Το νέο ρολόι Frank Lloyd Wright της Bulova.

Date

Το νέο ρολόι Frank Lloyd Wright της Bulova τιμά ένα ξενοδοχείο στο Τόκιο. Ο Ράιτ σχεδίασε και κατασκεύασε το Imperial Hotel μεταξύ 1913 και 1922.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η Bulova επεκτείνει και πάλι τη συλλογή Frank Lloyd Wright. Αυτή τη φορά με ένα ρολόι που αποτίει φόρο τιμής στο φημισμένο Imperial Hotel του Τόκιο.

Σχεδιασμένο και χτισμένο μεταξύ 1913 και 1922, το ξενοδοχείο αποτελεί ένα από τα αρχιτεκτονικά σύμβολα της πόλης. Με τον Ράιτ να συνδυάζει την ανατολική και τη δυτική αρχιτεκτονική στο σχεδιασμό του, δήλωσε η Bulova.

Ρολόι Bulova Frank Lloyd Wright Imperial Hotel.
Η τελευταία προσθήκη της Bulova στη συλλογή ρολογιών Frank Lloyd Wright είναι αυτή η περιορισμένης έκδοσης ωδή στο Imperial Hotel στο Τόκιο. Το ξενοδοχείο άνοιξε την 1η Σεπτεμβρίου 1923 και γιορτάζει φέτος την εκατονταετηρίδα του.

Είναι επίσης ένα από τα πρώτα παραδείγματα του αρχιτεκτονικού στυλ που είναι γνωστό ως Mayan Revival. Πήρε στοιχεία από την εικονογραφία των προκολομβιανών μεσοαμερικανικών πολιτισμών.

Η Bulova ανέφερε ότι το ρολόι Imperial Hotel εστιάζει σε μια συγκεκριμένη γεωμετρική λεπτομέρεια παγώνι που βρίσκουμε στις τοιχογραφίες και τα χαλιά του ξενοδοχείου. Το βλέπουμε στο σχήμα του εξαγώνου με στρογγυλεμένες άκρες του καντράν καθώς και στο πολυεπίπεδο τυπωμένο γραφικό καντράν.

Το ρολόι διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι σε χρυσό τόνο 41 mm με μπλε λουράκι από δέρμα.

Πίσω μέρος κάσας ρολογιού Imperial Hotel.

Η πίσω όψη της κάσας του νέου ρολογιού Frank Lloyd Wright Imperial Hotel της Bulova διαθέτει ένα σχέδιο του ξενοδοχείου καθώς και τον ατομικό αριθμό του ρολογιού. Το ρολόι, είναι στην τιμή των 495 δολαρίων, σε 1.000 κομμάτια μόνο.

Λειτουργεί με μηχανισμό χαλαζία Miyota και διαθέτει καμπυλωτό κρύσταλλο από ορυκτό γυαλί. Ακόμη κορώνα στις 2 η ώρα και ειδικό κάλυμμα με γυάλινο ένθετο. Επίσης έχει τυπωμένο ένα γραμμικό σχέδιο της πρόσοψης του ξενοδοχείου. Είναι ανθεκτικό στο νερό έως 30 μέτρα.

Έχει ειδικό κουτί παρουσίασης με βιβλιαράκι με την ιστορία και αναμνηστική πλακέτα. Το ρολόι κοστίζει 495 δολάρια, σε 1.000 τεμάχια μόνο. Είναι ξεχωριστά αριθμημένα, με τον αριθμό να εμφανίζεται στο πίσω μέρος του περιβλήματος.

Η εταιρεία Bulova με έδρα τη Νέα Υόρκη συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το Ίδρυμα Frank Lloyd Wright το 2018, με μια ειδική συλλογή ρολογιών που αποτίει φόρο τιμής στον διάσημο Αμερικανό αρχιτέκτονα.

Με την πάροδο των ετών έχει προσθέσει αρκετές φορές στη συλλογή αυτή ρολόγια που ενσωματώνουν στοιχεία συγκεκριμένων κτιρίων που σχεδίασε ο Ράιτ, όπως το Hollyhock House στο Λος Άντζελες. Καθώς και τη συλλογή που παρουσιάστηκε το 2020 και ήταν ένα μήνυμα για το άνοιγμα του αρχιτέκτονα στον τομέα της γραφιστικής σχεδίασης.

Για να δείτε ολόκληρη τη συλλογή, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Bulova.

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα