Μουσείο έγχρωμων πολύτιμων λίθων από την Gübelin.

Date

Η Gübelin ανοίγει μουσείο έγχρωμων πολύτιμων λίθων στη Λουκέρνη στην Ελβετία. Τα εκθέματα προσφέρουν μια ματιά στη δημιουργία και την προέλευση των λίθων, καθώς και στην ιστορία της οικογένειας Gübelin.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το μικρό μουσείο φιλοξενεί μια ποικιλία προβολών πολυμέσων που εξερευνούν τη δημιουργία, την προέλευση αλλά και την γοητεία των έγχρωμων πολύτιμων λίθων. Επίσης την ιστορία και τις καινοτομίες της οικογενειακής επιχείρησης έξι γενεών.

Μουσείο πολύτιμων λίθων Gübelin.

Συνδυάζοντας λοιπόν την καινοτομία και την παράδοση, τα εκθέματα επεκτείνουν τα πρωτοποριακά επιτεύγματα του οίκου Gübelin.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1854 και έχει δρομολογήσει πολλά σημαντικά έργα, όπως το Gem Lab, το εργαστήριο γεμολογίας που ξεκίνησε το 1923.

Μουσείο πολύτιμων λίθων Gübelin.

Τα εγκαίνια του μουσείου τιμούν την 100ή επέτειο του Gem Lab. Στο εσωτερικό του, τα εκθέματα προσφέρουν μια επισκόπηση της ιστορίας της τεχνολογίας. Ξεκινούν από τις απαρχές του εργαστηρίου και εξερευνούν μέχρι τις πιο πρόσφατες αναλυτικές δυνατότητες. Ακόμη συμπεριλαμβάνουν τα άλλα έργα της Gübelin, του Provenance Proof που έχει σαν βάση την blockchain και το Gemtelligence, ένα εργαλείο ανάλυσης πολύτιμων λίθων με τεχνητή νοημοσύνη.

Την επιτυχία του Gem Lab αλλά και την τελική του εξέλιξη σε ένα φημισμένο ίδρυμα, σε μεγάλο βαθμό την πιστώνουν στον αείμνηστο Eduard Josef Gübelin.

Τον γεμολόγο από τη Λουκέρνη, τον θεωρούν πολλοί ως έναν από τους πατέρες της σύγχρονης γεμολογίας. Είναι επίσης γνωστός για την έρευνά του στα εγκλείσματα πολύτιμων λίθων και τον ρόλο που παίζουν στον προσδιορισμό της ταυτότητας, της αυθεντικότητας και της προέλευσης του λίθου.

Η βιτρίνα με τα σμαράγδια είναι μία από τις πολλές προθήκες στο πρόσφατα εγκαινιασμένο Μουσείο πολύτιμων λίθων Gübelin. Το μουσείο επικεντρώνεται στη δημιουργία, την προέλευση και την ελκυστικότητα των έγχρωμων πολύτιμων λίθων.

Στις επισκέψεις του σε ορυχεία σε όλο τον κόσμο, ο γεμολόγος συνέλεξε πέτρες. Αν και μεγάλωνε συνεχώς, η αρχική συλλογή λίθων αναφοράς αποτέλεσε τη βάση για το έργο του Gem Lab. Ήταν επίσης κεντρική για το Gemtelligence.

Η συλλογή είναι η πληρέστερη του είδους της στον κόσμο, σύμφωνα με τον Gübelin. Περιλαμβάνει σήμερα περισσότερους από 28.000 πολύτιμους λίθους από όλα τα εμπορικά σημαντικά ορυχεία, καθώς και λίθους από εξαντλημένες πηγές.

174 επιλεγμένοι πολύτιμοι λίθοι από τη συλλογή που εκτίθενται στο μουσείο.

Στο κέντρο του εκθέματος βρίσκονται 174 επιλεγμένοι πολύτιμοι λίθοι από τη συλλογή που εκτίθενται στο μουσείο. Σε κοντινή απόσταση, εκτίθενται επίσης άλλα αντικείμενα και όργανα από τα ταξίδια του Gübelin.

Ακόμη μαζί με τους μεμονωμένους λίθους, παρουσιάζει μια επιλογή από περισσότερα από 50 ρολόγια και κοσμήματα. Αντικείμενα από σημαντικές ιστορικές και πολιτιστικές στιγμές που καθόρισαν το στυλ.

Το Μουσείο πολύτιμων λίθων Gübelin διαθέτει μια έκθεση vintage κοσμημάτων και ρολογιών παράλληλα με τα εκθέματα ακατέργαστων λίθων.

Ο Thomas Gübelin, διηύθυνε την εταιρεία από το 1988 έως το 2007. Άρχισε να επεκτείνει τη συλλογή ρολογιών και κοσμημάτων της εταιρείας στις αρχές της καριέρας του.

“Με αυτό το μουσείο, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό φόρουμ αλληλεπίδρασης και έμπνευσης”. Όπως είπε ο Raphael Gübelin, ο σημερινός πρόεδρος του Οίκου Gübelin.

“Στην καρδιά της Λουκέρνης, το μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν συναρπαστικές πληροφορίες σχετικά με τους πολύτιμους λίθους και τη γεμολογία, τα κοσμήματα και τα ρολόγια. Καθώς επίσης και τις καινοτομίες και το πρωτοποριακό πνεύμα του Οίκου μας. Αυτό είναι το μέρος όπου επιλέγουμε να μοιραστούμε το πάθος μας με τους ενδιαφερόμενους”.

Ο πρόεδρος του οίκου Gübelin Raphael Gübelin και ο προκάτοχός του, ο πατέρας του Thomas Gübelin,στα εγκαίνια του μουσείου Gübelin.

Το μουσείο θα χρησιμεύσει επίσης ως το νέο σπίτι της Ακαδημίας Gübelin. Του ιδρύματος του οίκου για επαγγελματικά μαθήματα και πιστοποιήσεις.

Το μουσείο βρίσκεται στη Schwanenplatz 7, στον επάνω όροφο του κτιρίου “Haus zum Stein”, το οποίο μεταφράζεται εύστοχα ως “Το σπίτι των λίθων”.

Η Gübelin είχε την επιμέλεια του μουσείου μαζί με την εμπειρογνώμονα κοσμημάτων Beatriz Chadour-Sampson. Αυτή συνεργάζεται με το Ελβετικό Εθνικό Μουσείο στη Ζυρίχη και το Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου στο Λονδίνο. Η Gübelin οργάνωσε το μουσείο με το Atelier Ingold Raschke.

Ο Edward Boehm, εγγονός του Eduard Josef Gübelin και ο ίδιος γεμολόγος, συνέβαλε στη σχεδίαση και την υλοποίηση και παραχώρησε ορισμένα εκθέματα.

Οι εκθέσεις θα επεκτείνονται συνεχώς.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του μουσείου https://www.gubelin-gemmology.com/

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα