Τα διαμάντια της Dame Shirley Bassey.

Date

Ο οίκος Sotheby's θα δημοπρατήσει στο Παρίσι τον Οκτώβριο κοσμήματα που ανήκουν στην τραγουδίστρια του «Diamonds Are Forever».

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Κοσμήματα από τη συλλογή της Ουαλικής τραγουδίστριας Dame Shirley Veronica Bassey θα βγουν σε δημοπρασία για πρώτη φορά αυτό το φθινόπωρο.

Η συλλογή θα βγει προς πώληση στις 10 Οκτωβρίου στο Παρίσι. Στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας πώλησης Fine Jewels του οίκου Sotheby’s.

Αποτελείται από περισσότερα από 80 κοσμήματα που συγκέντρωσε κατά τη διάρκεια της καριέρας της που διήρκεσε επτά δεκαετίες. Περιλαμβάνει ακόμη κομμάτια από τις εταιρείες Cartier, Van Cleef & Arpels και Piaget.

Σχεδόν κάθε κομμάτι περιέχει διαμάντια. Τον πολύτιμο λίθο που συνδέεται ευρέως με την Bassey από την ερμηνεία της στο «Diamonds Are Forever» για την ομώνυμη ταινία του James Bond το 1971. Ένα τραγούδι που έχει παραμείνει βασικό στο ρεπερτόριό της.

Αλλά είναι η μόνη τραγουδίστρια στον κόσμο που έχει ηχογραφήσει πολλαπλά θέματα Bond, δήλωσε ο οίκος Sotheby’s. Ηχογράφησε επίσης τα «Goldfinger» και «Moonraker» μεταξύ 1964 και 1979.

Η καριέρα της Bassey είναι «μοναδική σε μακροβιότητα, επιτυχία και εκτίμηση στη βρετανική μουσική ιστορία», ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών.  

Μπήκε στο Hall of Fame του Grammy. Πρόσφατα ο βασιλιάς την ανακήρυξε μέλος του Τάγματος των Συντρόφων της Τιμής για τη συμβολή της στη μουσική.

Η Bassey άρχισε να συλλέγει κοσμήματα όταν ήταν νεαρή τραγουδίστρια. Κάθε κομμάτι που παρουσιάζεται στην πώληση αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη στιγμή ή ένα ιδιαίτερο γεγονός της λαμπρής καριέρας της, δήλωσε ο οίκος Sotheby’s.

«Ερωτεύτηκα τα κοσμήματα όταν ανακάλυψα για πρώτη φορά τα φυσικά μαργαριτάρια ως ανερχόμενη τραγουδίστρια. Αγόρασα την πρώτη μου σειρά μαργαριταριών,το πρώτο κόσμημα που αγόρασα ποτέ», δήλωσε η Bassey.

«Ωστόσο, γρήγορα πέρασα στο ισόβιο πάθος μου για τα διαμάντια, το οποίο προηγήθηκε της ηχογράφησης του “Diamonds Are Forever”. Στην πραγματικότητα, δέχτηκα να τραγουδήσω το τραγούδι επειδή ήταν αληθινό για μένα και τον τρόπο που ένιωθα για τα διαμάντια τότε και τώρα».

Η πώληση θα περιλαμβάνει ένα σετ από διαμάντια και χρυσό του Cartier που εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 200.000 έως 250.000 ευρώ (217.000 έως 272.000 δολάρια). Καθώς και ένα κολιέ με περισσότερα από 50 διαμάντια που θα μπορούσε να φτάσει έως και 320.000 ευρώ (348.000 δολάρια).

Το κολιέ της Dame Shirley Bassey με 52 διαβαθμισμένα διαμάντια.

Το δαχτυλίδι με το κίτρινο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς της Bassey θα προσφερθεί επίσης. Αναμένεται να πωληθεί από 165.000 έως 200.000 ευρώ (179.000 έως 217.000 δολάρια).

Το δαχτυλίδι με το κίτρινο διαμάντι σε σχήμα καρδιάς της Bassey

«Η συλλογή κοσμημάτων για μένα είναι σαν να συλλέγω αναμνήσεις και αυτή η συλλογή είναι γεμάτη από αυτές. Όλα τα κομμάτια έχουν νόημα και έχουν μια ιστορία να πουν. Είτε τα αγόρασα για τον εαυτό μου είτε μου τα χάρισαν”, δήλωσε η Bassey.

Ένα πολυμερές σετ με aquamarines, ζαφείρια και διαμάντια που εκτιμάται ότι θα πωληθεί έως και 70.000 ευρώ (76.000 δολάρια).

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει αυτό το πανέμορφο vintage δαχτυλίδι Van Cleef & Arpels της δεκαετίας του 1960, καλυμμένο με λευκά διαμάντια. Μου το έδωσε ο Elton John αφού τραγούδησα σε μια από τις βραδιές του AIDS Gala και το έχω φορέσει πολλές φορές.

Ή το σε σχήμα καρδιάς σετ με ρουμπίνια και διαμάντια. Το εντόπισα στη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου κατά τη διάρκεια μιας στάσης στην Μπανγκόκ καθ’ οδόν για την πρώτη μου συναυλιακή περιοδεία στην Αυστραλία.

«Και ίσως ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της συλλογής είναι αυτό το σμαραγδένιο σετ που αγόρασα μόνη μου. Για να τιμήσω την πρώτη μου Βασιλική Variety Performance μπροστά στην αείμνηστη βασίλισσα».

Το κολιέ Van Cleef & Arpels με σμαράγδια και διαμάντια που βλέπετε σε αυτό το σετ εκτιμάται ότι θα πωληθεί έως και 70.000 ευρώ (76.000 δολάρια).

Κομμάτια από τη συλλογή της Bassey θα μπορεί κανείς να δεί στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο από τις 24 έως τις 29 Μαΐου. Αλλά και στον οίκο Sotheby’s στο Παρίσι από τις 4 Οκτωβρίου, πριν από τη ζωντανή πώληση στις 10 Οκτωβρίου.

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχει επιλέξει η Bassey.

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα