Το Infinite Blue των 11,28 καρατίων.

Date

ΤΟ "Infinite Blue" των 11,28 καρατίων πρόκειται να μπει στο πάνθεον των μεγαλύτερων μπλε διαμαντιών όλων των εποχών.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ο οίκος Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ θα δημοπρατήσει το ορθογώνιο διαμάντι μικτής κοπής Fancy Vivid Blue που εντυπωσιάζει. Η δημοπρασίαα θα γίνει σε ειδική εκδήλωση με μία μόνο προσφορά στις 5 Οκτωβρίου.

Ο πολύτιμος λίθος, είναι τοποθετημένος σε δαχτυλίδι με στεφάνη από ροζ διαμάντια και πλαϊνές πέτρες από λευκά διαμάντια τραπεζοειδούς κοπής. Η εκτίμηση πριν από την πώληση είναι από 26 έως 37 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά η υψηλή εκτίμηση μεταφράζεται σε 3,3 εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι.

Το Infinite Blue μπορεί να εντοπίσει την καταγωγή του στο εμβληματικό ορυχείο Cullinan της Petra Diamonds στη Νότια Αφρική. Το ορυχείο που έχει παράγει περισσότερους από 800 λίθους βάρους άνω των 100 καρατίων. Είναι γνωστό ως η σημαντικότερη πηγή μπλε διαμαντιών στον κόσμο.

Τα μπλε διαμάντια του μεγέθους και της ποιότητας του Infinite Blue είναι εξαιρετικά σπάνια. Πιστεύεται ότι μόνο έξι παραδείγματα βάρους άνω των 10 καρατίων έχουν έρθει ποτέ σε δημοπρασία.

Τον Απρίλιο του 2022, το “De Beers Blue” των 15,10 καρατίων έφτασε μια ανάσα από το να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Δηλαδή το ρεκια το πιο ακριβό έντονο μπλε διαμάντι που έχει πουληθε ποτέ σε δημοπρασία. Η τιμή της δημοπρασίας των 57,47 εκατομμυρίων δολαρίων (3,8 εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι) στον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ υπολείπεται μόλις του ποσού των 57,54 εκατομμυρίων δολαρίων (3,9 εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι) που πέτυχε το “Oppenheimer Blue” των 14,62 καρατίων στον οίκο Christie’s στη Γενεύη το 2016.

Το 2015, το “The Blue Moon of Josephine”, ένα αψεγάδιαστο μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, το πούλησαν έναντι 48,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή 4 εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι, στον οίκο Sotheby’s στη Γενεύη. Νωρίτερα φέτος, το “Bulgari Laguna Blu”, ένα φανταχτερό ζωηρό μπλε διαμάντι 11,16 καρατίων, έπιασε 25,2 εκατομμύρια δολάρια (2,3 εκατομμύρια δολάρια ανά καράτι), επίσης στον οίκο Sotheby’s της Γενεύης.

Μια μονογραφία του Gemological Institute of America περιέγραψε την ποιότητα αλλά και τη σπανιότητα του Infinite Blue. Το GIA έγραψε: “Το να πούμε ότι το Infinite Blue είναι ξεχωριστό δεν μπορεί να υπερτονιστεί. Οι πιθανότητες να βρεθεί ένα μπλε διαμάντι είναι ύψιστης σπανιότητας. Αυτό το ένδοξο και αξιοσημείωτο διαμάντι είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί όταν η φύση δείχνει το δρόμο και η ανθρωπότητα αγκαλιάζει τους θησαυρούς της γης – παράγοντας ένα λαμπερό διαμάντι με έντονη απόδοση του φωτός. Το Infinite Blue θα συνεχίσει να εντυπωσιάζει τους γνώστες πολύτιμων λίθων και τους λάτρεις των διαμαντιών. Στον κόσμο των πολύτιμων λίθων, τα μπλε διαμάντια κλέβουν την παράσταση”.

Τα μπλε διαμάντια είναι ένα από τα σπανιότερα χρώματα όλων των διαμαντιών. Ένα υπέροχο ευτύχημα της φύσης. Ένα μπλε διαμάντι που οφείλει το χρώμα του στην τυχαία παρουσία βορίου μέσα στη δομή άνθρακα του διαμαντιού.

Το Infinite Blue χαρακτηρίζεται ως διαμάντι τύπου IIb, ένα επίπεδο ποιότητας που περιλαμβάνει λιγότερο από το 0,5% όλων των διαμαντιών.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τα μπλε διαμάντια σχηματίζονται περίπου 400 μίλια κάτω από την επιφάνεια. Δηλαδή τέσσερις φορές βαθύτερα από το 99% περίπου όλων των άλλων διαμαντιών.

Πηγή: instoremag.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα