Το ρουμπίνι ταιριάζει με τις θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Date

Ως ο επίσημος γενέθλιος λίθος του Ιουλίου, τα ρουμπίνια έχουν από καιρό συνδεθεί με τον πλούτο, την αγάπη και το πάθος. Έχουν πλούσια ιστορία που γοητεύει και μαγεύει από γενιά σε γενιά.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το ρουμπίνι παραμένει ένας διαχρονικός πολύτιμος λίθος που είναι περιζήτητος στους καταναλωτές. Αυτή η ζήτηση έχει ενθαρρύνει τους κοσμηματοπώλες και τους σχεδιαστές να δημιουργούν κομψά κοσμήματα με ρουμπίνια. Κοσμήματα  που είναι τόσο μοναδικά όσο και τα άτομα που τα φορούν. 

Γνωστό κυρίως ως ο “βασιλιάς των λίθων”, λένε ότι αυτός ο όμορφος κόκκινος πολύτιμος λίθος μπορεί να συμβολίζει διαφορετικές ιδιότητες. Όπως το πάθος, την επιτυχία και την άφθονη ενέργεια. Με ένα πλούσιο παρελθόν και μια λαμπρή ιστορία, δεν είναι περίεργο που αυτή η μαγική πέτρα έχει τόσο μεγάλη ζήτηση σήμερα.

Η σημασία του ρουμπινιού

Λαμπερό και υπέροχα κόκκινο, ένα ρουμπίνι έχει στην πραγματικότητα έναν επιστημονικό λόγο για τον οποίο λάμπει. Το χρώμιο που υπάρχει σε ένα ρουμπίνι δίνει στην πέτρα το ζωηρό κόκκινο χρώμα της, το ίδιο της δίνει επίσης την εκθαμβωτική λάμψη. Το όνομά του το πήρε από το λατινικό rubeus, που σημαίνει κόκκινο και έχει να κάνει αποκλειστικά με το εκπληκτικό του χρώμα.

Οι πολεμιστές, παλιότερα, φορούσαν ή ακόμα και τοποθετούσαν ρουμπίνια στο δέρμα τους. Πίστευαν ότι αυτός ο γενέθλιος λίθος του Ιουλίου σήμαινε δύναμη και προστασία. Είναι ο δεύτερος σκληρότερος πολύτιμος λίθος στον κόσμο μετά το διαμάντι. Το ρουμπίνι με την ιδιαίτερη ανθεκτικότητα συμβολίζει την προστασία.

Διαφορές στα ρουμπίνια

Τα ρουμπίνια όπως και οι άνθρωποι, που βρίσκουμε σε διαφορετικές τοποθεσίες στον κόσμο, έχουν διαφορετικό παρελθόν, ιδιότητες και χαρακτηριστικά. Αρχικά, έχουμε το ρουμπίνι της Βιρμανίας, γνωστό κυρίως ως ένα από τα κορυφαία ποιοτικά ρουμπίνια.

Μην εκπλαγείτε αν βρείτε ένα σημάδι ατέλειας σε ρουμπίνια όπως αυτά. Μπορεί να σημαίνει ότι είναι ένα φυσικά φτιαγμένο ρουμπίνι. Ένα άλλο ρουμπίνι που συναντάμε στον κόσμο, είναι το αφρικανικό ρουμπίνι. Το αφρικανικό ρουμπίνι έχει ένα πιο σκούρο χρώμα (σκεφτείτε περισσότερο μια μοβ απόχρωση).

Επίσης άλλα ρουμπίνια μπορεί να προέρχονται από περιοχές της Μαδαγασκάρης, της Τανζανίας, του Αφγανιστάν και της Ταϊλάνδης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να δημιουργηθούν όμορφα ρουμπίνια, που κατασκευάζονται από τις ίδιες χημικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται στη δημιουργία των φυσικών ρουμπινιών. 

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα