Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Διαμαντιών απομακρύνει την Alrosa.

Παγκόσμιο Συμβούλιο Διαμαντιών Alrosa

Date

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Διαμαντιών (WDC) τερμάτισε τη συμμετοχή της Alrosa ως απάντηση στις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της ρωσικής μεταλλευτικής εταιρείας.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

“Ο αποφασιστικός παράγοντας ήταν οι κυρώσεις που εξέδωσε η OFAC (Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων) το βράδυ της 7ης Απριλίου”, δήλωσε το WDC. “Ο τερματισμός της ιδιότητας του μέλους περιλαμβάνει την παύση κάθε δικαιώματος και πλεονεκτήματος που έχουν τα μέλη του WDC. Όπως η θέση στο διοικητικό συμβούλιο και η συμμετοχή σε οποιαδήποτε επιτροπή του WDC”.

Η WDC, η οποία εκπροσωπεί τον κλάδο στη Διαδικασία Κίμπερλι (KP), έχει συσταθεί στην αμερικανική πολιτεία Ντέλαγουερ. Επίσης η OFAC, τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, απαγόρευσε σε αμερικάνικους οργανισμούς να συνεργάζονται με την Alrosa.

Τα τελευταία αμερικανικά μέτρα απαγορεύουν τις συναλλαγές που αφορούν περιουσιακά στοιχεία της Alrosa, εκτός εάν υπάρχει ειδική άδεια ή εξαίρεση.

Κατά συνέπεια, οι αμερικανικές εταιρείες που δεν προχώρησαν σε παύση απευθείας συναλλαγών με την Alrosa μετά τις προηγούμενες κυρώσεις “πρέπει τώρα οπωσδήποτε να σταματήσουν να το κάνουν”.  Αυτό έγραψε η Επιτροπή Επαγρύπνησης Κοσμηματοπωλών (JVC) σε μια ειδοποίηση προς τα μέλη της.

“Η ασφαλέστερη πορεία δράσης για όλες τις αμερικανικές επιχειρήσεις είναι η ενημέρωση όλων των προμηθευτών ότι δεν θα αγοράζουν πλέον προϊόντα της Alrosa”. Αυτό σύμφωνα με την οργάνωση, η οποία παρέχει νομική καθοδήγηση στο εμπόριο. Η ερμηνεία αυτής της νέας οδηγίας δεν κατέστη ακόμη σαφής στην OFAC ή στα τελωνεία των ΗΠΑ. Αλλά αν μια αμερικανική επιχείρηση συνεχίσει την εμπορία αυτών των αγαθών, έστω και έμμεσα, κινδυνεύει να αντιμετωπίσει προβλήματα κατά την εισαγωγή ή τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων”.

Αρκετοί εμπορικοί όμιλοι έχουν αναστείλει τους δεσμούς με την Alrosa και άλλες ρωσικές εταιρείες υπό το φως των δυτικών κυρώσεων. Οι κυρώσεις ολοένα και μεγαλώνουν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Κοσμήματος (CIBJO) επιβεβαίωσε ότι ο Andrey Yurin, δεν ανήκει πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της. Ακόμη έπαψε να είναι αντιπρόεδρος της επιτροπής πολύτιμων μετάλλων. Ο Andrey Yurin είναι ο επικεφαλής της Gokhran, του ρωσικού κρατικού αποθετηρίου πολύτιμων λίθων. Η Gokhran, που προηγουμένως ήταν μέλος της CIBJO, ανέλαβε το καθεστώς “παρατηρητή”.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα