Συμφωνία της De Beers με την Μποτσουάνα.

Date

Η συμφωνία της De Beers θα αναδείξει τη Μποτσουάνα "Παγκόσμια Πρωτεύουσα Διαμαντιών".

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ο πρόεδρος της Μποτσουάνα Μοκγουέτσι Μασίσι λέει ότι η νέα συμφωνία με την De Beers θα κάνει τη χώρα του “πραγματικά την παγκόσμια πρωτεύουσα των διαμαντιών για πρώτη φορά”.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV χαιρέτισε τις συμφωνίες πώλησης και εξόρυξης που συμφωνήθηκαν πριν από δύο εβδομάδες.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αλλά ξέρετε ότι σε μια συνεργασία πρέπει πάντα να δίνεις και να παίρνεις”, δήλωσε.

Η συμφωνία θα φέρει περισσότερες δυνατότητες, αξίες, θέσεις εργασίας και επομένως περισσότερα έσοδα στη Μποτσουάνα, είπε.

Η προσφάτως διαπραγματευθείσα συμφωνία θα αυξήσει, σε μια περίοδο 10 ετών, το μερίδιο της Μποτσουάνα στα προς πώληση διαμάντια από 25% σε 50%.

Επιπλέον, η De Beers θα επενδύσει 750 εκατ. δολάρια την επόμενη δεκαετία για την ανάπτυξη της βιομηχανίας διαμαντιών της Μποτσουάνα. Ο πρόεδρος Μασίσι είχε απειλήσει να εγκαταλείψει την 54ετή συμφωνία της χώρας του με την De Beers. Θα την εγκατέλειπε εάν δεν συμφωνούσαν σε ένα δικαιότερο μερίδιο των διαμαντιών.

Πηγή: thejewelrymagazine.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα