Οι ερευνητές της GIA ανακαλύπτουν νέα επεξεργασία σπινέλιου.

Date

Επιστήμονες του εργαστηρίου GIA στη Νέα Υόρκη ανακάλυψαν σπινέλιο επεξεργασμένο με διάχυση νικελίου σε ένα δέμα πολύτιμων λίθων που απέκτησε για ερευνητικούς σκοπούς η ερευνητική ομάδα GIA στην Μπανγκόκ.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Κατά την εξέταση των υποτιθέμενων σπινελίων με διάχυση κοβαλτίου, οι ερευνητές της GIA ανακάλυψαν υψηλές συγκεντρώσεις νικελίου, που συνάδουν με επεξεργασία διάχυσης.

Την επεξεργασία με νικέλιο, δεν παρατήρησε ή ανέφερε κανείς στο παρελθόν στη βιβλιογραφία των πολύτιμων λίθων. Έτσι προκάλεσε την ανάπτυξη ενός μπλε έως πράσινου χρώματος σε ανοιχτόχρωμο σπινέλιο. Συνοδεύετε επίσης από τεχνητή επούλωση των ρωγμών που προέκυψαν από τη διαδικασία θέρμανσης.

Susan Jacques, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GIA είπε:

“Ο εντοπισμός αυτής της νέας επεξεργασίας υπογραμμίζει τη ζωτική σημασία της ανεξάρτητης έρευνας της GIA. Για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση ότι αυτοί, καθώς και το παγκόσμιο εμπόριο πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων, έχουν εμπιστοσύνη στις αγορές τους”.

“Η ανακάλυψη αυτή είναι αποτέλεσμα του πολύ σημαντικού και ολοκληρωμένου ερευνητικού μας προγράμματος. Σε αυτό η GIA επενδύει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο”.

Το Gems & Gemology, το τριμηνιαίο επαγγελματικό περιοδικό της GIA, δημοσίευσε πρόσφατα την έρευνα στο διαδίκτυο. Θα είναι στην έντυπη έκδοση του περιοδικού την άνοιξη του 2023.

Χρησιμοποιώντας προηγμένο φασματοσκοπικό εξοπλισμό, οι ερευνητές της GIA ανακάλυψαν ενδείξεις απορρόφησης που σχετίζεται με το νικέλιο σε φυσικό σπινέλιο.

Άλλες βασικές ενδείξεις της επεξεργασίας απορρόφησης νικελίου είναι η συγκέντρωση χρώματος στις διασταυρώσεις των όψεων. Τα φάσματα φωτοφωταύγειας που υποδεικνύουν θερμική επεξεργασία και ασυνήθιστα υψηλές ποσότητες νικελίου.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα