Θρυλικά και μοναδικά ρολόγια: The Collection of a Lifetime.

Date

Η σημαντικότερη δημοπρασία του οίκου Christie's για τη συλλογή ρολογιών ενός μόνο ιδιοκτήτη, την συλλογή ρολογιών Jean Todt, "Θρυλικά και μοναδικά ρολόγια: The Collection of a Lifetime".

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η συλλογή παρουσιάζει 112 εξαιρετικά ρολόγια, συμπεριλαμβανομένων μοναδικών δημιουργιών, εξατομικευμένων καντράν, πρωτοτύπων και αρκετών No.1 περιορισμένων εκδόσεων.

Αυτή η συλλογή καλύπτει τέσσερις δεκαετίες πάθους και περιλαμβάνει μερικά από τα πρώτα δείγματα από διάσημους ανεξάρτητους ωρολογοποιούς. Έτσι συμπεριλαμβάνει πολύ σπάνιες εκδόσεις από Patek Philippe, Rolex και άλλους.

Όλα μαζί είναι η σημαντικότερη συλλογή ενός ιδιοκτήτη που έχουν ποτέ παρουσιάσει στη Γενεύη, ενώ μέρος των εσόδων θα είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ως εκ τούτου η δημοπρασία θα αποφέρει έσοδα της τάξης των 20 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Ως κορυφαίο της δημοπρασίας θα είναι το Lot 2096, ένα Richard Mille RM56-01 Tourbillon Sapphire που το χαρακτηρίζει η κατασκευή του 2013.

Richard Mille RM56-01 Tourbillon Sapphire

Μια από τις πιο εξαιρετικές και φιλόδοξες δημιουργίες του Richard Mille, το RM56-01 έχει ως στόχο τη μεγαλύτερη διαφάνεια. Μόνο η κάσα είναι μια κατασκευή από μοναδικά κομμάτια διαφανούς, απίστευτα δύσκολα κατεργασμένου κρυστάλλου ζαφειριού.

Χρειάστηκαν 40 ημέρες, 24 ώρες την ημέρα για τη δημιουργία του, και άλλες 350 ώρες για το στίλβωμα.

Το tourbillon λάμπει στο κάτω μέρος του διαφανούς καντράν με δακτύλιο λεπτών από τιτάνιο και φωτεινούς δείκτες ωρών.

Richard Mille RM56-01 Tourbillon Sapphire

Επίσης ένα άλλο κορυφαίο είναι το Lot 2111. Ένα μοναδικό και εξαιρετικά σημαντικό ρολόι χειρός F.P. Journe Grande και Petite Sonnerie Minute Repeating από ανοξείδωτο ατσάλι με καθρέφτη μπλε petrol καντράν.

F.P. Journe Grande and Petite Sonnerie Minute Repeating J. Todt

Ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2009. Αυτό το μοντέλο κατασκευάστηκε ειδικά ως ένα μοναδικό εξατομικευμένο κομμάτι κατά παραγγελία για τον σημερινό ιδιοκτήτη.

Το καντράν έχει το λογότυπο του 7ου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Formula 1 της FIA. Επίσης στην κάσα 42 mm έχουν χαράξει την ένδειξη “ARS LONGA VITA BREVIS / JANVIER 2009 / AB IMO PECTORE / POUR J. TODT”.

F.P. Journe Grande και Petite Sonnerie Minute Repeating J. Todt

Τέλος το Lot 2089 είναι ένα χρυσό Rolex Cosmograph Daytona 18 καρατίων ref. 6241 με σαμπανιζέ καντράν “Paul Newman” που έχουν δημιουργήσει το 1968.

Rolex Cosmograph Daytona ref. 6241

Η έκδοση 6241 είναι μια δημιουργία μεταξύ 1966 και 1969 και ως εκ τούτου αποτελεί από μόνη της μια σπάνια έκδοση. Κατασκεύασαν 2250 κομμάτια σε ανοξείδωτο ατσάλι, 300 σε χρυσό 18 καρατίων και 450 σε χρυσό 14 καρατίων.

Είχε εξοπλισμό από κουμπιά χρονογράφου “non-Oyster” ή “non-screw-down” και στεφάνη με μαύρο πλαστικό ένθετο. Επίσης η κλίμακα ταχυμέτρου ήταν τυπωμένη σε λευκό χρώμα. Ακόμη τα καντράν έφεραν την ένδειξη “Rolex Cosmograph” αλλά όχι πάντα την ένδειξη “Daytona”.

Rolex Cosmograph Daytona ref. 6241

Πριν φτάσει στη Γενεύη στις 2 Νοεμβρίου 2022, μια επιλεγμένη συλλογή ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για μια περιοδεία προβολής. Έτσι έκανε στάσεις στο Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, την Τζακάρτα και το Λος Άντζελες. 

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα