Θεμελιώδης ουσία | Fudamental Essence

Date

Η Louis Vuitton παρουσιάζει το Deep Time Chapter II.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Όταν πρωτομπήκαμε στον κόσμο του Deep Time, ταξιδέψαμε στα γεωλογικά θεμέλια της γης. Στην αρχή της ίδιας της ζωής και στη λάβα. Ακόμη τα λιωμένα πετρώματα, τους ωκεανούς, τις τεκτονικές πλάκες και το ελικοειδές DNA που οδήγησαν στη δημιουργία της χλωρίδας και της πανίδας. Τώρα, στο Deep Time Chapter II, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Louis Vuitton Francesca Amfitheatrof παρουσιάζει 50 μοναδικές δημιουργίες. Σε δέκα θέματα που προσθέτουν νέες στροφές στο εξελικτικό ποίημά της. Οι αγαπημένες μας δημιουργίες και τα ορυκτά που περιέχουν παρουσιάζονται παρακάτω…

Το Deep Time είναι η πέμπτη και πιο φιλόδοξη πρόταση υψηλής κοσμηματοποιίας της Francesca Amfitheatrof για τη Louis Vuitton. Μετά από τις συλλογές Bravery, Bravery II και Stellar Times των προηγούμενων σεζόν. Στο εναρκτήριο σάλπισμα της Deep Time μας παρουσιάστηκαν 170 κομμάτια σε δύο θεματικές ενότητες. Τώρα έχουμε άλλες 50 δημιουργίες για να απολαύσουμε.

Αυτό το τελευταίο κεφάλαιο είναι πιο διαφοροποιημένο και θεματικό, διανύοντας μικρούς σπόρους, ελικοειδές δέρμα, αρχαία απολιθώματα και όλα τα ενδιάμεσα.

Η αφετηρία του όμως είναι κάτι πολύ πιο μεγάλο. Η σύγκρουση των υπερηπείρων Gondwana και Laurasia και το πώς αυτή η συνάντηση των μαζών άλλαξε τον κόσμο όπως τον ξέρουμε. Νέα θέματα είναι επίσης παρόντα. Όπως το Symbiosis, το οποίο είναι “εμπνευσμένο από τα πρώτα χερσαία οικοσυστήματα του πλανήτη μας. Δηλαδή τους μύκητες και το μυκήλιο”, σύμφωνα με την πλούσια αφήγηση της Louis Vuitton. Εδώ, βλέπουμε “ντελικάτα, πλούσια κοσμήματα να ζωντανεύουν σε όμορφα και θηλυκά, παστέλ ροζ και μοβ σπινέλια”.

“Με αυτό το δεύτερο κεφάλαιο του Deep Time, συνεχίζουμε την ιστορία αυτής της πιο όμορφης, ποιητικής συλλογής που συμβολίζει μια τεράστια και απίστευτη ιστορία”, Francesca Amfitheatrof.

Κίτρινο διαμάντι 5,2 καρατίων, σμαραγδένιας κοπής από το κολιέ Laurasia.
Ροζ και μοβ σπινέλ από το κολιέ Symbiosis.

Συνολικά, το Deep Time Chapter II ξεχωρίζει για την εκλέπτυνση και τη φινέτσα του. Είναι πιο έντονη από το Chapter I. Τα ορυκτά είναι πιο βαθιά, γήινα και πλούσια. Όπως τα ζεστά ζαφείρια Umba και τα κίτρινα διαμάντια σε ροζ και κίτρινο χρυσό. Για να δείτε αυτό να ζωντανεύει, ας ξεκινήσουμε με ένα από τα αστέρια της παράστασης Deep Time – το κολιέ Laurasia…

Το κολιέ Plants σε διαδικασία κατασκευής (αριστερά) και τα διαμάντια κοπής LV Mongram στο κολιέ Bones. Και τα δύο από τη συλλογή Louis Vuitton Deep Time Chapter II High Jewellery.

Laurasia

Το κολιέ με ψηλό κολάρο Laurasia είναι αναγνωρίσιμο Louis Vuitton. Με το αιχμηρό «V» των άχρωμων διαμαντιών πάνω σε επτά δακτυλίους μπαγκέτας σε τροχιά. Και στρογγυλά λευκά διαμάντια κοπής μπριγιάν σε πλατίνα, κίτρινο χρυσό και ροζ χρυσό. Στην καρδιά του, το κολιέ διαθέτει ένα εσωτερικά άψογο κίτρινο διαμάντι 5,02 καρατίων κοπής σμαραγδιού. Ολοκληρώνεται με ένα διαμάντι κομμένο με λουλούδια Monogram 3,11 καρατίων, το οποίο είναι επίσης χρώματος D και εσωτερικά άψογο.

Διάσπαρτα σε όλο το κομμάτι είναι 34 διαμάντια κοπής σμαραγδιού. Λέγεται ότι θυμίζουν το μοτίβο Damier του Maison, και άλλα 270 διαμάντια προσαρμοσμένης κοπής για καλό μέτρο. Το κομμάτι χρειάστηκε περίπου 2. 465 ώρες για να δημιουργηθεί, καθιστώντας το το πιο πολύτιμο και αποκλειστικό κόσμημα σε αυτό το δεύτερο κεφάλαιο.

Εάν ο αγοραστής αυτού του κομματιού επιθυμεί να ολοκληρώσει το σετ, υπάρχει ένα δαχτυλίδι Laurasia με κίτρινο διαμάντι 3,02 καρατίων και ένα μυστικό ρολόι με διαμάντια τριγωνικού σχήματος, που περιγράφεται ως «σπάνιο κόσμημα στα υψηλά κοσμήματα Louis Vuitton».

Φωτογραφία του κολιέ Laurasia σε κίτρινο χρυσό, ροζ χρυσό και πλατίνα 18 καρατίων. Με ένα κίτρινο διαμάντι κοπής σμαραγδιού 5,02 καρατίων και ένα διαμάντι κομμένο με άνθη LV Monogram Flower 3,11 καρατίων. Από τη συλλογή κοσμημάτων Louis Vuitton Deep Time Chapter II High

Drift

Έχουμε γνωρίσει τις υπερηπείρους και τώρα τις παρακολουθούμε να κινούνται και να μετατοπίζονται κάτω από το έμβλημα «Drift». Εδώ, βρίσκουμε το πιο συγκρατημένο κολιέ Drift σε λευκό χρυσό. Με οκταγωνικό χρυσοκίτρινο ζαφείρι 30,47 καρατίων, με καταγωγή από τη Σρι Λάνκα. Αυτό το ηλιόλουστο κόσμημα βρίσκεται πάνω σε δύο σειρές άχρωμων διαμαντιών. Το καθένα διαμορφωμένο με γραφικές παρεμβολές «V» για να εξασφαλίσει ένα γεωμετρικό και σύγχρονο φινίρισμα. Ένα ασορτί βραχιόλι από λευκό χρυσό με οκταγωνικό κίτρινο ζαφείρι, 17,22 καρατίων, επίσης από τη Σρι Λάνκα, είναι το ιδανικό συνοδευτικό.

Κολιέ drift σε λευκό χρυσό 18 καρατίων, με οκταγωνικό χρυσοκίτρινο ζαφείρι 30,47 καρατίων από τη Σρι Λάνκα και διαμάντια. Από τη συλλογή κοσμημάτων Louis Vuitton Deep Time Chapter II High Jewellery

Myriad

Το Amfitheatrof μας οδηγεί σε μια πιο εσωτερική διαδρομή με το θέμα Myriad, το οποίο περιγράφεται ως «μια ενσάρκωση της αέναης κίνησης. Όπου φουτουριστικά, υπνωτικά κοσμήματα παίρνουν το σύνθημά τους από ελικοειδές DNA και μορφές διπλής έλικας».

Η σουίτα Myriad συνεχίζει την προτίμηση για λευκό χρυσό από το Chapter I με κολιέ, ασορτί μανσέτα, δαχτυλίδι και πολλά ζευγάρια σκουλαρίκια. Το καθένα με διαμάντια LV Monogram Star-cut φωλιασμένο σε ένα υφαντό πλέγμα διαμαντιών για ευελιξία και ευκαμψία. Το κολιέ Myriad είναι ένα επίτευγμα της μηχανικής, που κάθεται σχεδόν σαν ένα ρουφ της εποχής των Tudor στο λαιμό. Με «καρφιά» λευκού χρυσού που σπειροειδώς σαν DNA από ένα πλεγμένο σχοινί διαμαντιών. Οι δύο φούντες των διαμαντιών που δίνουν το μπροστινό μέρος, δεμένες με έναν τακτοποιημένο κόμπο στο κοίλωμα του λαιμού, είναι μια ρομαντική πινελιά.

Κολιέ Myriad 18 καρατίων λευκός χρυσός με 4 διαμάντια LV Monogram κομμένα σε αστέρι 1,91 καράτια και άλλα διαμάντια. Από τη συλλογή κοσμημάτων Louis Vuitton Deep Time Chapter II High Jewellery.
Λεπτομέρεια από το κολιέ Myriad Από τη συλλογή κοσμημάτων Louis Vuitton Deep Time Chapter II High Jewellery.

Symbiosis

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα αγαπημένο κομμάτι για την απόλυτη χαρά του, αυτό θα ήταν το κολιέ Symbiosis. Kατασκευασμένο σε λευκό χρυσό με δύο μωβ σπινέλια κομμένα σε αχλάδια 4,13 καρατίων και 10,11 καρατίων. Ακόμη ένα ροζ σπινέλιο κομμένο σε μαξιλαράκι 10,03 καρατίων και ένα μωβ σπινέλιο κομμένο σε μαξιλαράκιι 8,46 καρατίων. Επίσης και ένα μπλε σπινέλιο κομμένο σε μαξιλαράκι 10,67 καρατίων, διανθισμένο με διαμάντια LV Monogram και διαμάντια bombé pavé.

Η Symbiosis είναι ένα νέο θέμα και, ως εκ τούτου, ξεκινά με ένα κτύπημα εδώ για να προκαλέσει αναπτυσσόμενους μύκητες, μυκηλιακά δίκτυα και συστάδες κυττάρων που κάθονται ασύμμετρα και στις δύο πλευρές του λαιμού. Το κομμάτι χρειάστηκε 1. 381 ώρες εργασίας, κυρίως λόγω του αντίστροφου, το οποίο διαθέτει ένα μοτίβο μανιταριών που μόνο ο χρήστης μπορεί να δει. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια και δαχτυλίδια με συστάδες από σπινέλια και διαμάντια ολοκληρώνουν αυτή τη σουίτα με οργανική κλίση.

Φωτογραφία του κολιέ Symbiosis σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με δύο μωβ σπινέλια κομμένα σε αχλάδια 4,13 καρατίων και 10,11 καρατίων. Ένα ροζ σπινέλιο κομμένο σε μαξιλάρι 10,03 καράτια και τέσσερα διαμάντια LV Monogram Star-cut για 1,89 καράτια. Καθώς και επιπλέον σπινέλια και διαμάντια, μέρος της συλλογής κοσμημάτων Louis Vuitton Deep Time Chapter II High

Fossils and Bones

Τα ξεχωριστά θέματα του Fossils and Bones είναι όπου οι σχολαστικές λεπτομέρειες αναδύονται ως βασικές σχεδιαστικές επιλογές. Κυρίως μέσω της πέργκολας, των κηρηθρών και των ματιών με διαμάντια.

Το μινιμαλιστικό κολιέ Fossils σε πλατίνα και κίτρινο χρυσό εκρήγνυται με ζαφείρι 5,18 καρατίων και το ασορτί βραχιόλι με ζαφείρι. Εν τω μεταξύ, ένα ξεχωριστό βραχιόλι Fossils έχει ένα άλλο εντυπωσιακό ζαφείρι 10,56 καρατίων που είναι τέλεια σχεδιασμένο για να ταιριάζει μεταξύ δύο κλώνων. Το ένα στο μοτίβο Damier και το άλλο σε στυλ πέργκολας.

Το Bones επιστρέφει στην αισθητική του υψηλού κολάρου. Αλλά αυτή τη φορά με ένα τσόκερ από καθαρά άχρωμα διαμάντια σε εναλλασσόμενα τετράγωνα και ορθογώνια, τοποθετημένα σε διαφορετικά ύψη. Ένα δεύτερο κολιέ είναι μια γραφική κατασκευή που επικεντρώνεται σε ένα διαμάντι και γούνα κοπής αστεριού LV Monogram. Ακόμη με διαμάντι κομμένο αστέρι και περαιτέρω πλαισιωμένο με περίπου 100 διαμάντια ειδικής κοπής. Αλλά ο λαμπρός συνδυασμός λευκού χρυσού και διαμαντιών ειδικής κοπής συνεχίζεται με ένα σετ δαχτυλιδιών και ένα ζευγάρι ξεχωριστές μανσέτες διπλού κρίκου. Ενώ ένας οβάλ τουρμαλίνης Paraiba 3,84 καρατίων με φανταχτερό κόψιμο. Στην κορυφή ένα δαχτυλίδι δύο κλώνων με πάνω από 240 διαμάντια.

Κολιέ Fossils της συλλογής κοσμημάτων Louis Vuitton Deep Time Chapter II High
Κολιέ Bones της συλλογής κοσμημάτων Louis Vuitton Deep Time Chapter II High

Plants & Flower

Στη σουίτα «Plants», βρίσκουμε ένα μεταμορφώσιμο σετ κολιέ με φύλλα που είναι κατασκευασμένα από πάνω από 400 ειδικά κομμένα σμαράγδια και διαμάντια. Kαθώς επίσης και ένα δαχτυλίδι σε λευκό και κίτρινο χρυσό με σμαράγδι 1,62 καρατίων, 25 ρουμπίνια ειδικής κοπής για 2,86 καράτια και διαμάντια. Το πρώτο διαθέτει τρία φύλλα, δύο από τα οποία μπορούν να αποσπαστούν και να φορεθούν ως κομψές καρφίτσες, ανάμεσα σε 302 διαμάντια ειδικής κοπής και 132 σμαράγδια της Ζάμπιας με σπάνια μπλε απόχρωση.

Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο θέμα των λουλουδιών, το οποίο προέκυψε στο Κεφάλαιο Ι μέσα από χρυσά άνθη fuschia. Η επανάληψη του Chapter II είναι πιο ζευγαρωμένη. Αποτίοντας επίσης φόρο τιμής στο μονόγραμμα Louis Vuitton με ένα δαχτυλίδι από πέταλα που ακτινοβολούν από ένα διαμάντι κομμένο με αστέρια. Το υπόλοιπο αυτής της σουίτας περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό μενταγιόν κρεμασμένο από μια διαμαντένια αλυσίδα, με πάνω από 1. 300 διαμάντια και 90 πέτρες κομμένες κατά παραγγελία.

Seeds

Οι σπόροι – οι κόκκοι της ζωής – και τα μαργαριτάρια, το αρχικό σύμβολο της γόνιμης γονιμότητας, συνδυάζονται σε αυτή τη θεματική πτυχή του Deep Time. Η ιστορία επικεντρώνεται στο σωληνωτό κολιέ διπλού κλώνου Seeds σε λευκό χρυσό, με διαμάντια LV Monogram Star-cut, 1. 200 διαμάντια και 43 φωτεινά γκρι μαργαριτάρια της Ταϊτής. Το κομμένο μοτίβο σε σχήμα χαρταετού, το οποίο επαναλαμβάνεται γύρω από την περιφέρεια του κολιέ, «απηχεί έναν κωδικό σχεδιασμού υπογραφής του Maison» και εμφανίζεται επίσης σε ένα ασορτί βραχιόλι με 32 μαργαριτάρια.

Κολιέ με σπόρους (αριστερά) σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με μαργαριτάρια και διαμάντια Ταϊτής. Επίσης κολιέ Seeds με ένα διαμάντι LV Monogram Star-cut 1,10 καρατίων, και τα δύο από τη συλλογή κοσμημάτων Louis Vuitton Deep Time Chaptσ

Skin

Τέλος, η αγαπημένη μας ορυκτολογική απόλαυση στο Deep Time Chapter II είναι το κολιέ Skin σε ροζ χρυσό με 83 ζαφείρια Umba 19,45 καρατίων και διαμάντια. Υπερσύγχρονο, κυρτό και κοκάλινο κόκαλο, αυτό το κολιέ θυμίζει το δέρμα ενός φιδιού αλλά και το μοτίβο Damier του Maison. Οι βαθιοί καφέ-πορτοκαλί-ροζ πολύτιμοι λίθοι προέρχονται από την περιοχή γύρω από τον ποταμό Umba στην Τανζανία. Κάνουν λοιπόν μια αναζωογονητική αλλαγή από την έντονη μπλε ζαφείρια και τη δροσερή ένταση των γαλαζωπών σμαραγδιών.

Σε όλη τη σουίτα Skin, υπάρχουν 300 ζαφείρια Umba, όλα ξεχωριστά κομμένα όπως υπαγορεύουν οι διατάξεις και τα σχέδια, από τετράγωνα σχήματα και παστίλιες έως τακτοποιημένες μπαγκέτες. Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που το Amfitheatrof έχει αφιερώσει μια πλήρη σουίτα κοσμημάτων σε ροζ χρυσό, με ένα ασορτί βραχιόλι, ένα δαχτυλίδι και ένα ζευγάρι λεπτές μανσέτες αυτιών.

Κολιέ Skin σε ροζ χρυσό με 83 ζαφείρια Umba 19,45 καρατίων και διαμάντια.

Βεβαίως λοιπόν θα συμφωνήσετε ότι πρόκειται για μια κατάλληλη συνέχεια της ιστορίας του Deep Time, η οποία θα μας δώσει μερικές ιδέες.

Είχαμε προβλέψει ότι τα ορυκτά σε ζεστούς τόνους θα έμπαιναν σταδιακά στις συλλογές υψηλής κοσμηματοποιίας το 2024, και όταν τα κομμάτια είναι τόσο καλά, χαιρόμαστε πολύ που έχουμε δίκιο!

Πηγή: katerinaperez.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα