Τα κοσμήματα του “Bridgerton”.

Date

Μια πιο προσεκτική ματιά στο νόημα που κρύβεται πίσω από τα κοσμήματα του "Bridgerton.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Δεν είναι τυχαίο ότι η πιο περιζήτητη νεαρή που προσφέρεται για γάμο στο δράμα του Netflix “Bridgerton” της εποχής της Regency αναφέρεται ως το “διαμάντι της εποχής”. Η σειρά, με πολλούς τρόπους, δείχνει μια σαφή εκτίμηση για τα κοσμήματα και τη δύναμη που έχουν στην αφήγηση ιστοριών.

Το διαμάντι της πρώτης σεζόν, η Daphne Bridgerton, φορούσε συχνά λεπτεπίλεπτα μαργαριταρένια κολιέ και σκουλαρίκια. Τα μαργαριτάρια ιστορικά συνδέονται με την αγνότητα και την αρετή. Έτσι υπογράμμιζαν την ιδιότητά της ως επιθυμητή νεαρή κυρία και επιτομή της αθωότητας.

Καθώς ο χαρακτήρας ωρίμαζε και η αφήγησή της βάθαινε, τα κοσμήματά της εξελίχθηκαν. Αντικατοπτρίζοντας τη μετάβασή της από μια αφελή ντεμπιτάντ σε μια γυναίκα με σύνθετα συναισθήματα και εμπειρίες.

Το κολιέ Lang Antiques

Το κολιέ που απεικονίζεται παραπάνω (75.000 δολάρια, Lang Antiques) είναι από την Εδουαρδιανή εποχή. Περίπου έναν αιώνα μετά την πρώτη σεζόν του Bridgerton. Αλλά με την σειρά του από φυσικά μαργαριτάρια θαλασσινού νερού και μια σταγόνα μαργαριταριών σχεδόν 9 χιλιοστών – συν 9,8 καράτια διαμάντια – θυμίζει τα κοσμήματα της Δάφνης.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε άλλα κομμάτια παρόμοια με αυτά που φορούσαν οι χαρακτήρες του Bridgerton και εξετάζουμε τη σημασία τους.

Δαχτυλίδι από κίτρινο χρυσό με μαργαριτάρια αντίκες και διαμάντι, $1,200; 1stDibs

Το δαχτυλίδι αρραβώνων της Penelope Featherington από τον Colin Bridgerton έμοιαζε σχεδόν πανομοιότυπο με εκείνο που έλαβε η Δάφνη από τον Simon Basset, τον δούκα του Hastings, αντιπροσωπεύοντας μια γυναίκα που έρχεται στα μέτρα της. Το φλοράλ μοτίβο του θα μπορούσε επίσης να είναι ένα νεύμα στη φήμη της Penelope ως wallflower σε όλη τη σειρά.

Κολιέ Tudor από επιχρυσωμένο ορείχαλκο 18 καρατίων με κρυστάλλους, 1.625 δολάρια, Jennifer Behr

Αντίθετα, η υπόλοιπη πονηρή οικογένεια Featherington χρησιμοποιεί κοσμήματα για να απεικονίσει τις φιλοδοξίες και τις επιδεικτικές προσωπικότητές της. Τα φανταχτερά, πολύχρωμα στολίδια τους αντικατοπτρίζουν την επιθυμία τους να ανέβουν την κοινωνική σκάλα, συχνά ακροβατώντας στα όρια της επίδειξης.

Ρολόι τσέπης Thomas Rea (περίπου 1769) από κίτρινο χρυσό 22 καρατίων, 12.612 δολάρια, 1stDibs

Και έπειτα υπάρχουν κοσμήματα που κάνουν μια μοναδική εμφάνιση. Όπως το ρολόι τσέπης που δίνει ο Colin Bridgerton στη μητέρα του, Violet, στην 3η σεζόν. Ο μακαρίτης σύζυγός της, ο Έντμουντ, έφερε πάντα ένα ρολόι και αυτό το δώρο φαίνεται να αντιπροσωπεύει το πώς ο χρόνος σταμάτησε για τη Βάιολετ μετά τον ξαφνικό θάνατό του – και ίσως να υποδηλώνει το πώς θα αλλάξει αυτό για εκείνη, καθώς θα βιώσει και πάλι τον έρωτα αργότερα στη σεζόν.

Όπως και με τη μυστικοπάθεια και τους ψιθύρους σε όλη τη σειρά, τα κοσμήματα στο Bridgerton είναι κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται με το μάτι – αρκεί να κοιτάξετε αρκετά προσεκτικά!

Πηγή: jckonline.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα