Οι εταιρείες πολυτελείας υιοθετούν ψηφιακές τάσεις και τάσεις βιωσιμότητας.

Date

Η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία μεταξύ των εταιρειών ειδών πολυτελείας.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα έχουν αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη σημασία μεταξύ των εταιρειών ειδών πολυτελείας, σύμφωνα με την έκδοση 2021 της νέας έκθεσης Global Powers of Luxury Goods της Deloitte Global.

Οι 100 κορυφαίες εταιρείες ειδών πολυτελείας παγκοσμίως πραγματοποίησαν συνολικά έσοδα ύψους 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το οικονομικό έτος 2020. Αυτό αντιπροσωπεύει σύνθετη ετήσια μείωση 12,2%.

Σύμφωνα με την Deloitte, υπάρχει αυξανόμενη ευαισθητοποίηση όσον αφορά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες. Υπάρχει όμως ανάγκη για βιωσιμότητα στον τρόπο παραγωγής και χρήσης των αγαθών. Οι εταιρείες ειδών πολυτελείας έχουν αναζητήσει νέους τρόπους για να προσεγγίζουν τους πελάτες τους. Έτσι αλλάζουν την προσέγγιση και τη νοοτροπία τους. Ενσωματώνουν τη βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές τους. Αυτά αποκάλυψε ο Giovanni Faccioli, επικεφαλής της Deloitte Βόρειας και Νότιας Ευρώπης για τη μόδα και τα είδη πολυτελείας.

“Επικεντρώνουν στη χρήση της τεχνολογίας για την ανάπτυξη υλικών φιλικών προς το περιβάλλον. Βρίσκουν νέους τρόπους για να είναι πιο βιώσιμες στο σχεδιασμό, την παραγωγή, τη διανομή και την επικοινωνία”.

Συνολικά 33 εταιρείες κοσμημάτων και ρολογιών μπήκαν στον τελευταίο κατάλογο. Συμπεριλαμβάνει 10 επιχειρήσεις με έδρα την Ελβετία: Richemont, Swatch Group, Swarovski Crystal. Επίσης επτά παγκόσμιες μάρκες ρολογιών πολυτελείας, όπως οι Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet.

Η Deloitte σημειώνει ότι η σημασία της Κίνας και της Ινδίας στην παγκόσμια αγορά κοσμημάτων είναι μεγάλη. Δεκατέσσερεις καθετοποιημένες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κοσμημάτων από τις χώρες αυτές βρίσκονται στο Top 100. Εννέα εταιρείες είναι από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ. Μεταξύ αυτών δύο νεοεισερχόμενες (China National Gold Group Jewellery Co και Guangdong CHJ Industry Co) και η ινδική Titan Company μπήκαν επίσης στην λίστα. Εν τω μεταξύ, η Chow Tai Fook Jewelry Group υποχώρησε στη 10η θέση της λίστας με τα 10 κορυφαία προϊόντα για το οικονομικό έτος 2020.

Οι ετήσιες πωλήσεις ειδών πολυτελείας για το φορολογικό έτος 2020 για τις εταιρείες κοσμημάτων και ρολογιών έχουν μειωθεί κατά 12,8%. Μόνο έξι εταιρείες ανέφεραν αύξηση των πωλήσεων. Οι ινδικές Titan, Kalyan και TBZ, η αμερικανική εταιρεία Movado, η κινεζική Lao Feng Xiang και το ιταλικό κοσμηματοπωλείο Morellato.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα