Ροζ τουρμαλίνης, ο δεύτερος γενέθλιος λίθος του Οκτωβρίου.

Date

Τυχεροί είναι οι γεννημένοι τον Οκτώβριο που έχουν δύο πέτρες για γενέθλιους λίθους. Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε σεμνό οπάλιο ή φλογερό, φωτεινό ροζ τουρμαλίνη.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Τουρμαλίνης

Αυτήν την εκπληκτική πέτρα την ανακάλυψαν αρχικά στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας στα τέλη της δεκαετίας του 1600 ή στις αρχές του 1700. Η ονομασία τουρμαλίνη έχει προέλευση από τον σινγκαλικό όρο turmali.

Το όνομα αυτό το έδωσαν σε όλους τους έγχρωμους κρυστάλλους στα ανοικτά των ακτών της Σρι Λάνκα. ΟΙ έμποροι πολύτιμων λίθων δεν μπορούσαν να ξεχωρίζουν αυτή τη μοναδική πέτρα από άλλες γνωστές πέτρες παρόμοιων χρωμάτων. Στην πραγματικότητα, θεώρησαν τους πρώτους πράσινους τουρμαλίνες σμαράγδια και τον ροζ τουρμαλίνη συχνά ρουμπίνι. Κάποτε θεωρούσαν ότι οι πέτρες στα ρωσικά στέμματα ήταν ρουμπίνια ενώ τώρα ότι είναι ροζ τουρμαλίνης.

Τα ποικίλα χρώματα του τουρμαλίνη και οι ιδιότητες του

Ο τουρμαλίνης μπορεί να βρεθεί σε μια ευρεία γκάμα χρωμάτων, περισσότερα χρώματα από οποιονδήποτε άλλο πολύτιμο λίθο, με το ροζ να είναι η καθορισμένη πέτρα για τον Οκτώβριο. Ο ροζ τουρμαλίνης παίρνει το χρώμα του από το μαγγάνιο και άλλα μέταλλα που υπάρχουν στην κρυσταλλική του δομή και είναι ο σπανιότερος.

Πριν από χρόνια, κάθε χρώμα τουρμαλίνη είχε το δικό του όνομα, αλλά τώρα όλα τα χρώματα είναι γνωστά ως τουρμαλίνης με το χρώμα του λίθου μπροστά από το όνομα.

Εξόρυξη τουρμαλίνη

Με την πάροδο του χρόνου, βρίσκουμε τον τουρμαλίνη σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Από τη δεκαετία του 1980, η περιοχή Paraíba της Βραζιλίας παράγει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές πέτρες στον κόσμο. Η Μαδαγασκάρη και το Αφγανιστάν έχουν γίνει συνώνυμα της φωτεινής κόκκινης πέτρας τουρμαλίνη. Σήμερα υπάρχουν ενεργά ορυχεία στην Ινδία, την Αυστραλία, την Ελβετία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και σε μέρη της Αφρικής.

Πλεονεκτήματα και δύναμη του τουρμαλίνη

Όπως τόσοι πολλοί άλλοι λίθοι, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο τουρμαλίνης έχει πολύ μεγαλύτερη χρησιμότητα από την ομορφιά και την αισθητική. Οι πεποιθήσεις σχετικά με τις δυνάμεις της πέτρας έχει σχέση με το μέρος του κόσμου στο οποίο χρησιμοποιούν την πέτρα.

Ένας Ολλανδός επιστήμονας έλεγε ότι ένας τουρμαλίνης σε μετάξι, θα φέρει ύπνο σε ένα ανήσυχο παιδί. Επίσης στην Αφρική, χρησιμοποιούσαν την πέτρα για να ξυπνήσει κάποιος από “το όνειρο της ψευδαίσθησης”. Αλλά και στην Ινδία, για να φέρει το καλό και να προάγει τη διορατικότητα. Οι ιθαγενείς Αμερικανοί χρησιμοποιούν τον τουρμαλίνη για προστασία από κινδύνους.

Αρχαία παράδοση του τουρμαλίνη

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν μια συναρπαστική σχέση και πίστη για τον τουρμαλίνη. Πίστευαν ότι αυτοί οι λίθοι έχουν το ζωντανό αυτό χρώμα από το σπάσιμο ενός ουράνιου τόξου όταν έβγαιναν από τον πυρήνα της γης. Ακόμη οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ο λίθος μπορούσε να θεραπεύσει παθήσεις που κυμαίνονταν από διαταραχές του νευρικού συστήματος έως ασθένειες του αίματος και ανωμαλίες των λεμφαδένων.

Δυνάμεις του ροζ τουρμαλίνη

Πολλοί θεωρούν ότι ο ροζ τουρμαλίνης βοηθά στη συναισθηματική και ψυχική υγεία και ευεξία. Η πέτρα είναι αντιπροσωπευτική της αγάπης, της συμπάθειας και του ανθρωπισμού. Από όλους τους λίθους τουρμαλίνη, ο ροζ εκπέμπει την πιο έντονη ποσότητα αγάπης. Πιστεύεται ότι απομακρύνει απαλά τον συναισθηματικό πόνο και μετριάζει τα ενοχλητικά και αρνητικά συναισθήματα. Ο ροζ τουρμαλίνης θεωρείται επίσης ότι οδηγεί όσους βιώνουν άγχος και κρίσεις πανικού σε συναισθηματικά ασφαλή λιμάνια.

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα