Οι γυναίκες διευθύνουν διαφορετικά τις επιχειρήσεις;

Date

Οι επιχειρήσεις κάθε είδους επιδιώκουν τη μακροζωία, τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία - ανεξάρτητα από το ποιος κάνει κουμάντο. Τι σημαίνει λοιπόν για μια γυναίκα να διευθύνει την επιχείρηση; Θα παρεκκλίνει από τους συνήθεις στόχους; Τέσσερις κορυφαίες γυναίκες επιχειρηματίες έχουν την απάντηση.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η Kelly Keak είναι σε θέση να ακολουθήσει το πάθος της μέσω της επιχείρησής της για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Η Evangeline Wong αποκτά ανεξαρτησία με τη λειτουργία της εταιρείας ναύλωσης σκαφών αναψυχής.

Η Jamie Lim διαχωρίζει την προσωπική της εικόνα από εκείνη της μάρκας επίπλων της.

Η Harmin Kaur εξερευνά τη δημιουργικότητα μέσα από την επιχείρησή της για εντυπωσιακές εκδηλώσεις.

KELLY KEAK

Διευθύνουσα σύμβουλος, MTM Skincare Pte Ltd.

Η εκμάθηση του επαγγέλματος της περιποίησης δέρματος από το πλευρό της μητέρας της έδωσε στην Kelly ένα πρώιμο πλεονέκτημα

Το 2003, η Kelly Keak άρχισε να εργάζεται για το νέο εγχείρημα της οικογένειάς της. Το λανσάρισμα στη Σιγκαπούρη της ιαπωνικής MTM Skincare. Δεν ήταν η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσει μια επιχείρηση. Ιδιαίτερα μια επιχείρηση που βασιζόταν στην άμεση προσωπική εξυπηρέτηση, καθώς η επιδημία SARS μαίνονταν. “Αν αυτό αποτύχει”, θυμάται η Kelly τη μητέρα της να την προειδοποιεί, “θα πρέπει να κοιμηθούμε στους δρόμους”. Έτσι, η Kelly βοήθησε την επιχείρηση με όποιον τρόπο μπορούσε, μέχρι και να μοιράζει φυλλάδια στους πεζούς.

Οι άσχημες προοπτικές αποτράπηκαν με τις συλλογικές προσπάθειες της ομάδας. Κανείς δεν χρειάστηκε να κοιμηθεί στους δρόμους, η επιχείρηση επιβίωσε και μάλιστα άνθισε.

Το 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, η Kelly μετονομάζει εκ νέου την επιχείρηση σε mtm labo. Δίνει έμφαση στην εξατομικευμένη περιποίηση της επιδερμίδας, η αποτελεσματικότητα της οποίας βασίζεται σε εξατομικευμένες λύσεις ανώτερου επιστημονικού επιπέδου.

Η νέα επωνυμία τόνισε επίσης την ουδέτερη ως προς το φύλο περιποίηση της επιδερμίδας. “Η δέσμευσή μας για συμμετοχικότητα και ποικιλομορφία αντικατοπτρίζεται στην ανανεωμένη ταυτότητα της μάρκας μας. Αυτή διασφαλίζει ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας είναι προσβάσιμα και ωφέλιμα για άτομα όλων των φύλων”. Η Kelly ανέθεσε στον καταξιωμένο Ιάπωνα σχεδιαστή Kenya Hara να δημιουργήσει μια νέα συσκευασία. Ο Kenya Hara επινόησε κομψά, βαθυπράσινα βάζα που αντιπροσωπεύουν τη φύση και τη φυσική ομορφιά.

“Η επιχείρησή μου μου επιτρέπει να ακολουθώ το πάθος μου, να επικυρώνω τις ικανότητές μου ως ηγέτης και να μαθαίνω. Ακόμη να προσαρμόζομαι συνεχώς στη μεταβαλλόμενη βιομηχανία περιποίησης της επιδερμίδας”.

Η εκμάθηση του επαγγέλματος από την πλευρά της μητέρας της, μιας μακρόχρονης προσωπικότητας στον κλάδο της ομορφιάς, έδωσε στην Kelly ένα πρώιμο πλεονέκτημα. Είδε την ευχαρίστηση που αποκόμιζε η μητέρα της από την παροχή θεραπειών περιποίησης δέρματος στους πελάτες της. Ένιωσε ότι συνέβαλε στην επιχείρηση καθώς έβλεπε το πελατολόγιό της να μεγαλώνει. Με την πάροδο του χρόνου άρχισε να αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες ευθύνες, αναλαμβάνοντας τελικά τα ηνία της επιχείρησης το 2017.

Όποιες καινοτομίες πήρε στην πορεία, η Kelly τις εφάρμοσε στην επιχείρηση. Συν τοις άλλοις, καλλιέργησε ένα περιβάλλον φροντίδας για τους υπαλλήλους της. Τους έδωσε αξίες όπως η παιδική αφοσίωση, η ενσυναίσθηση και η συμπόνια. “Ως επιχειρηματίας, δίνω προτεραιότητα στο να βάζω πρώτα τις ανάγκες των πελατών μας. Τους ακούμε ενεργά, παρέχουμε εξατομικευμένες λύσεις και διασφαλίζουμε ότι ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους”.

Οι αξίες της ποιότητας και της αριστείας, καθώς και της κοινωνικής ευθύνης βρίσκουν απήχηση στην Kelly.

“Η παροχή προϊόντων και υπηρεσιών ύψιστης ποιότητας είναι η αταλάντευτη δέσμευσή μας. Διατηρούμε αυστηρά μέτρα ποιοτικού ελέγχου και χρησιμοποιούμε κορυφαία συστατικά και εκχυλίσματα. Έτσι εξασφαλίζουμε αποτελεσματικές, εξατομικευμένες, καθώς και ασφαλείς λύσεις περιποίησης για τους πελάτες μας.

“Πιστεύω ακράδαντα στην κοινωνική ευθύνη και στην προσφορά στην κοινότητα. Συμμετέχουμε ενεργά σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, όπως η χορηγία φιλανθρωπικών γκαλά και η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων. Υποστηρίζοντας αυτούς τους σκοπούς, στοχεύουμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και να συμβάλλουμε στην ευημερία όσων έχουν ανάγκη”.

Η Kelly Keak συγκαταλέγεται στους αποδέκτες των βραβείων 2023 Women Entrepreneurs Awards για την κατηγορία ΜΜΕ.

EVANGELINE WONG

Διευθύντρια, SOTS (Star of the Sea) Superyacht.

Η Evangeline στοχεύει στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται σε σημαντικές κοινωνικές ανάγκες

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Evangeline Wong εγκαινίασε το 128 ποδιών Star of the Sea. Το μεγαλύτερο superyacht που διατίθεται για ναύλωση στη Σιγκαπούρη, σε συνεργασία με τον βετεράνο κατασκευαστή σκαφών Julian Chang. Αυτή είναι η τελευταία επέκταση για τη Valencia Yachts, την επιχείρηση ναύλωσης της Evangeline. Την ξεκίνησε το 2015 με έναν αρχικό στόλο από ένα καταμαράν Leopard 51 και ένα καταμαράν Leopard 39 PC. Πέρυσι, πρόσθεσε δύο γιοτ 47 ποδιών που κατασκευάστηκαν κατά παραγγελία στη Σιγκαπούρη, το Maximum και το Maximum 2.

Απόφοιτος του RMIT με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έμφαση στην επιχειρηματικότητα, η Evangeline διαθέτει σταθερές βάσεις. Τις ενίσχυσε περαιτέρω με πολύτιμες εμπειρίες μέσω της πρακτικής άσκησης, μαθημάτων επαγγελματικής ανάπτυξης και εργασίας σε διάφορους ρόλους στον κλάδο. “Όλα αυτά μου παρείχαν μια βαθιά κατανόηση της αγοράς, των αναγκών των πελατών και των αποτελεσματικών επιχειρηματικών στρατηγικών”, λέει με δικαιολογημένη υπερηφάνεια.

Όπως οι περισσότεροι επιχειρηματίες, η Evangeline έχει το νου της στη βιωσιμότητα, την κερδοφορία και τη μακροβιότητα της επιχείρησης. Αλλά επιδιώκει επίσης την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο μέσω της επιχείρησής της. “Στόχος μου είναι να αναπτύσσω προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε σημαντικές κοινωνικές ανάγκες. Επίσης που συμβάλλουν στη βελτίωση των ατόμων και των κοινοτήτων.” Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακό περιβάλλον. Εκεί οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτυχθούν και να συνεισφέρουν τα μέγιστα.

“Το πάθος μου για τον κλάδο, η επιθυμία μου για αυτονομία και ανεξαρτησία και η ευκαιρία να δημιουργήσω κάτι ουσιαστικό και με αντίκτυπο με ενέπνευσαν να ξεκινήσω την επιχείρησή μου”.

“Η δημιουργία και η ανάπτυξη μιας επιχείρησης απαιτεί συνεχή μάθηση, προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα. Αυτ συμβάλλουν στην προσωπική μου ανάπτυξη ως επιχειρηματίας”, λέει η Evangeline. Μέχρι στιγμής την έχουν κρατήσει προσηλωμένη στην πρόκληση και την κινητοποίησή της, σε επαφή με τα πάθη της και με διάθεση να επηρεάσει θετικά τη ζωή των άλλων. Παράγοντες που αποτελούν έρεισμα για την αυτοεκτίμηση και την προσωπική της ανάπτυξη.

“Είμαι προσηλωμένη στην ακεραιότητα, τη διαφάνεια και την ηθική συμπεριφορά”, δηλώνει η ίδια, “και τα εκδηλώνω στις δίκαιες συναλλαγές με τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους ενδιαφερόμενους”. Η ανοιχτή επικοινωνία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η προώθηση μιας κουλτούρας συνεργασίας και ομαδικής εργασίας είναι μεταξύ των άλλων στόχων που επιδιώκει.

Η Evangeline συμμετέχει ενεργά στα προγράμματα προστασίας της θάλασσας και εκπαιδευτικής προβολής της SeaKeepers Asia. Χορηγεί επίσης τη χρήση των σκαφών της σε αξιόλογες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

JAMIE LIM

Διευθύνων Σύμβουλος, Scanteak Singapore.

Η Jamie έκανε ταινίες μάρκετινγκ στις ΗΠΑ για να ενταχθεί στην οικογενειακή επιχείρηση της Σιγκαπούρης.

Ένα πτυχίο από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ σταθεροποίησε την Jamie Lim στην πορεία προς μια καριέρα στο Χόλιγουντ. Αλλά το 2004 αντάλλαξε τις ταινίες μάρκετινγκ στην Walden Media για να ενταχθεί στη Scanteak, την οικογενειακή επιχείρηση επίπλων στη Σιγκαπούρη. Ωστόσο, αντί να αναλάβει μια υψηλή θέση, προτίμησε να ξεκινήσει από τον χώρο των πωλήσεων. Έτσι να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε για τη θέση και τα προϊόντα της επιχείρησης στην αγορά. Επίσης για τη συμπεριφορά των καταναλωτών και το τοπικό κλίμα στη λιανική πώληση επίπλων. Από εκεί και πέρα ανέβηκε ψηλότερα, μεταπηδώντας από περιφερειακή διευθύντρια μάρκετινγκ σε διευθύνουσα σύμβουλο το 2019.

Οι γονείς της Τζέιμι ξεκίνησαν τη φίρμα Scanteak στη Σιγκαπούρη το 1988 μετά την επιτυχία της Hawaii Furnishings, της ιδρυτικής εταιρείας. Μαζί με τον μικρότερο αδελφό της, έγινε ο οδηγός της επιχείρησης δεύτερης γενιάς με στόχο να κρατήσει ζωντανή την οικογενειακή κληρονομιά.

Η ανάδειξη της επιχείρησης με ταυτόχρονη αναβάθμιση και η κατοχύρωση της σημαντικότητάς της μέσω του rebranding και του επανασχεδιασμού αποτελεί κίνητρο για την Jamie.

Ως εκ τούτου, η Scanteak, ως όμιλος, έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη μέσω του branding, των συγχωνεύσεων και εξαγορών και της επέκτασης των προϊόντων. Η ίδια η Jamie πρωτοστάτησε στην είσοδο της εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το 2022, σε συνεργασία με έναν εξωτερικό συνεργάτη, εγκαινίασε την ανεξάρτητη φίρμα Kumo. Βασίζεται σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη μέσω μηχανικής μάθησης, αυτοματοποίηση διαδικασιών και πώληση προσιτών ποιοτικών προϊόντων.

Ως επιχειρηματίας που υπηρετεί ως σύμβουλος σε διάφορα ακαδημαϊκά και βιομηχανικά συμβούλια, η Jamie βρίσκει ακόμη χρόνο για το Συμβούλιο Βιομηχανιών Επίπλων της Σιγκαπούρης (SFIC). που, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου, συμμετέχει σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας που βοηθούν τις επιχειρήσεις-μέλη να αξιοποιήσουν τις βιώσιμες πρακτικές για μεγαλύτερες ευκαιρίες.

“Οι χριστιανικές μου πεποιθήσεις παίζουν μεγάλο ρόλο στον καθορισμό της βασικής μου ταυτότητας ως άτομο. Λειτουργούν επίσης ως φάρος στην καθημερινή μου ζωή. Ενώ παίζω διαφορετικούς ρόλους και μαθαίνω να γίνομαι καλύτερη κάθε μέρα, ακόμη και ως διευθύνουσα σύμβουλος”, λέει.

“Προσπαθώ καθημερινά να αποσυνδέω την επιχείρηση και την αυτοεκτίμησή μου. Η επιχείρηση και η αυτοεκτίμησή μου δεν είναι αλληλοεξαρτώμενες. Δεν είμαι εγώ η επιχείρηση και η επιχείρηση δεν είμαι εγώ”.

Η Jamie εστιάζει στη σημασία της οικογένειας και της κοινότητας που χτίζουμε γύρω μας. “Οι κεντρικές αξίες κρατούν μια οικογένεια ενωμένη, και ενώ είμαστε μέρος της οικογένειας, γινόμαστε η ενσάρκωση των αξιών που μεταδίδει. Κρατάω γερά την εμπιστοσύνη και την ακεραιότητα, καθώς αυτές οι αξίες είναι ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της κοινωνίας γύρω μας. Αυτή γίνεται επίσης το κεντρικό μας σύστημα υποστήριξης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο”.

Αυτές οι αξίες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη, τονίζει η ίδια- απαιτούν αφοσίωση και συνέπεια. Η Jamie και η ηγεσία της Scanteak είναι σταθεροί στο να δίνουν το καλό παράδειγμα που μπορούν να ακολουθήσουν όλα τα μέλη της ομάδας. Αυτές οι ενέργειες, επιβεβαιώνει, εκδηλώνονται με όρους κουλτούρας γραφείου, επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας στην εργασία και προσωπικής ακεραιότητας.

HARMIN KAUR

Διευθύνων Σύμβουλος/Συνιδρυτής, STELLAIRE.

Πρώην ιδιωτική τραπεζίτης, η Harmin κατανοεί την “στενή πρόσβαση” που αναζητούν οι HNWIs

Το 2022, η Harmin Kaur συνίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Women Venture Asia. Η οργάνωση επεδίωξε να ενδυναμώσει τις γυναίκες επιχειρηματίες. Τους έδωσε πρόσβαση σε δίκτυα και ακόμη ένα ζωντανό οικοσύστημα επιχειρηματιών, επενδυτών και επιχειρηματικών ηγετών που θα αντιμετωπίσει το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.

Μαζί με το διοικητικό συμβούλιο, βοήθησε στο σχεδιασμό πρωτοβουλιών που θα βοηθούσαν στην οικοδόμηση μιας οικονομίας χωρίς αποκλεισμούς. Έτσι που οι γυναίκες να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Διότι, όπως αιτιολογεί η Harmin, “όταν οι γυναίκες ευημερούν, ευημερούν οι οικονομίες και οι κοινωνίες”.

Έκτοτε η Harmin έχει ιδρύσει μια ιδιωτική επιχείρηση που μπορεί να φαίνεται πολύ μακριά από τη μη κερδοσκοπική – αλλά μόνο από μακριά. Η Stellaire διοργανώνει εκδηλώσεις και όταν το κάνει αντλεί έμπνευση από διαφορετικές πηγές.

Αυτό που τελικά παραδίδει στους πελάτες και τους καλεσμένους τους είναι αναβαθμισμένες και καθηλωτικές εμπειρίες που ενισχύουν το όποιο μήνυμα πρέπει να διαδοθεί. Στον πυρήνα της, η Stellaire, όπως και η Women Venture Asia, βασίζεται στις έμφυτες ικανότητες της Harmin να φέρνει τους ανθρώπους κοντά για κοινές και εντυπωσιακές εμπειρίες. Είναι, κατά βάθος, ένας άνθρωπος που κινεί τους ανθρώπους. Μόλις βρει έναν άξιο σκοπό, θα συσπειρώσει τους ανθρώπους γύρω από αυτόν.

Πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, η Harmin διαθέτει ένα δίκτυο UHNWIs, από το οποίο κατανοεί την ” προσωπική επαφή ” που προτιμούν. Ιδίως στην τέχνη και τις πολιτιστικές εμπειρίες.

“Είχα πάντα την περιέργεια να σκιαγραφήσω την καλλιτεχνική κληρονομιά”, λέει. “Έχω επίσης αφιερώσει πολύ χρόνο για να ασχοληθώ και να συναντηθώ με διάσημους εστιάτορες και οινοποιούς. Αυτό που με εμπνέει είναι το ταξίδι τους. Θέλω λοιπόν να τους παρουσιάσω το προφίλ τους και το ταξίδι τους και να τα μοιραστώ με τους επισκέπτες μου, ως μέρος της συνολικής εμπειρίας των προϊόντων και των υπηρεσιών τους”.

Για την πρώτη της εκδήλωση η Stellaire διοργάνωσε μια ιδιωτική προεπισκόπηση μιας καθηλωτικής έκθεσης Van Gogh. Η έκθεση περιλάμβανε επίσης ένα αποκλειστικό δείπνο που δημιούργησε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Jonathan Zandbergen. Επίσης μουσική συνοδεία από τον καλλιτέχνη της τζαζ Alemay Fernandez.

“Εκτιμώ την αφοσίωση. Όλα έχουν να κάνουν με τις μακροχρόνιες σχέσεις. Βασίζομαι λοιπόν σε σχέσεις χρόνων με τους τεχνίτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Tο θέμα είναι να εκτιμήσουμε αυτές τις σχέσεις, γι’ αυτό και παθιάζομαι να μοιραστώ την ιστορία τους”.

Η Harmin βλέπει όλο το ταξίδι της ως επιχειρηματίας ως κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν.

“Πάντα δούλευα για πολυεθνικές εταιρείες, αλλά τώρα αναπτύσσω τη δική μου επιχείρηση. Είναι μια πολύ συγκινητική εμπειρία. Τα αρνητικά επίπεδα είναι χαμηλότερα, αλλά τα υψηλά επίπεδα είναι υψηλότερα. Η καμπύλη μάθησης ήταν απότομη και χωρίς τους πόρους που είχα συνηθίσει. Έπρεπε πραγματικά να πιστέψω στον εαυτό μου και στο όραμά μου”.

Παρά τις προκλήσεις, η επιχείρηση έχει δώσει στη Harmin την ελευθερία να χτίζει και να δημιουργεί εμπειρίες για την κοινότητά της. “Το όραμά μας αποκτά μια νέα διάσταση μέσα από εξαιρετικές συναντήσεις και ειδικά επιμελημένες στιγμές, όπως αυτές που δίνουν αποκλειστική πρόσβαση σε γαστρονομικούς μετρ, θρυλικούς καλλιτέχνες και ερμηνευτές, μουσικά θαύματα, δημιουργούς υψηλής μόδας και καινοτόμους.

“Δεν είναι το κέρδος πάνω από τις σχέσεις”, λέει η Harmin. “Είναι το αντίθετο. Η κερδοφορία θα έρθει κάποια στιγμή. Για τους πελάτες μας, τους τεχνίτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε και επίσης τους συνεργάτες μας”.

Πηγή: solitairemagazine.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα