Κοσμήματα για την χρονιά του Δράκου.

Date

Το Σάββατο σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, εγκαινιάζοντας το Έτος του Δράκου. Ο Creative Chairman Reed Krakoff εκσυγχρόνισε ένα από τα πιο γνωστά μοτίβα της John Hardy ενόψει της χρονιάς του Δράκου.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Οι εταιρείες κοσμημάτων και οι σχεδιαστές έχουν ξεδιπλώσει τις ερμηνείες τους για το μυθικό πλάσμα από την αρχή του ημερολογιακού έτους, αποδίδοντας δράκους σε χρυσό και ασήμι και διακοσμώντας τους με διαμάντια και έγχρωμους πολύτιμους λίθους.  

Για τον John Hardy και τον δημιουργικό του πρόεδρο, Reed Krakoff, η πηγή της έμπνευσης από τα αρχεία δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί.

Το 2007, η μάρκα με έδρα το Μπαλί παρουσίασε το πρώτο κομμάτι σε αυτό που θα γινόταν μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και πιο επιτυχημένες συλλογές της, τον “‘Naga Dragon'”.

John Hardy πρωτότυπο βραχιόλι Naga

Η John Hardy κατασκεύασε αυτό το βραχιόλι το 2007. Το πρώτο κομμάτι της συλλογής που θα γινόταν η συλλογή “Naga Dragon”. Ένα βασικό χαρακτηριστικό ήταν η μηχανική του στόματος του δράκου που “δαγκώνει” το χρυσό δαχτυλίδι. Το στόμα λειτουργεί ως κούμπωμα του βραχιολιού.

Το μυθικό πλάσμα είναι ιερό για τους κατοίκους του Μπαλί και συμβολίζει τη σύνδεση του ανθρώπου με τη φύση.

Όπως λέει η ιστορία, το Naga κάθεται στην κορυφή ενός ηφαιστείου την ημέρα, προστατεύοντας τους ανθρώπους. Τη νύχτα, βουτάει στον ωκεανό για να επισκεφθεί την αληθινή του αγάπη, το Μαργαριτάρι.

Όταν πετάει πίσω στο ηφαίστειο το πρωί, το νερό που στάζει από τα λέπια του τρέφει τα χωράφια.

Κομμάτι της εβδομάδας: Κολιέ John Hardy Naga Dragon

Η επανέκδοση του δράκου από τον Krakoff αποτίει φόρο τιμής σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του αρχικού σχεδίου. Όπως η χρήση της υφαντής αλυσίδας για να μιμηθεί τα λέπια. Ακόμη σε ορισμένα κομμάτια, τον δράκο να δαγκώνει την ίδια του την ουρά.

Αλλά η εκδοχή του Naga είναι πιο κομψή και πιο μοντέρνα, χωρίς να θυσιάζει λεπτομέρειες, καθιστώντας το χαρακτηριστικό Krakoff.  

Η νέα συλλογή Naga Dragon έκανε το ντεμπούτο της τον Ιανουάριο. Τα κομμάτια είναι διαθέσιμα σε ασήμι 925 ή χρυσό 14 καρατίων, όπως το κολιέ που παρουσιάζεται ως το κομμάτι της εβδομάδας.  

Πηγή: nationaljeweler.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα