Το δαχτυλίδι Diavik Midnight Sun.

Date

Δαχτυλίδι κατά παραγγελία με σπάνια διαμάντια Argyle και Diavik.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η αυστραλιανή μεταλλευτική εταιρεία Rio Tinto παρουσίασε ένα μοναδικό στο είδος του δαχτυλίδι με κίτρινα και ροζ διαμάντια που αναδεικνύει τους καλύτερους πολύτιμους λίθους από τα εμβληματικά της ορυχεία διαμαντιών.

Με την ονομασία Diavik Midnight SunTM, το δαχτυλίδι συμβολίζει την ένωση δύο από τα πιο πολυπόθητα διαμάντια στον κόσμο. Δηλαδή τα κίτρινα διαμάντια από το αδαμαντορυχείο Diavik της Rio Tinto στον υποαρκτικό Καναδά. Επίσης ροζ διαμάντια ArgyleTM από το θρυλικό ορυχείο της Αυστραλίας που έκλεισε το 2020.

Έμπνευση είναι το φυσικό φαινόμενο με τις χρυσές και ροζ αποχρώσεις του ήλιου τα μεσάνυχτα στην Αρκτική.

Το Diavik Midnight Sun διαθέτει ένα οβάλ κίτρινο διαμάντι 18,08 καρατίων σε σχήμα fancy intense yellow. Όμως η Rio Tinto το περιγράφει ως ένα από τα καλύτερα μεγάλα κίτρινα διαμάντια από το ορυχείο Diavik των τελευταίων 20 ετών. Το κίτρινο διαμάντι Diavik, αρχικά ζύγιζε 36,75 καράτια ως ακατέργαστο διαμάντι. Εδώ το πλαισιώνουν σπάνια ροζ διαμάντια Argyle συνολικού βάρους 4,09 καρατίων.

Το δαχτυλίδι είναι μια συνεργασία μεταξύ της Rio Tinto, του πολυτελούς κοσμηματοπωλείου Musson, ενός Argyle Pink Diamonds Select AtelierTM, καθώς και του ειδικού σε σπάνιους πολύτιμους λίθους Glajz THG, στο πλαίσιο του προγράμματος Icon Partner της Rio Tinto. 

Το Diavik Midnight Sun, αξίζει 1,85 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (περίπου 1,26 εκατ. δολάρια ΗΠΑ). Η Musson το προσφέρει προς πώληση στο πλαίσιο του εορτασμού της 50ής επετείου της. 

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα