Magnificent Jewels από τον Sotheby’s.

Date

Επικά διαμάντια και εκθαμβωτικά σχέδια κυριαρχούν στον οίκο Sotheby's.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Η δημοπρασία Magnificent Jewels του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη έφτασε συνολικά τα 30 εκατομμύρια δολάρια. Ένα κολιέ Van Cleef & Arpels απέφερε 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

Διαμαντένια γραβάτα λαιμού Van Cleef & Arpels.

Η πρόσφατη δημοπρασία Magnificent Jewels του Sotheby’s στη Νέα Υόρκη ανέδειξε την επιθυμία της παγκόσμιας αγοράς για μοναδικά σχέδια με σπάνιους φυσικούς πολύτιμους λίθους.

Με τεράστια επιτυχία, η δημοπρασία συγκέντρωσε το εντυπωσιακό ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το υψηλότερο της εκτίμησής της από την προπώληση. Πούλησε το εντυπωσιακό 90% των παρτίδων. Το αστέρι της έκθεσης, ένα σπάνιο και σημαντικό διαμαντένιο κολιέ “γραβάτα” της Van Cleef & Arpels από το 1929. Ήταν ένα πραγματικό αριστούργημα, μια απόδειξη της απαράμιλλης δεξιοτεχνίας. Επίσης της προσεκτικής χρήσης φυσικών διαμαντιών και του καινοτόμου σχεδιασμού που συνεχίζουν να συναρπάζουν τους συλλέκτες και τους λάτρεις της.

Το περιδέραιο Van Cleef & Arpels, ένα αριστούργημα του Art Deco design, έπιασε το αξιοσημείωτο ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από έναν ζωηρό εξάλεπτο πόλεμο προσφορών στον οποίο συμμετείχαν επτά πλειοδότες. Αυτό το εξαιρετικό κομμάτι πωλήθηκε τρεις φορές πάνω από την εκτιμώμενη αξία του. Αναδεικνύοντας έτσι τη γοητεία και τις επενδυτικές δυνατότητες των εξαιρετικά κατασκευασμένων κοσμημάτων με φυσικά διαμάντια. Ο σχεδιασμός του περιδέραιου είναι ενδεικτικός της αίγλης της δεκαετίας του 1920. Επίσης η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια καταδεικνύει γιατί τέτοια κομμάτια είναι κάτι περισσότερο από απλά αξεσουάρ. Είναι τεχνουργήματα της ιστορίας της τέχνης.

Διαμαντένια γραβάτα λαιμού Van Cleef & Arpels.

Ο Quig Bruning, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby’s για την Αμερική, είπε για τη δημοπρασία. “Μετά από τέσσερις πωλήσεις σε έναν ιδιοκτήτη που πέτυχαν ποσοστό πώλησης 100% και επιτυχημένες πωλήσεις στη Γενεύη, τα αποτελέσματα της δημοπρασίας μας στη Νέα Υόρκη αποδεικνύουν ότι η αγορά παραμένει ζωντανή και δυναμική.

Οι πελάτες μας αναζητούν κοσμήματα όχι μόνο για να τα στολίσουν, αλλά και ως κομμάτια ιστορίας και τέχνης. Κομμάτια τα οποία περικλείουν επίσης την ουσία των σχεδιαστών και των εποχών τους.

Κανένα δεν είναι καλύτερο από το διαμαντένιο κολιέ Art Deco Van Cleef & Arpels “tie”. Το κολιέ πωλήθηκε για το εκπληκτικό ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εμφάνισή του στο μπλοκ της δημοπρασίας αποδεικνύει απόλυτα τη μοναδική μας ικανότητα να προσφέρουμε κοσμήματα απαράμιλλης σπανιότητας, αποκλειστικότητας και αποτελούν την καλύτερη ποιότητα”.

Τα ισχυρά αποτελέσματα της δημοπρασίας προωθήθηκαν από τη γοητεία των επιμέρους κομματιών. Αλλά και από τη στρατηγική απόφαση του Sotheby’s να μειώσει τα ποσοστά προμήθειας του αγοραστή σε ένα τυποποιημένο 20%. Το χαμηλότερο σε όλους τους διεθνείς οίκους δημοπρασιών. Η κίνηση αυτή ενίσχυσε τον ενθουσιασμό των προσφορών, όπως φαίνεται από τον αριθμό ρεκόρ των πλειοδοτών και την εισροή νέων εγγεγραμμένων. Σχεδόν το ένα τρίτο των οποίων συμμετείχε για πρώτη φορά στον οίκο Sotheby’s.

Η συμμετοχή ήταν παγκόσμια, με πλειοδότες από 30 χώρες της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Συμπεριλαμβανομένης σημαντικής συμμετοχής από το Χονγκ Κονγκ, την ηπειρωτική Κίνα, τη Σιγκαπούρη αλλά και την Ταϊβάν. Αυτό το διεθνές ενδιαφέρον υπογραμμίζει την παγκόσμια απήχηση των εκλεκτών κοσμημάτων. Ακόμη επιβεβαιώνει ότι η παγκόσμια αγορά φυσικών πολύτιμων λίθων και απίστευτου σχεδιασμού παραμένει δυναμική και επεκτατική.

Διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού.
Διαμαντένιο δαχτυλίδι Harry Winston.
Van Cleef and Arpels συνδυασμός βραχιολιού-κολιέ με φερμουάρ από ροζ χρυσό και διαμάντια αντίκες.
Βραχιόλι με χρωματιστές πέτρες και διαμάντια αιγυπτιακής έμπνευσης.

Μια ακόμη απόδειξη ότι εντυπωσιακά σχέδια ξεσηκώνουν το μπλοκ των δημοπρασιών περιλαμβάνει ένα εκπληκτικό βραχιόλι με χρωματιστές πέτρες και διαμάντια αιγυπτιακής έμπνευσης. Το βραχιόλι ξεπέρασε τις προσδοκίες, πουλώντας για 1.044.000 δολάρια, πολύ πάνω από την υψηλή εκτίμησή του.

Αυτό το κομμάτι αλλά και άλλα στη δημοπρασία ανέδειξαν μια ευρύτερη τάση στην εκτίμηση ιστορικών και πολιτιστικά εμπνευσμένων σχεδίων με σπάνιους φυσικούς πολύτιμους λίθους.

Τα μεγάλα και σπάνια φυσικά διαμάντια που δεν μπορούσαν ποτέ να ξεχαστούν, φυσικά, ξεχώρισαν. Συμπεριλαμβανομένου ενός απίστευτου, μη μονταρισμένου διαμαντιού 53,04 καρατίων χρώματος D, αχλαδιού τύπου IIa, χωρίς εσωτερική ατέλεια. Πωλήθηκε για 3,48 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, ένα υπέροχο δαχτυλίδι με διαμάντια σε σχήμα οβάλ, βάρους 21,54 καρατίων, με χρώμα D και καθαρότητα VVS2, υπογεγραμμένο από την Graff, απέφερε 1.440.000 δολάρια. Οι πωλήσεις αυτές αντικατοπτρίζουν τα υψηλά πρότυπα των σημερινών συλλεκτών. Αλλά και την ετοιμότητά τους να επενδύσουν σημαντικά σε μοναδικά και σπάνια φυσικά διαμάντια.

Μη μονταρισμένο διαμάντι 0,73 καρατίων Fancy Purplish Red Diamond. s
Δαχτυλίδι με διαμάντια Graff σε οβάλ σχήμα βάρους 21,54 καρατίων.

Καθώς η αγορά διαμαντιών συνεχίζει να ακμάζει, η επιτυχία του Sotheby’s Magnificent Jewels και πολλών άλλων δημοπρασιών φέτος δείχνει τη διαρκή γοητεία που ασκούν οι φυσικοί πολύτιμοι λίθοι και τα εκπληκτικά, διαχρονικά κοσμήματα που δημιουργούν οι τεχνίτες με αυτά. Η εντυπωσιακή προσέλευση και οι πωλήσεις της δημοπρασίας επιβεβαιώνουν ότι τα φυσικά διαμάντια, ιδιαίτερα αυτά που παρουσιάζονται σε εξαιρετικά σχέδια, παραμένουν στην πρώτη γραμμή της πολυτέλειας και της ελκυστικότητας, γοητεύοντας ένα παγκόσμιο κοινό που ανυπομονεί να αποκτήσει ένα κομμάτι διαχρονικής ομορφιάς.

Πηγή: naturaldiamonds.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα