Προετοιμάστε την επιχείρησή σας για ένα κερδοφόρο 2023.

Οι ραγδαία μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών και οι στενές οικονομικές συγκυρίες έχουν κρατήσει τους κοσμηματοπώλες σε εγρήγορση. Αλλά το νέο έτος προσφέρει μια πολύτιμη ευκαιρία για μια παύση και επαναξιολόγηση της επιχείρησης. Οι 3 αποτελεσματικοί τρόποι για το ξεκίνημα του 2023.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

“Οι πελάτες εξετάζουν πιο προσεκτικά τις αγορές τους. Εξαρτώνται από τους έμπιστους κοσμηματοπώλες για να τους βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις τους”, δήλωσε ο Sam Indelicato, διευθυντής κοσμημάτων της RDI Diamonds. “Τώρα είναι η ώρα να κάνετε έναν απολογισμό της επιχείρησής σας και να διασφαλίσετε ότι είναι έτοιμη να παρέχει τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία που περιμένουν οι πελάτες”.

Με τις απαραίτητες προσαρμογές και με νέες προτεραιότητες θα κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών και, τελικά, την συνεργασία τους.

Δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας αγορών

Όταν τους ρώτησαν τι κατευθύνει τις αγοραστικές τους αποφάσεις, περισσότερα από τα δύο τρίτα των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα της PwC ανέφεραν μια θετική εμπειρία αγορών. Τι κάνει την εμπειρία αυτή ανταποδοτική; Σύμφωνα με την έκθεση, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ανθρώπινη επαφή.

Καθώς προετοιμάζεστε για τη νέα χρονιά, συναντηθείτε με την ομάδα σας για να διαπιστώσετε ότι μοιράζεστε την εμπειρία αγορών, επικοινωνώντας πραγματικά με τους αγοραστές σας. Ακούστε τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό τους; Συνδέεστε με τη μοναδική ιστορία αγάπης τους;

Ευτυχώς, τα διαμάντια είναι μια εγγενώς προσωπική αγορά, που συχνά συμβολίζει την αγάπη μεταξύ δύο ανθρώπων. Η σύνδεση της προέλευσης και του ταξιδιού ενός διαμαντιού με τη διάρκεια ζωής που θα έχει κοινή η πέτρα με τον αγοραστή είναι ένας ισχυρός τρόπος για να προσωποποιήσετε την αγοραστική τους εμπειρία.

Αξιοποίηση της τεχνολογίας

Σύμφωνα με την έκθεση 2022 State of Jewelers Going Digital Report, το 87% των κοσμηματοπωλών λιανικής πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι το κλειδί για το μέλλον τους.

Η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες βοηθώντας στη διαχείριση των αποθεμάτων. Επίσης την καλύτερη πρόβλεψη και την παροχή επιλογών ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τις πωλήσεις μεταδίδοντας ακρίβεια και αυθεντικότητα, για παράδειγμα, βαθμολόγηση με τεχνητή νοημοσύνη αντί για ανθρώπινη γνώμη.

Άλλες τεχνολογικές επιλογές περιλαμβάνουν την αξιοποίηση της τεχνολογίας blockchain για τη δημιουργία μιας ασφαλούς αλυσίδας φύλαξης. Έτσι θα είναι βέβαιο ότι ένα διαμάντι είναι φυσικής προέλευσης, ηθικής προέλευσης και ακριβούς διαβάθμισης. Ακόμη δίνετε στους πελάτες η δυνατότητα να αγοράζουν ένα non-fungible token (NFT). Δηλαδή ένα αμετάβλητο ψηφιακό αρχείο των διαπιστευτηρίων ενός διαμαντιού, για πρόσθετη ψυχική ηρεμία και ασφάλεια.

Αξιολόγηση των σχέσεων με τους προμηθευτές σας

Το απόθεμά σας θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα μείγμα από κλασικά και μοντέρνα στυλ. Οι σχέσεις αξιοπιστίας με τους προμηθευτές διαμαντιών είναι μεγάλη βοήθεια για εσάς. Έτσι διασφαλίζετε τον καλό εφοδιασμό σας με διαμάντια υψηλής ποιότητας. Κατά την αξιολόγηση της αξιοπιστίας των προμηθευτών σας, να έχετε επιβεβαίωση για την διαθεσιμότητα και την γρήγορη αποστολή των διαμαντιών

Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό με τη διαθεσιμότητα είναι η διαφάνεια και η ακρίβεια. Βεβαιωθείτε ότι οι προμηθευτές σας αντιπροσωπεύουν με ακρίβεια την προέλευση και την κατάταξη των διαμαντιών τους από ηθική βάση. Οι πελάτες θέλουν να αισθάνονται καλά για τα διαμάντια που επιλέγουν και θέλουν να γνωρίζουν ότι το ίδιο ισχύει και για εσάς.

Η συνεργασία με έναν αξιόπιστο προμηθευτή διαμαντιών, μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε την επιχείρησή σας για το νέο έτος. Έτσι θα εγγυηθείτε ότι έχετε ό,τι χρειάζεται για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα