icon of Time” πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη τον Φεβρουάριο, ενώ τον Απρίλιο ακολούθησε η δεύτερη δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Στη δημοπρασία της 10ης Μαΐου, στην οποία παρουσίασαν το Royal Oak του Genta, υπήρχαν επίσης τέσσερις σπάνιες ελαιογραφίες του σχεδιαστή ρολογιών. Αυτές οι ελαιογραφίες πέτυχαν συνολικά 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Το γεγονός αυτό ανεβάζει το τρέχον σύνολο των έργων από το προσωπικό αρχείο του Genta στα 4,3 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Sotheby’s.

Εκτός από το προσωπικό Royal Oak του Genta, οι συλλέκτες ήθελαν ακόμα να γίνουν μέρος της ιστορίας του σχεδιαστή ρολογιών. Έτσι 55 μοντέλα που σχεδίασε ο Genta τα πώλησαν για 10,7 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Ηγέτης αυτής της ομάδας ήταν ένα Patek Phillipe Nautilus Ref. 5976 για τον εορτασμό της 40ης επετείου του μοντέλου, το οποίο πώλησαν για περίπου 627.400 δολάρια. Ακόμη ένα ανοξείδωτο ατσάλινο Patek Phillipe Nautilus Ref. 5711 με ένα σπάνιο λαδοπράσινο καντράν, το οποίο πώλησαν για περίπου 526.800 δολάρια.

Στο γνωστό διαρκές πρόγραμμα του Sotheby’s το Royal Oaks ήταν επίσης σε μεγάλη ζήτηση. Επίσης ένα με Ref. 25554 σε κίτρινο χρυσό με μαύρο καντράν του 1986 που πώλησαν για περίπου 376.500 δολάρια. Επίσης και ένα με Ref. 25636 με πλατινένιο σκελετό, το οποίο επίσης κοστίζει περίπου 376.500 δολάρια.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα