O 6ος ετήσιος διαγωνισμός σχεδιασμού κοσμημάτων της GIA.

Date

Ο 6ος ετήσιος διαγωνισμός σχεδιασμού κοσμημάτων της GIA αναδεικνύει αναδυόμενα ταλέντα. Βραβείο του Ιδρύματος Gianmaria Buccellati για Αριστεία στο σχεδιασμό κοσμημάτων.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ως κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το GIA συμβάλλει στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών του κλάδου των πολύτιμων λίθων και του κοσμήματος. Επίσης στην τέχνη της γεμολογίας, του σχεδιασμού κοσμημάτων και της κατασκευής κοσμημάτων. Το Ινστιτούτο απένειμε το έκτο ετήσιο βραβείο Gianmaria Buccellati Foundation Award for Excellence in Jewelry Design νωρίτερα αυτό το μήνα στην απόφοιτο του GIA Sara Guergova από τη σχολή GIA του Λονδίνου. Η Guergova είναι η πρώτη σπουδάστρια από τη σχολή GIA του Λονδίνου που κερδίζει το βραβείο.

Σκίτσο κοσμήματος
Το νικητήριο σχέδιο για το βραβείο 2022 του Ιδρύματος Gianmaria Buccellati Foundation Award for Excellence in Jewelry Design της Sara Guergova. Aπόφοιτης της σχολής GIA Jewelry Design στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο. Το σκίτσο περιλαμβάνει χρυσό, μαύρο όνυχα, ρουμπίνι, διαμάντια, τουρμαλίνη και μπλε ζαφείρι.

“Εκ μέρους του Ιδρύματος Gianmaria Buccellati, θέλουμε να συγχαρούμε την κ. Sara Guergova, τη φετινή νικήτρια. Καθώς και όλους τους άλλους φιναλίστ των οποίων η δουλειά εμπλούτισε τόσο πολύ τον φετινό διαγωνισμό. Θέλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε τους ταλαντούχους εκπαιδευτές σχεδιασμού του GIA. Αυτοί βοήθησαν στην καθοδήγηση των σπουδαστών στο δρόμο τους προς την τελική κρίση στην Τούσον”. Αυτά δήλωσε ο Larry French, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικών της Βόρειας Αμερικής στο Ίδρυμα Gianmaria Buccellati.

“Η ιδρύτριά μας, η Gianmaria Buccellati, πίστευε ότι ο σχεδιασμός κοσμημάτων ήταν τέχνη. Και όπως κάθε τέχνη έπρεπε να μελετηθεί και να ασκηθεί προκειμένου να εξελιχθεί κανείς σε έναν αριστοτέχνη σχεδιαστή.

Το Ίδρυμα Gianmaria Buccellati είναι υπερήφανο που συνεργάζεται με το Gemological Institute of America. Έτσι να ενθαρρύνει την ανάπτυξη αυτών των νέων σχεδιαστών και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν σε αυτό το συναρπαστικό μονοπάτι καριέρας”.

Οι κριτές για τον φετινό διαγωνισμό ήταν η Alishan Halebian, βραβευμένη σχεδιάστρια και χρυσοχόος και ιδιοκτήτρια του Alishan Jewelry Studio στη Νότια Καλιφόρνια. Επίσης η Cathy Calhoun, ιδιοκτήτρια του Calhoun Jewelers στο Royersford της Πενσυλβάνια και στο Carmel της Καλιφόρνια. Ακόμη η Remy Rotenier, σχεδιάστρια κοσμημάτων και καθηγήτρια απόδοσης και σχεδιασμού κοσμημάτων,. Επίσης η Shelly Sergent, υπεύθυνη συλλογών της συλλογής πολύτιμων λίθων και κοσμημάτων Somewhere In the Rainbow. ΗVictoria Gomelsky, αρχισυντάκτρια του JCK.

“Η βραδιά ήταν απίστευτα εμπνευσμένη. Αλλά και στη συνέχεια το να παραλάβω το βραβείο του Ιδρύματος Gianmaria Buccellati- ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία για μένα. Κατά κάποιον τρόπο, επικυρώνει τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης μειώνει κάθε προηγούμενη αυτοαμφισβήτηση για το τι μπορώ να πετύχω”, δήλωσε η Guergova. “Η παρακολούθηση του GIA ήταν μια μεταμορφωτική στιγμή στη ζωή μου. Έμαθα τόσα πολλά … προχωρώντας μπροστά, οι τεχνικές και οι τεχνικές δεξιότητες που απέκτησα, θα με ωθήσουν ακόμη περισσότερο”.

Το βραβείο είναι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gianmaria Buccellati το 2018. Σκοπός να αναγνωριστεί το εξαιρετικό ταλέντο στο σχεδιασμό μεταξύ των σπουδαστών του GIA παγκοσμίως.

Ο διαγωνισμός 2023 Gianmaria Buccellati Foundation Award for Excellence in Jewelry Design εσε εξέλιξη. Είναι ανοικτός σε φοιτητές του μαθήματος σχεδιασμού κοσμήματος της GIA που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες, στη διεύθυνση GIA.edu/buccellati-foundation-award-jewelry-design.

Το μάθημα Σχεδίασης Κοσμήματος της GIA διδάσκει σχέδιο, σκίαση, θεωρία σχεδιασμού και εικονογράφηση με τη χρήση διαφόρων μέσων. Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι σπουδαστές διαθέτουν ένα χειροποίητο χαρτοφυλάκιο της δουλειάς τους και ένα ψηφιακό αντίγραφο.

Το μάθημα προσφέρεται στις πανεπιστημιουπόλεις της GIA στην Μπανγκόκ, το Κάρλσμπαντ, το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, τη Βομβάη, τη Νέα Υόρκη, την Ταϊπέι. Επίσης στη Σαγκάη και τη Σενζέν της Κίνας. Η GIA προσφέρει επίσης προγράμματα στη σχεδίαση και τεχνολογία κοσμήματος. Ακόμη και στην ολοκληρωμένη σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή και την κατασκευή με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD/CAM).

Πηγή: southernjewelrynews.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα