Οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Οι καταναλωτές υιοθετούν μη παραδοσιακούς τρόπους για να γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η ετήσια έρευνα της NRF δείχνει ότι η στάση των καταναλωτών σχετικά με το πώς, ή ακόμη και αν, θα γιορτάσουν την 14η Φεβρουαρίου συνεχίζει να εξελίσσεται.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Για την ετήσια έρευνά της για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου των ΗΠΑ πραγματοποίησε έρευνα σε περισσότερους από 7.000 καταναλωτές. Τους ρώτησαν πόσο σκοπεύουν να ξοδέψουν και από πού θα ψωνίσουν δώρα και άλλα είδη σχετικά με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Δημοσίευσε τα αποτελέσματα με τις πληροφορίες για το τι θα χαρίσουν στις 14 Φεβρουαρίου και πόσα σκοπεύουν να ξοδέψουν. Η NRF διεξήγαγε την έρευνα μεταξύ 3-11 Ιανουαρίου, ρωτώντας 7.616 ενήλικες καταναλωτές των ΗΠΑ.

Τα κοσμήματα ήταν το έκτο πιο δημοφιλές δώρο που ανέφεραν οι συμμετέχοντες στην έρευνα. Βρίσκοντανσ πίσω από τα καθιερωμένα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όπως γλυκά (57%), ευχετήριες κάρτες (40%), λουλούδια (37%), μια βραδινή έξοδο (32%). Ακόμη ένα δώρο εμπειρίας, δηλαδή εισιτήρια για συναυλίες, μια ημέρα σπα, ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο κ.λπ. (32%).

Το 21% των ερωτηθέντων καταναλωτών δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει κοσμήματα ως δώρο. Με τη συνολική δαπάνη να μπορεί να ξεπεράσει τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κοσμήματα ξεπέρασαν τόσο τις δωροκάρτες (20%) όσο και τα ρούχα (19%) ως δώρα για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φέτος.

Η έρευνα της NRF έδειξε επίσης την τάση των καταναλωτών σχετικά με το αν θα γιορτάσουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Επίσης και το με ποιον και πώς, συνεχίζει να εξελίσσεται παράλληλα με την τάση σχετικά με τις παραδοσιακές ρομαντικές σχέσεις.

Το ποσοστό όσων συμμετεχείχαν στην έρευνα που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να γιορτάσουν συνεχίζει να κυμαίνεται γύρω στο 50%. Για φέτος 52% , ελαφρώς μειωμένο από το 53% πέρυσι, όπως και την τελευταία δεκαετία.

Η τελευταία φορά που το ποσοστό των πιστών της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου ξεπέρασε το 50 τοις εκατό ήταν το 2013, όταν ήταν 60 τοις εκατό.

Ωστόσο, ένα όχι αμελητέο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να τηρήσει την ημέρα με λιγότερο παραδοσιακό τρόπο.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα