Τα δύο Rolex Daytona του Πολ Νιούμαν.

Date

Ο θρυλικός ηθοποιός παραμένει το μεγαλύτερο όνομα στα ρολόγια.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Δύο Rolex Daytona που ανήκαν στον θρυλικό ηθοποιό του Χόλιγουντ Πολ Νιούμαν πουλήθηκαν προς περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια το καθένα. Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για ένα Rolex «Zenith» Daytona και ένα λευκόχρυσο Daytona. Και τα δύο συνδέθηκαν όσο λίγα αντικείμενα με το πάθος του για τους αγώνες αυτοκινήτου. Το Rolex Zenith Daytona είχε ιδιαίτερη σημασία για τον Newman, καθώς ήταν συνυφασμένο με την αγωνιστική του καριέρα. Το απέκτησε αφού κέρδισε την κατηγορία GTS-1 στον αγώνα 24 ωρών Daytona το 1995.

Το αξιοσημείωτο επίτευγμα έκανε τον Νιούμαν, στα 70 του, τον γηραιότερο οδηγό που κέρδισε τον αγώνα. Ένα ρεκόρ που παραμένει μέχρι σήμερα στα Ρεκόρ Γκίνες.

Το 1999, ο Νιούμαν, διάσημος για το φιλανθρωπικό του έργο, αποφάσισε να δημοπρατήσει το ρολόι κατά τη διάρκεια της πώλησης «Famous Faces» του Antiquorum. Το ρολόι έφερε την επιγραφή «Rolex at Daytona 24 Paul Newman Rolex Motorsports Man of the Year 1995». Εκείνη την εποχή, έκλεισε ρεκόρ πώλησης 39.000 δολαρίων προς όφελος της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Newman.

Ο Νιούμαν, ωστόσο, εθεάθη να το φοράει ξανά τα επόμενα χρόνια. Έτσι πυροδώτησε εικασίες ότι κάποιο στενό μέλος της οικογένειας ή φίλος του το είχε αγοράσει ξανά. Αλλά ήταν ελκυστικό για τους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Συζυγικό δώρο

Το λευκόχρυσο Daytona του το έκανε δώρο η σύζυγός του Joanne το 2006. Είναι το τελευταίο που είχε ο ηθοποιός πριν πεθάνει δύο χρόνια αργότερα. Τον συνόδευε σταθερά εκείνα τα χρόνια: το φόρεσε όταν του πήρε συνέντευξη η Barbara Walters το 2007, και ξανά ενώ οδηγούσε τους διάσημους τελευταίους του γύρους στο Lime Rock Park την επόμενη χρονιά.

O επικεφαλής πολύτιμων ρολογιών του οίκου Sotheby’s, Leigh Safar μιλώντας στο GQ λέει πως ο Newman «άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τα ρολόγια και άλλαξε τη συζήτηση γύρω από τη συλλογή ρολογιών». Ο Newman, σημειώνει ήταν ένας influencer για την εποχή του. Αφού πολλοί νέοι της εποχής παρακολουθούσαν τις ταινίες του, και αγόραζαν τα προϊόντα που διαφήμιζε. Ενώ αρκετοί συλλέκτες κυνηγούσαν εδώ και καιρό τα κομμάτια που προτιμούσε.

Πηγή: ot.gr

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα