Μια νέα πρωτοβουλία βιωσιμότητας για τη βιομηχανία κοσμημάτων.

Η CIBJO, η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Κοσμήματος, και η εταιρεία διασφάλισης ποιότητας Intertek Italia SpA παρουσιάζουν το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης της βιωσιμότητας στη βιομηχανία κοσμημάτων.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το διαδικτυακό πρόγραμμα έχει την υποστήριξη του Διεθνούς Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα. Το Συμβούλιο έχει ιδρυθεί από τον εκπαιδευτικό βραχίονα της CIBJO, το World Jewellery Confederation Education Foundation (WJCEF).

Το πρόγραμμα είναι μια σειρά μαθημάτων από ειδικούς σε θέματα βιωσιμότητας. Αυτά θα γίνονται μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας ηλεκτρονικής κατάρτισης που αναπτύχθηκε από την Intertek. Οι σπουδαστές πρέπει να συγκεντρώνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό ωρών κατάρτισης για την πιστοποίηση. Την πιστοποίηση θα εκδίδει η Intertek.

Σύμφωνα με την CIBJO, η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει στη VICENZAORO. Θα παρέχει στους επαγγελματίες του κλάδου τις γνώσεις και τα πρακτικά εργαλεία σαν βοήθεια για να εφαρμόζουν πρακτικές βιωσιμότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αυτά περιλαμβάνουν τεχνικές ελέγχου, πληροφορίες σχετικά με νόμους και κανονισμούς. Όπως το σύστημα πιστοποίησης της διαδικασίας Kimberley, τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές νομοθεσίες για τα ορυκτά από περιοχές σύγκρουσης.

Επίσης τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ για τη δέουσα επιμέλεια, το σύστημα εγγυήσεων WDC. Ακόμη τον Κώδικα Δεοντολογίας του Υπεύθυνου Συμβουλίου Κοσμημάτων και το Μπλε Βιβλίο της CIBJO για τις Υπεύθυνες Πρακτικές Προμήθειας, μεταξύ άλλων.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα