Το διαμάντι “Beating Heart”.

Date

Το διαμάντι "Beating Heart", ένα εξαιρετικά σπάνιο ακατέργαστο δείγμα που εξέτασαν στο Ινστιτούτο Διαμαντιών της De Beers.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το De Beers Institute of Diamonds, μέρος του Ομίλου De Beers, είναι στην ευχάριστη θέση να μοιραστεί περαιτέρω λεπτομέρειες για ένα ασυνήθιστο διαμάντι μέσα σε ένα διαμάντι. Το επίσημο όνομά του “Beating Heart” και το εξέτασαν πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του ομστο Maidenhead του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χαρακτηριστικά χάραξης είναι ορατά τόσο στο μικρότερο διαμάντι όσο και στην εσωτερική κοιλότητα του ξενιστή. Όπως βλέπουμε σε αυτή την εικόνα του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου σάρωσης (SEM). Φωτογραφία του Ivan Nikiforov.

Διαπίστωσαν ότι το διαμάντι 0,329 καρατίων, χρώματος D, τύπου IaAB έχει μια εσωτερική κοιλότητα. Αυτή περικλείει ένα μικρότερο διαμάντι το οποίο είναι παγιδευμένο αλλά και ελεύθερο να κινείται μέσα στο χώρο.

Σε μια προκαταρκτική ανάλυση του διαμαντιού χρησιμοποίησαν τα όργανα που κατασκεύασε ο όμιλος Ignite της De Beers, μαζί με τα DiamondView και SYNTHdetect. Ακολούθησε οπτική και ηλεκτρονική μικροσκοπία σάρωσης (SEM), φασματοσκοπία υπερύθρου με μετασχηματισμό Fourier (FTIR) και απεικόνιση φθορισμού και φωσφορισμού.

Τα αρχικά συμπεράσματα υποδηλώνουν ότι η κοιλότητα σχηματίστηκε λόγω προνομιακής χάραξης ενός ενδιάμεσου στρώματος ινώδους διαμαντιού κακής ποιότητας.

Τον αρχικό “πυρήνα” θα τον αποτελούσε ανάπτυξη διαμαντιών καλής ποιότητας. Ωστόσο, ένα επόμενο στρώμα ανάπτυξης ήταν πιθανότατα κακό και ινώδες, ακολουθούμενο από μια περαιτέρω “εξωτερική επίστρωση” κρυστάλλου πολύτιμου λίθου. Σε κάποιο σημείο μεταξύ του σχηματισμού του και του ταξιδιού του στην επιφάνεια της Γης, το κακής ποιότητας στρώμα εξαλείφθηκε. Μόνο το υλικό καλύτερης ποιότητας “επέζησε” αυτής της διαδικασίας, το εξωτερικό διαμάντι και ο πυρήνας. Αυτό σε αυτή την περίπτωση, οδήγησε σε ένα διαμάντι που μπορεί να κινείται ελεύθερα μέσα σε έναν εσωτερικό χώρο.

Το διαμάντι “Beating Heart” , εικόνα που δείχνει έναν μικρό διαμαντένιο κρύσταλλο φωλιασμένο στην κοιλότητα ενός ακατέργαστου διαμαντιού 0,329 ct. Φωτογραφία από τον Danny Bowler.

Η Samantha Sibley, τεχνικός εκπαιδευτής στο De Beers Group Ignite, εξηγεί. “Σίγουρα δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο με το “Beating Heart” κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών που η εργασία μου είναι στον τομέα των διαμαντιών. Χρησιμοποιώντας την εμπειρία του Ομίλου De Beers, μπορούμε να ρίξουμε φως στο σχηματισμό και τη δομή αυτού του φυσικού δείγματος. Επίσης να μοιράσουμε αυτές τις γνώσεις σ μια ευρύτερη κοινότητα επαγγελματιών διαμαντιών”.

Το Institute of Diamonds το ενημέρωσαν για το δείγμα τον Οκτώβριο του 2022. Όταν το ανέφεραν ως μια δυνητικά ενδιαφέρουσα φυσική ανωμαλία από τον sightholder του Ομίλου De Beers, την VD Global (VDG), που εδρεύει στην Ινδία.

Το ακατέργαστο διαμάντι εξόρυξε ο Όμιλος De Beers σε μία από τις τέσσερις παγκόσμιες τοποθεσίες εξόρυξης (Μποτσουάνα, Καναδάς, Ναμίμπια και Νότια Αφρική). Έφτασε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Διαμαντιών De Beers στο Maidenhead του Ηνωμένου Βασιλείου τον Νοέμβριο του 2022. Αργότερα το ονόμασαν διαμάντι “Beating Heart” από την VDG σε αναγνώριση της ασυνήθιστης σύνθεσής του.

Το διαμάντι “Beating Heart”. Φωτογραφία: Danny Bowler.

Το διαμάντι “Beating Heart” τώρα το προσθέτουν σε μια μικρή ομάδα παρόμοιων φυσικών διαμαντιών. Μαζί με το γνωστό διαμάντι Matryoshka από τη Σιβηρία της Ρωσίας, το οποίο καταγράφηκε για πρώτη φορά το 2019. Το δείγμα δεν θα κοπεί και δεν θα στιλβωθεί και αντίθετα θα διατηρηθεί για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Με τη συγκατάθεση της VDG και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Διαμαντιών της De Beers.

Ο Jamie Clark, επικεφαλής των παγκόσμιων δραστηριοτήτων του De Beers Institute of Diamonds, προσθέτει. “Η εταιρεία De Beers Institute of Diamonds θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το διαμάντι της σε όλους τους τομείς. “Το “Beating Heart” είναι ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα του τι μπορεί να συμβεί στο ταξίδι του φυσικού διαμαντιού από τον σχηματισμό μέχρι την ανακάλυψη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την VD Global για την αναγνώριση των δυνατοτήτων αυτού του διαμαντιού και την αναγνώριση των εκπαιδευτικών και επιστημονικών δυνατοτήτων του.

Ένα εύρημα όπως αυτό καταδεικνύει γιατί ο σχηματισμός και η προέλευση των φυσικών διαμαντιών είναι ένας τόσο συναρπαστικός τομέας μελέτης. Επίσης γιατί είναι σημαντικό να επιδιώκουμε εξελίξεις στις δοκιμές και τις αναλύσεις που μπορούν να συμβάλουν στη γνώση μας για την ανάπτυξη των φυσικών διαμαντιών”.

Πηγή: southernjewelrynews.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα