Τεράστιο σύμπλεγμα σμαραγδιών Kafubu από την Gemfields.

Date

Ένα κολοσσιαίο σύμπλεγμα σμαραγδιών, που ανακαλύφθηκε από το ορυχείο Kagem στη Ζάμπια τον Μάρτιο του 2020, θα πωληθεί σε δημοπρασία σμαραγδιών της Gemfields.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Δεδομένου του μεγέθους και της ποιότητάς του, το σύμπλεγμα Kafubu Cluster των 37.555 γραμμαρίων (187.775 καρατίων) αποτελεί το ακριβότερο κομμάτι σμαραγδιού που έχει πουλήσει ποτέ η Gemfields.

“Η προσεκτική εξέταση του συμπλέγματος αποκαλύπτει ότι περιέχει πολύ λίγη άλλη μάζα ή ορυκτά. Αυτό σημαίνει ότι το κομμάτι αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από σμαράγδια. Εξ αιτίας του μεγέθους και του σχηματισμού του, είναι πράγματι ένα πολύ σπάνιο εύρημα”, αποκάλυψε ο ειδικός σε πολύτιμους λίθους.

Σύμφωνα με την Gemfields, το Kafubu Cluster εμφανίζει όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένα σμαράγδι. Ένα ζωηρό πράσινο χρώμα συνολικά που λάμπει και ακτινοβολεί.

Προσφέρει επίσης διαφορετικά επίπεδα τέλειας κρυστάλλωσης. Αυτό θα επιτρέψει σε μελλοντικό κόψιμο να δημιουργηθεί μια συλλογή πολύτιμων λίθων από εξαιρετικής ποιότητας υλικό.

Το σύμπλεγμα Kafubu των 37.555 γραμμαρίων (187.775 καρατίων)

Η ονομασία των άκοπων σμαραγδιών είναι μια παράδοση μόνο για τους πιο σπάνιους και αξιοσημείωτους πολύτιμους λίθους. Αν και δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή, δεν έχουν δώσει ποτέ σε περισσότερους από δύο δωδεκάδες πολύτιμους λίθους το δικό τους όνομα. Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο λοιπόν να συναντήσει κανείς έναν πολύτιμο λίθο βάρους άνω των 1.000 καρατίων.

Σε αντίθεση με τους Insofu (ελέφαντας), Inkalamu (λιοντάρι) και Chipembele (ρινόκερος), το Kafubu Cluster δεν είναι ένας μόνο κρύσταλλος και έχει εντελώς μοναδικό χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, απαιτεί ένα όνομα τόσο ανεπανάληπτο όσο είναι και αυτό.

Το Kafubu Cluster το ανακάλυψαν στο κοίτασμα Chama του ορυχείου σμαραγδιών Kagem, στην Lufwanyama της Ζάμπια. Ο Kafubu είναι ένας ποταμός που αποτελεί το φυσικό όριο του Kagem στο νότιο τμήμα της εκμετάλλευσης Kagem.

Από αυτό το ποτάμι πήρε το όνομά του το Kafubu Cluster, έτσι τίμησαν το μοναδικό τοπίο στο οποίο έγινε αυτός ο σχηματισμός. Το Kagem ίσως είναι το μεγαλύτερο ορυχείο παραγωγής σμαραγδιών στον κόσμο. Ανήκει κατά 75% στην Gemfields, σε μια πρότυπη συνεργασία με την κυβέρνηση της Ζάμπια.

Το Kafubu Cluster είναι διαθέσιμο για παρουσίαση, ενώ έχουν προγραμματίσει η υποβολή προσφορών να ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα