Το δαχτυλίδι Trapiche Emerald.

Date

Ποιος δεν λατρεύει ένα σμαράγδι trapiche; Το υπέροχο πράσινο του απηχεί τις αειθαλείς αποχρώσεις που μας περιβάλλουν καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της εορταστικής περιόδου.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Αυτό είναι που κάνει αυτό το δαχτυλίδι κατά παραγγελία της Alice Cicolini το ιδανικό κόσμημα για το τελευταίο Britt’s Pick του 2023. Είναι γεμάτο διακοπές – και με τις δύο έννοιες της λέξης. Το κομμάτι καλύπτει τις διακοπές ως ουσιαστικό με τη χαρούμενη, καταπράσινη παρουσία του. Για την λέξη, “διακοπές”, το δαχτυλίδι επιδεικνύει μια εμφάνιση αντάξια των τροπικών. Με εξωτικά λουλούδια και ένα ζιγκ-ζαγκ σχέδιο chevron για πρόσθετη ομορφιά στο μάτι.

“Πρόκειται λοιπόν για ένα κομμάτι κατά παραγγελία για έναν πελάτη στη Νέα Υόρκη. Είχε αγοράσει το σμαράγδι trapiche και ήταν πάντα λίγο αγχωμένος με το να το τοποθετήσει. Μέχρι που συναντηθήκαμε και αποφάσισε ότι η συνεργασία μαζί μου. Ήταν αυτό που ήθελε για την πέτρα”, λέει η Cicolini στο JCK. “Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη πέτρα. Έχω συναντήσει μόνο το trapiche πολύ μικρότερο από αυτό και επίσης μπορεί να είναι εύθραυστη, όπως φυσικά είναι όλα τα σμαράγδια. Έτσι, απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή”.

Δαχτυλίδι κατά παραγγελία από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων και λάκα με σμαράγδι trapiche, τιμή κατόπιν αιτήματος- Alice Cicolini

Ο πελάτης εμπνεύστηκε από κάποια από τα προηγούμενα έργα του Cicolini. Αποτέλεσμα ένα μείγμα από το σχεδιαστικό οπλοστάσιο του Cicolini που δημιουργεί κάτι εντελώς νέο.

“Το σχήμα boulle δημιουργήθηκε για τον πελάτη ως ένα υβρίδιο μεταξύ του Chevron With Flowers και ενός στυλ που έφτιαχνα εκείνη την εποχή στη συλλογή Jaipur”, λέει ο Cicolini. “Είχα εμπνευστεί τόσο από τα κινεζικά όσο και από τα γεωργιανά υφάσματα. Αλλά και την ιδέα των λουλουδιών που πέφτουν πάνω σε γεωμετρική δομή, καθώς και από το μοτίβο που βρίσκεται από πίσω. Ήθελα να το αναπαραστήσω αυτό αλλά χωρίς να έχω χρυσές γραμμές που να χωρίζουν το φόντο από το προσκήνιο. Ο σμάλτοράς μου στο Λονδίνο ανέπτυξε μαζί μου αυτή την τεχνική. Κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με τη χρήση σμάλτου λάκας”.

Ενώ το δαχτυλίδι κατασκευάστηκε κατά παραγγελία, άλλα στυλ που χρησιμοποιούν στοιχεία όπως αυτά είναι διαθέσιμα από τον σχεδιαστή με έδρα το Λονδίνο, όπως και μια συλλογή κοσμημάτων σε συνεργασία με τα σμαράγδια Muzo.

Πηγή: jckonline.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα