Το Estrela de Fura, το ρουμπίνι των 101 καρατίων.

Date

Ένα εξαιρετικά σπάνιο, ζωηρό κόκκινο ακατέργαστο ρουμπίνι 101 καρατίων από τη Μοζαμβίκη, με την ονομασία Estrela de Fura, το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ, αποκάλυψε η Fura Gems Inc.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι αποκάλυψε την ιστορική ανακάλυψη σε εκδήλωση που διοργάνωσε η DMCC στο Dubai Diamond Exchange. Σύμφωνα με την Fura Gems, το ρουμπίνι του οποίου η μετάφραση του πορτογαλικού ονόματος είναι “Αστέρι της Φούρα” είναι “ασυναγώνιστο”. Αυτό χάρη στην εξαιρετικά σπάνια ζωηρή κόκκινη απόχρωση, την φωτεινότητα και την καθαρότητα του.

Το ρουμπίνι επίσης προβάλει τη Μοζαμβίκη ως πηγή ρουμπινιών υψηλής ποιότητας. Εδώ και αιώνες τα καλύτερα ρουμπίνια είναι συνώνυμα του Μογκόκ στη Βιρμανία. Όμως πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αποκάλυψαν ότι τα ρουμπίνια της Μοζαμβίκης είναι πάνω από 475 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερα από εκείνα της Βιρμανίας.

Ο Dev Shetty, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fura Gems, σημείωσε τα αακόλουθα. “Με πάνω από δύο χρόνια παραγωγής, έχουμε αποδείξει ότι το ορυχείο ρουμπινιών μας στη Μοζαμβίκη είναι ένα κοίτασμα παγκόσμιας κλάσης. Αυτή η ανακάλυψη είναι ένα ιστορικό γεγονός”.

Οι ειδικοί του κλάδου έχουν επιβεβαιώσει τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της Estrela de Fura. Ο Dr. Daniel Nyfeler, διευθύνων σύμβουλος της Gübelin Gem Lab, εξήγησε ότι το ρουμπίνι είναι πιθανό να αποδώσει ένα έντονο, κορεσμένο κόκκινο χρώμα μόλις λειανθεί.

Σε σύγκριση με τα περισσότερα ρουμπίνια, αυτό το ρουμπίνι είναι σχετικά απαλλαγμένο από ορατά στο μάτι εγκλείσματα. Συνήθως έχουν αρκετά εγκλείσματα όταν φθάνουν σε μεγέθη άνω των 5 καρατίων. Ανάμεσα σε αυτά είναι και εκείνα από τη Βιρμανία

Το πολύ μεγάλο μέγεθός του, το ζωηρό κόκκινο χρώμα και τα χαρακτηριστικά καθαρότητας αυτού του ρουμπινιού του προσδίδουν εξαιρετικές δυνατότητες. Κατά συνέπεια θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια υψηλής ποιότητας που έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, σημείωσε ο Nyfeler.

Ο Dr. Adolf Peretti, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της GRS GemResearch Swisslab, συμφώνησε. Το χαρακτήρισε “τον πιο συνεπή και πολλά υποσχόμενο πολύτιμο λίθο που έχει εξετάσει ποτέ” στην καριέρα του. Τα χαρακτηριστικά του ρουμπινιού -τον φθορισμό, το ζωηρό κόκκινο χρώμα και την εξαιρετική καθαρότητα – τα συναντάμε συνήθως μόνο στα ορυχεία Mogok.

Το Estrela de Fura μπορεί να επιτύχει νέο παγκόσμιο ρεκόρ, του λεπτότερου ρουμπινιού που βρέθηκε ποτέ σε ποιότητα πολύτιμου λίθου. Ενός λίθου με μέγεθος άνω των 50 καρατίων μόλις περάσει από την τελική διαδικασία κοπής, σημείωσε ο Peretti.

Η παρουσίαση του ρουμπινιού θα γίνει στο Ντουμπάι μόνο κατόπιν ραντεβού, πριν από την ιδιωτική δημοπρασία τον Οκτώβριο. Η Fura Gems θα διαθέσει το 2% των εσόδων από τις πωλήσεις για την ίδρυση της Ακαδημίας Εκπαίδευσης της Fura στη Μοζαμβίκη.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα