Το Maison Mazerea λανσάρει στο Παρίσι ένα διαμάντι εμπνευσμένο από την Grace Kelly.

Date

Υπάρχει μια νέα συναρπαστική μάρκα διαμαντιών που πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της κατά τις υψηλές παρουσιάσεις κοσμημάτων στο Παρίσι τον Ιούλιο, το Maison Mazerea.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Αλλά αν και “νέος”, ο οίκος ιδρύθηκε πάνω σε πολλές αρχές του παρελθόντος. “Εμπνευσμένο από τις βάσεις που έθεσε ο καρδινάλιος Μαζαρίνος στη Γαλλία του 17ου αιώνα. Ακόμη από την αγάπη για τα διαμάντια που μετέδωσε στον προστατευόμενό του Λουδοβίκο ΙΔ. Έτσι το Maison Mazerea αναβιώνει τις έννοιες της υψηλής διαμαντοποιίας”, λέει στο JCK ο ιδρυτής του Maison Mazerea, Peter J. Ravenscroft.

“Προμηθεύει τα καλύτερα φυσικά διαμάντια, που τα διαμορφώνουν με το χέρι σε μοναδικά σχήματα. Επίσης χρησιμοποιεί παραδοσιακές κοπές που ταιριάζουν καλύτερα στα φανταχτερά χρωματιστά διαμάντια και εγγυώνται την ποιότητα και την προέλευση. Ως εκ τούτου η haute diamanterie αντιπροσωπεύει την επιστροφή στην παράδοση. Σε μια εποχή που τα διαμάντια δεν ήταν ένα παγκόσμιο εμπόρευμα, αλλά όπου η ατομική ομορφιά κάθε πέτρας δημιουργούσε πάθος, επιθυμία και ρομαντισμό που γνώριζαν μόνο οι βασιλιάδες”.

Διαμάντια Maison Mazerea
Μια ποικιλία κίτρινων διαμαντιών Maison Mazerea.

Για να διασφαλιστεί η πλήρης ιχνηλασιμότητα αυτών των λίθων, η Ravenscroft πιστεύει ότι πρέπει να επιστρέψει στους τρόπους των παλαιών, προ-εργαστηριακής καλλιέργειας ημερών, από την εξόρυξη μέχρι την αγορά. “Με την πλήρη αλυσίδα επιτήρησης από το ορυχείο έως το κόσμημα, μπορούμε να εγγυηθούμε την άψογη προέλευση. Επίσης μπορούμε να εγγυηθούμε και τις ηθικές πρακτικές σε όλη τη διαδικασία”, λέει.

“Μπορούμε να συνδέσουμε τους τελικούς πελάτες κοσμημάτων με τις τοπικές κοινότητες των ορυχείων. Να  κατευθύνουμε ένα ποσοστό των τελικών εσόδων λιανικής πώλησης σε μεταρρυθμιστικά κοινωφελή και περιβαλλοντικά έργα, μέσω του ανεξάρτητου Foundation Mazerea”.

Maison Mazerea Grace Diamond
Το διαμάντι Grace της Maison Mazerea, 1,79 καρατίων, φανταχτερό ζωντανό μοβ-ροζ διαμάντι.

Την πρώτη πέτρα που κατασκεύασε ο οίκος την σχεδίασε ο διάσημος κοσμηματοπώλης Lorenz Bäumer σε συνεργασία με το Princess Grace Foundation. Tο ίδρυμα υποστηρίζει τα αναδυόμενα ταλέντα στις παραστατικές τέχνες.

Την φανταχτερή ροζ πέτρα 1,79 καρατίων που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Argyle Stella την ονόμασαν εύστοχα Grace Diamond.

Ήταν μία από τις τελευταίες πέντε που προήλθαν από το κλειστό πλέον ορυχείο Argyle στην Αυστραλία. Το ορυχείο αυτό ήταν γνωστό ιδιαίτερα για τις ροζ πέτρες του. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του Bäumer, το «La Vie en Rose». «Αντανακλά την ευχαρίστηση που αντλείται από τα πιο απλά και τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχει να προσφέρει η ζωή», λένε στο JCK ο Bäumer και το ατελιέ του. Το αποτέλεσμα; «Ένα κλασικό, διαχρονικό, αλλά μοντέρνο σχέδιο, που προσφέρει στον χρήστη τόσους πολλούς τρόπους να αποκαλύψει την ομορφιά του».

Αυτή είναι μόνο η αρχή των διαμαντένιων δυνατοτήτων της Maison Mazerea.  “Η Maison Mazerea είναι μια νέα δύναμη στον τομέα των διαμαντένιων κοσμημάτων”, λέει ο Ravenscroft.  “Δεν είναι απλά μια εταιρεία εξόρυξης, ούτε μια εταιρεία κοσμημάτων, αλλά μια καθετοποιημένη εταιρεία διαμαντιών. Η Maison Mazerea επιδιώκει να αναζωογονήσει την επιθυμία των σπάνιων και υπέροχων διαμαντιών”.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα