Τα 5 χρώματα που κυριαρχούν στους πολύτιμους λίθους.

Date

Ματζέντα, μωβ, πορτοκαλί, γαλαζοπράσινο και σμαραγδί είναι οι 5 αποχρώσει που ξεχώρισε η Amanda Gizzi, μέλος του Jewelers of America, να κυριαρχούν στους πολύτιμους λίθους.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η Amanda Gizzi εντόπισε πολύτιμους λίθους σε αυτές τις 5 αποχρώσεις στην AGTA Gem Fair και στο Centurion, επίσης.

Οι βόλτες στους διαδρόμους των εμπορικών εκθέσεων Centurion και AGTA GemFair Tucson ήταν μια πολύχρωμη απόλαυση.

Οι έγχρωμοι πολύτιμοι λίθοι, στο σύνολό τους, είναι μια τεράστια τάση. Έτσι είναι σαφές ότι το 2023 και το 2024 θα είναι φωτεινά και τολμηρά.

Οι εκθέσεις της Τοσκάνης ειδικότερα τείνουν να είναι εξαιρετικοί δείκτες σχετικά με το ποιοι πολύτιμοι λίθοι θα διαμορφώσουν τα επόμενα έτη. Μερικές φορές υπάρχουν σαφώς επικρατέστεροι, ενώ άλλες χρωματικές παλέτες ή πέτρες αποτελούν απροσδόκητες εκπλήξεις.

Φέτος, υπήρχαν πέντε χρώματα -ματζέντα, μωβ, πορτοκαλί, γαλαζοπράσινο και σμαραγδί- που ξεχώρισαν. Για μερικά από αυτά τα χρώματα, υπάρχουν πολλαπλοί πολύτιμοι λίθοι που μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση των καταναλωτών και να αιχμαλωτίσουν τις χρωματικές τους περιέργειες.

Δείτε τα όλα παρακάτω.

Ματζέντα.

Οι πολύτιμοι λίθοι με χρώμα ματζέντα είναι προφανώς τάση. Καθώς το “Viva Magenta” έχει ανακηρυχθεί ως το χρώμα της χρονιάς 2023 της Pantone.

Οι τολμηροί ροζ πολύτιμοι λίθοι ταιριάζουν φυσικά με το χρώμα της χρονιάς, με τον ροζ τουρμαλίνη να ταιριάζει σχεδόν απόλυτα με το χρώμα Viva Magenta της Pantone.

Μωβ.

Το μωβ είναι μία από τις παλέτες που θα μπορούσε να προκαλέσει έκπληξη με την πρώτη ματιά. Ειδικά με τον αμέθυστο να κάνει την εμφάνιση του ξαφνικά δίπλα-δίπλα με άλλους, λεπτότερης ποιότητας πολύτιμους λίθους.

Ωστόσο, το πάθος για το μωβ δεν περιορίστηκε στον αμέθυστο. Ο μωβ σπινέλιος και ο τανζανίτης ξεχώρισαν επίσης στις εκθέσεις.

Πετρόλ.

Οι πολύτιμοι λίθοι στο φάσμα του πετρόλ είναι η τρίτη παλέτα στις τάσεις φέτος.

Το ανοιχτό γαλαζοπράσινο του τουρμαλίνη Paraíba, το βαθιά κορεσμένο γαλαζοπράσινο γαλαζοπράσινο του London Blue topaz και τα φωτεινά γαλαζοπράσινα ζαφείρια είναι όλα μέσα στο φάσμα που οδηγεί στην επιθυμητότητα.

Πορτοκαλί.

Το πορτοκαλί φέρνει λίγη ζεστασιά σε μια κατά τα άλλα ψυχρή πρόβλεψη τάσεων.

Το πορτοκαλί ζαφείρι, το μεξικάνικο οπάλιο φωτιάς και ο γρανάτης σπεσαρτίνης ζέσταιναν την έρημο και στις δύο εμπορικές εκθέσεις. Αν και το πορτοκαλί δεν είναι για όλους, είναι εντυπωσιακό και θα τραβήξει την προσοχή.

Σμαραγδί.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το σμαραγδί.

Το σμαράγδι, ο τσαβορίτης και ο πλούσιος πράσινος τουρμαλίνης διατηρούν ισχυρή δημοτικότητα και θελκτικότητα. Μερικές φορές τα κλασικά μπορεί να είναι οι κορυφαίες τάσεις.


Πηγή: Amanda Gigi, nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα