Τα χρυσά κοσμήματα διατηρούν την αίγλη τους.

χρυσά κοσμήματα

Date

Εκλεπτυσμένα και αιθέρια, τα χρυσά κοσμήματα διατηρούν τη σταθερή τους θέση ως το πολύτιμο μέταλλο που επιλέγουν οι έμποροι, οι συλλέκτες και οι λάτρεις των κοσμημάτων σε όλο τον κόσμο.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού (WGC), η ετήσια κατανάλωση κοσμημάτων σημείωσε αύξηση κατά 52% το 2021. Κατέδειξε πλήρη ανάκαμψη από το 2020 που είχε πληγεί από τον Covid. Σε όρους αξίας, η ζήτηση έφτασε τα 123 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ισοφάρισε το ρεκόρ το 2013.

Η Ινδία και η Κίνα, χώρες με ισχυρή κουλτούρα χρυσού, ηγήθηκαν της αύξησης της ζήτησης. Η οικονομική ανάκαμψη στήριξε το καταναλωτικό και επιχειρηματικό κλίμα.

Παραδοσιακά, ο χρυσός είναι σύμβολο δύναμης και χλιδής. Η έννοια όμως αυτή έχει προοδευτικά εξελιχθεί σε ένα πιο σύγχρονο περιβάλλον. Σήμερα, τα χρυσά κοσμήματα γιορτάζουν τη μοναδικότητα και το ατομικό στυλ. Η επιλογή τους γίνεται για να δηλώσουν κάτι, να υποστηρίξουν μια ιδέα ή να στηρίξουν μια προώθηση.

Ο χρυσός λάμπει επίσης ως ασφαλές καταφύγιο εν μέσω μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων. Επενδυτικά, ο χρυσός είναι έτοιμος για περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση της ζήτησης για “ασφαλείς επενδύσεις”.

Τα στοιχεία της WGC έδειξαν ότι οι τιμές του χρυσού ξεπέρασαν τα 2.000 δολάρια ΗΠΑ ανά ουγγιά στις αρχές Μαρτίου. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να επιβαρύνει την παγκόσμια οικονομία. Ιστορικά, ο χρυσός είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό περιουσιακό στοιχείο ασφαλούς καταφυγίου σε δύσκολους καιρούς, σημείωσε η WGC.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα