Μια ωδή στα μαργαριτάρια αντίκες.

Date

Υπάρχει κάτι στα μαργαριτάρια που τους προσδίδει μια διαχρονική γοητεία.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Ήταν η Coco Chanel που υποστήριξε ως γνωστόν ότι “μια γυναίκα χρειάζεται πολλές σειρές από μαργαριτάρια”. Αργότερα η Jackie Kennedy, μεταξύ πολλών άλλων, συμφώνησε ότι “τα μαργαριτάρια είναι πάντα κατάλληλα”. Τι ακριβώς, λοιπόν, τα έχει κάνει ομόφωνα αγαπητά από τη μια γενιά στην άλλη;

Θα μπορούσε να είναι ότι είναι ο μοναδικός πολύτιμος λίθος που σχηματίζεται μέσα σε ένα ζωντανό πλάσμα. Σε αντίθεση με τα διαμάντια και τις άλλες πέτρες, παρουσιάζονται όπως είναι δηλαδή δεν απαιτείται κοπή ή στίλβωση. Αυτό το γεγονός έχει επίσης ως αποτέλεσμα μια σειρά από ιριδίζουσες αποχρώσεις. Εξαιτίας αυτού, μπορούν επίσης να είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος, δημιουργώντας πολυτελή και εντυπωσιακά κοσμήματα.

Ή ίσως είναι αυτό που συμβολίζουν. Τα μαργαριτάρια πιστεύεται εδώ και καιρό ότι αντιπροσωπεύουν την αγνότητα και την ηρεμία καθώς και τη σοφία, την προστασία και την καλή τύχη. Γι’ αυτό, εν μέρει, είναι τόσο δημοφιλής γαμήλια επιλογή, είτε το συνειδητοποιήσατε είτε όχι.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, ως απόδειξη της αμίμητης ομορφιάς και της μακροζωίας τους, παρουσιάζουμε παρακάτω μερικά κομμάτια από κοσμήματα αντίκες με μαργαριτάρια που έχουν ζήσει πολύ περισσότερες ζωές από τον καθένα μας. Η Chanel και η Kennedy θα το ενέκριναν σίγουρα.

Κολιέ με μαργαριτάρια 1stDibs

Κολιέ αντίκα, γύρω στο 1890. Από κίτρινο χρυσό και ασήμι με 668 φυσικά μαργαριτάρια 3 mm-7,4 mm και 2,3 cts. t.w. στρογγυλά διαμάντια κοπής μπριγιάν, 1stDibs.

Σκουλαρίκια από μαργαριτάρια Mikimoto

Σκουλαρίκια αντίκες Mikimoto από χρυσό 18 καρατίων με καλλιεργημένα μαργαριτάρια και στρογγυλά διαμάντια κοπής μπριγιάν 0,34 καρατίων, Lang Antiques.

Βραχιόλι με μαργαριτάρια Hancocks

Αντίκα βραχιόλι, γύρω στα 1880. Από κίτρινο χρυσό 15 καρατίων με 88 στρογγυλά κρεμ μαργαριτάρια 3,5 mm και διαμάντια ροζ κοπής, Hancocks.

Δαχτυλίδι με μαργαριτάρια Lang Antiques

Βικτωριανό δαχτυλίδι από κίτρινο χρυσό 14 καρατίων με λευκά μαργαριτάρια 5,8 mm-6,9 mm και διαμάντια ευρωπαϊκής κοπής 1 ct, Lang Antiques.

Καρφίτσα με μαργαριτάρι 1stDibs

Αντίκα γαλλική καρφίτσα, γύρω στο 1890. Από χρυσό 18 καρατίων και σμάλτο με φυσικό λευκό μαργαριτάρι της Νότιας Θάλασσας 8 mm και διαμάντια παλαιάς κοπής, 1stDibs.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα