Το Γκίνες πιστοποιεί το μεγαλύτερο ακατέργαστο σμαράγδι στον κόσμο.

Date

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες αξιολόγησαν το Chipembele των 7.525 καρατίων ως το μεγαλύτερο άκοπο σμαράγδι που έχει καταγραφεί.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Έτσι ο οργανισμός απένειμε στην ισραηλινή Eshed-Gemstar το περιζήτητο πιστοποιητικό τον Απρίλιο. Η εταιρεία αγόρασε την πέτρα από την Gemfields τον περασμένο Δεκέμβριο έναντι αδιευκρίνιστου ποσού. Η Gemfields ανακάλυψε το σμαράγδι ένα μήνα νωρίτερα στο ορυχείο Kagem στη Ζάμπια. Υποστηρίζει ότι είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία του κοιτάσματος. Ξεπερνάει τα σμαράγδια των 5.655 και 6.225 καρατίων που βρήκαν εκεί το 2010 και το 2018, αντίστοιχα.

Εικόνα (από αριστερά): Liran Eshed, διευθύνων σύμβουλος της Eshed-Gemstar, Elena Basaglia, υπεύθυνη για τις μεταγενέστερες δραστηριότητες της Gemfields, Avraham Eshed και Lior Eshed, επικεφαλής πωλήσεων και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Eshed-Gemstar. (Richa Goyal μέσω της Eshed-Gemstar)

Η Eshed-Gemstar είναι τώρα έτοιμη να επισπεύσει την επόμενη φάση για το Chipembele. Στην τοπική διάλεκτο της Ζάμπια, την Bemba σημαίνει ρινόκερος.

“Θέλουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό με αυτή την πέτρα”, δήλωσε ο ιδρυτής της Eshed-Gemstar, Avraham Eshed. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής παρουσίασης της πέτρας την περασμένη εβδομάδα στο Rapaport News. “Υπάρχει μια ευκαιρία να τη χρησιμοποιήσουμε για να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά. Γιατί μια γενιά τόσο επικεντρωμένη στην υψηλή τεχνολογία, δεν έχει γνώσεις για τα διαμάντια και τους πολύτιμους λίθους”.

Η εταιρεία έχει συμπεριλάβει το σμαράγδι στο πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας της Gübelin Gem Lab, Provenance Proof. Η πλατφόρμα καταγράφει το DNA του λίθου, και διασφαλίζει ότι όλοι οι κομμένοι και επεξεργασμένοι λίθοι που προέρχονται από το ακατέργαστο κομμάτι παραμένουν αναγνωρίσιμοι. Έτσι αν από το Chipembele προκύψουν 500 επεξεργασμένες πέτρες, η καθεμία θα μπορεί να εντοπιστεί όπου κι αν καταλήξει, εξήγησε ο Eshed.

Η Eshed-Gemstar αναζητά αγοραστή, προτιμώντας να πουλήσει το ακατέργαστο κομμάτι ολόκληρο. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με τον αγοραστή για την κοπή και τη στίλβωση. “Αλλά δεν βιαζόμαστε, καθώς θέλουμε να βρούμε το κατάλληλο σπίτι για την πέτρα”, τόνισε. “Όμως πιστεύουμε ότι έχουμε μια ισχυρή ιστορία να πούμε, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος, την ομορφιά και την προέλευση του Chipembele”

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα