Το μικρότερο έργο τέχνης πάνω σε ένα διαμάντι.

Date

Ένας Ολλανδός καλλιτέχνης μόλις χάραξε το μικρότερο έργο τέχνης στον κόσμο πάνω σε ένα διαμάντι 2,75 καρατίων.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ο Pablo Lücker σε συνεργασία με την Trophy by Gassan παρουσίασε μια περιορισμένη σειρά διαμαντιών. Καθένα από αυτά είναι χαραγμένο με την τέχνη του.

Λεπτομέρεια ενός διαμαντιού από τη συλλογή διαμαντιών HE(ART).

Το κοσμηματοπωλείο Trophy by Gassan με έδρα το Άμστερνταμ διέθεσε στον Ολλανδό καλλιτέχνη Pablo Lücker 13 πατενταρισμένα και βελτιωμένα με λέιζερ διαμάντια GASSAN 121. Αυτά τα χρησιμοποίησε ως καμβάδες για τα μικρότερα ίσως έργα τέχνης στον κόσμο.

Την περιορισμένη σειρά διαμαντιών με χάραξη με λέιζερ, γνωστή ως HE(ART) Diamond Collection, παρουσίασαν σε εμπορική έκθεση στο Άμστερνταμ τον προηγούμενο μήνα. Το καθένα διαθέτει μια διαφορετική καρδιά σχεδιασμένη από τον Lücker. Την χάραξε σε ένα διαμάντι κορώνα 2,75 καρατίων και 12 διαμάντια 1 καρατίου.

Το μεγαλύτερο διαμάντι είναι ακόμα διαθέσιμο για το εντυπωσιακό ποσό των 134.000 δολαρίων. Ενώ το κόστος για τα μικρότερα διαμάντια, που σχεδόν δεν τα βρίσκει κανείς είναι περίπου 31.000 δολάρια το ένα. Κάθε έναν από τους λίθους με πιστοποίηση HRD τον συνοδεύει πιστοποιητικό για την τέχνη που το χαρακτηρίζει.

Και τα δεκατρία χαραγμένα διαμάντια από τη συλλογή διαμαντιών HE(ART).

Η αναφορά σε καράτια έιναι στο βάρος ενός διαμαντιού και όχι στο μέγεθός του. Αλλά η όψη ενός μέσου διαμαντιού ενός καρατίου έχει συνήθως σε μέγεθος μόλις ένα τέταρτο της ίντσας. Ο Lücker υπολόγισε το μικροσκοπικό τους μέγεθος αναπτύσσοντας μια σειρά από μοναδικές καρδιές, δεδομένου ότι το ίδιο το σχήμα είναι τόσο καθολικά αναγνωρίσιμο. Οι παραλλαγές των σχεδίων αντικατοπτρίζουν τις άπειρες ποικιλίες και την πολυπλοκότητα της αγάπης.

“Μια καρδιά έχει αναφορά στην αγάπη για τα ταξίδια. Επίσης τη διατήρηση της σύνδεσης όταν δεν είναι κανείς μαζί”, δήλωσε ο καλλιτέχνης. Μια άλλη, που αναγνωρίζει την αυτοεκτίμηση, παρουσιάζει ένα χέρι στην καρδιά. Αυτό λοιπόν αντιπροσωπεύει το να μένεις πιστός στον εαυτό σου και να κάνεις πράγματα με πάθος”.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής που μετατράπηκε σε στέλεχος της Gasan, Calvin Jong-a-Pin, στρατολόγησε τον Lücker για την πρώτη καλλιτεχνική συνεργασία της εταιρείας. Ο Lücker είπε επίσης ότι το εντυπωσιακά ακριβό For the Love of God (2007) του Damien Hirst, ένα χυτό κρανίο από πλατίνα με 8.601 διαμάντια, τον ενέπνευσε να συμμετάσχει. Ο Gassan και ο Lücker σχεδίασαν τη δημιουργία της συλλογής διαμαντιών HE(ART) σε διάστημα οκτώ μηνών.

Ο Lücker και ο Jong-a-Pin σε συνεργασία για τη συλλογή.

Οι προσπάθειες του Lücker έχουν προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον. Έτσι ένα ζευγάρι αντικατέστησε τα διαμάντια στις βέρες του με τη δουλειά του. “Επίσης κάποιος άλλος ήθελε να χρησιμοποιήσει το διαμάντι μου για δαχτυλίδι αρραβώνων, κάτι που θεωρώ ότι είναι μεγάλο κομπλιμέντο”, πρόσθεσε ο Lücker. “Γνωρίζουν το μυστικό – ότι υπάρχει κάτι μέσα”.

Η συλλογή θα χαθεί μόλις εξαντληθεί, αλλά ο Lücker υπαινίσσεται μελλοντικές συνεργασίες με τον Gassan. “Θα υπάρξει κάτι καταπληκτικό που θα έρθει σύντομα”, είπε.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα