Το εκθαμβωτικό δαχτυλίδι αρραβώνων της Jackie Kennedy.

Η ιστορία πίσω από το εκθαμβωτικό δαχτυλίδι αρραβώνων Toi Et Moi της Jackie Kennedy.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Δεδομένης της ιδιότητάς της ως style icon, δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το εκθαμβωτικό δαχτυλίδι αρραβώνων της Jackie Kennedy έχει αποτελέσει έμπνευση για αμέτρητες νύφες όλα αυτά τα χρόνια.

Το σχέδιο Toi Et Moi του γαλλικού κοσμηματοπωλείου Van Cleef & Arpels περιελάμβανε ένα διαμάντι 2,88 καρατίων και ένα σμαράγδι 2,84 καρατίων. Αμφότερα σε σμαραγδένια κοπή, πάνω σε μια στεφάνη από σμαράγδια και διαμάντια σε κοπή μπαγκέτ.

Το Toi Et Moi μεταφράζεται ως “εσύ και εγώ” και περιλαμβάνει δύο πολύτιμους λίθους τοποθετημένους ο ένας δίπλα στον άλλο.

Έχει λοιπόν γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό. Έτσι η Ariana Grande, Kylie Jenner και Megan Fox φοράνε το ρομαντικό σχέδιο. Αλλά το στυλ υπάρχει στην πραγματικότητα αιώνες πριν. Ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης έκανε πρόταση γάμου στην Josephine de Beauharnais με ένα τέτοιο το 1796.

Μάλλον ασυνήθιστα, η Jackie δεν φωτογραφήθηκε φορώντας δαχτυλίδι όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά ο αρραβώνας του ζευγαριού το 1953. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Jay Mulvaney, είπε στους δημοσιογράφους εκείνη την εποχή: “Δεν έχω ακόμα δαχτυλίδι. Ο Τζακ και εγώ έχουμε κοιτάξει δεκάδες από αυτά. Μερικά δεν μου άρεσαν και άλλα δεν ήταν ο κατάλληλος τύπος”.

Τελικά στην πραγματικότητα ο μελλοντικός πεθερός της, ο Joseph Kennedy, διάλεξε το δαχτυλίδι. Η επιλογή ήταν από το κατάστημα Van Cleef & Arpels στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ο Edward Klein του Vanity Fair περιέγραψε πώς η σύζυγος του κοσμηματοπώλη Louis Arpels, Hélène, η οποία γνώριζε την Jackie, βοήθησε τον πρώην πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο να διαλέξει το διάσημο πλέον δαχτυλίδι αρραβώνων.

Καθώς δεν φοβόταν να βάλει τη δική της σφραγίδα στο σχέδιο, η Πρώτη Κυρία επανασχεδίασε στην πραγματικότητα το κομμάτι σχεδόν μια δεκαετία μετά το γάμο τους. Έτσι αντικατέστησε τις μπαγκέτες με πιο φανταχτερά διαμάντια σε κοπή μαρκίζ, τα οποία κατέληγαν σε διαμάντια στρογγυλής κοπής στο πλάι.

“Το νέο δαχτυλίδι σηματοδοτούσε την αυξανόμενη αυτοπεποίθηση της Jackie προσωπικά. Αλλά όμως και τον ρόλο της οικογένειάς της στην παγκόσμια σκηνή”. Αυτά λέει η διευθύντρια κοσμημάτων της βρετανικής Vogue, Rachel Garrahan, για το αναβαθμισμένο σχέδιο.

Το εκθαμβωτικό δαχτυλίδι αρραβώνων της Τζάκι Κένεντι από το JFK περιείχε ένα διαμάντι 2,88 καρατίων και ένα σμαράγδι 2,84 καρατίων, τοποθετημένα σε σχέδιο toi et moi. 

Φυσικά, το δαχτυλίδι Toi Et Moi δεν ήταν το μόνο διάσημο κομμάτι που ανήκε στην Jackie. Στον μετέπειτα αρραβώνα της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο μεγαλοεφοπλιστής της χάρισε ένα τεράστιο διαμαντένιο δαχτυλίδι. Το δαχτυλίδι Lesotho III 40 καρατίων από τον Harry Winston. Το δαχτυλίδι αυτό. πωλήθηκε σε δημοπρασία για 2,6 εκατομμύρια δολάρια (2,25 εκατομμύρια λίρες) το 1996.

Εν τω μεταξύ, ήταν το λεγόμενο “swimming ring” της Κένεντι η έμπνευση για τη βέρα αρραβώνων με διαμάντια και ζαφείρια της νύφης της Κάρολιν Μπεσέτ-Κένεντι.

Παρόλα αυτά, το δαχτυλίδι αρραβώνων της Jackie με σμαράγδι και διαμάντια παραμένει ένα από τα πιο διάσημα στην ιστορία. “Λίγες γυναίκες στον 20ό αιώνα άσκησαν μεγαλύτερη επιρροή στο στυλ από την Τζάκι Κένεντι”, καταλήγει ο Garrahan. “Το δαχτυλίδι αρραβώνων της από τον JFK αποτύπωσε την καθαρή, διαχρονική κομψότητα που θα την χαρακτήριζε για πάντα”.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα