Jacob & Co Astronomia Revolution 4th Dimension.

Date

H Jacob & Co παρουσιάζει το πρώτο Tourbillon 4 αξόνων στον κόσμο Astronomia Revolution 4th Dimension για το Only Watch 2023.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Το Only Watch είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα για τα ρολόγια, μια φιλανθρωπική δημοπρασία μία φορά κάθε δύο χρόνια. Σε αυτήν βλέπει κανείς κορυφαίους ωρολογοποιούς από όλο τον κόσμο να δημιουργούν μοναδικά ρολόγια 1 προς 1. Από την πώληση αυτών των ρολογιών συγκεντρώνουν χρήματα για την έρευνα για τη μυϊκή δυστροφία Duchenne.

Για το 2023 η δημοπρασία έχει ένα εξαιρετικά πολύχρωμο θέμα. Κάτι που το πρώτο ρολόι που εξετάζουμε έχει σίγουρα λάβει υπόψη του. Είναι το Jacob & Co. Astronomia Revolution 4th Dimension.

Ως σύντομη σημείωση, το ρολόι έχει τεχνικά διπλή υπογραφή ως ρολόι Jacob & Co. x Concepto Watch Factory. Με το Concepto Watch Factory να είναι ο κύριος συνεργάτης της J&Co. για το μηχανισμό. Είναι ένας ωραίος τρόπος για τη μάρκα να γιορτάσει την πρωτοποριακή δουλειά που έχει κάνει η Concepto φέτος. Με μοντέλα όπως το Astronomia Revolution και τώρα το Astronomia Revolution 4th Dimension.

Είναι ίσως προφανές από τα ονόματα, αλλά η 4th Dimension είναι ουσιαστικά μια ξεχωριστή έκδοση του προηγούμενου Astronomia Revolution. Έτσι παίρνει την ιδέα του ταχύτερου στον κόσμο satellite tourbillon και την ωθεί ένα βήμα παραπέρα. Τροφοδοτείται από τον μηχανισμό χειροκίνητης κίνησης JCAM 54 με απόθεμα ισχύος 36 ωρών. Αντικαθιστά το tourbillon διπλού άξονα του αρχικού Revolution με ένα tourbillon τριπλού άξονα. Αλλά αυτό σε συνδυασμό με την περιστροφή του βραχίονα το καθιστά το πρώτο tourbillon τετραπλού άξονα στον κόσμο.

Η ανάλυση του τι είναι οι τέσσερις άξονες της κίνησης είναι λίγο δύσκολο να περιγραφεί. Επειδή και οι τέσσερις περιστροφές συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Αρχικ πιο προφανής περιστροφή είναι η κίνηση του δορυφορικού βραχίονα γύρω από το καντράν, που συμβαίνει κάθε 60 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, υπάρχει η κανονική περιστροφή του tourbillon επίσης κάθε 60 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, το περίβλημα του tourbillon περιστρέφεται επίσης σε ευθεία γραμμή και κάθετα προς τον βραχίονα του satellite σε διαστήματα 18 και 15 δευτερολέπτων. Φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό, ειδικά τοποθετημένο μέσα στην έντονα χρωματιστή θήκη. Και έπειτα, σαν να μην έφτανε αυτό, διαθέτει επίσης έναν μηχανισμό σταθερής δύναμης που έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έτσι εξασφαλίζει μια συνεπή ροή ισχύος μέσω του μηχανισμού.

Αυτή η θήκη έχει διάμετρο 47 χιλιοστά και είναι από ροζ χρυσό. Αλλά το καταπληκτικό στοιχείο είναι η βάση κάτω από τον κύριο δορυφόρο (τεχνικά η πίσω πλάκα του μηχανισμού). Την αποτελούν 35 πολύτιμοι λίθοι σε αντίθετα χρώματα ο καθένας με μοναδική και μη τυποποιημένη κοπή. Αυτοί έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να προβάλλεται η πλευρά της γωνίας.

Παίρνει λοιπόν όλες τις παραδοσιακές ιδέες τοποθέτησης πολύτιμων λίθων και τις πετάει έξω από το παράθυρο για να δημιουργήσει μια υπερβολικά εντυπωσιακή εμφάνιση τύπου βιτρό.

Μου θυμίζει τα ειδικά εφέ από τις ταινίες Dr Strange, που είναι ίσως άλλος ένας λόγος που το όνομα 4th Dimension είναι κατάλληλο. Οι ίδιοι οι πολύτιμοι λίθοι είναι ένας συνδυασμός από γρανάτη εσονίτη, κίτρινο κιτρίνη, μπλε ζαφείρι, τσαβορίτη, γρανάτη ροδόλιθου, τοπάζι και γρανάτη πυρόπη.

Είναι μεγάλο, είναι πομπώδες, είναι ειλικρινά λίγο τρελό. Είναι όλα όσα θα μπορούσατε να ζητήσετε από ένα κομμάτι μοναδικό Jacob & Co. για φιλανθρωπικό σκοπό. Ενώ μερικές φορές γίνεται κριτική για την J&Co. ότι είναι πολύ επιδεικτική και υπερβολική, όταν πρόκειται για το Only Watch δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αυτή είναι μια ευκαιρία για τις μάρκες να ξεφύγουν λίγο και να κάνουν κάτι τρελό ή πειραματικό. Το πρώτο tourbillon 4 αξόνων στον κόσμο και μια έκδοση με πολύτιμους λίθους τρελής τοποθέτησης σίγουρα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένα σπουδαίο ρολόι Only Watch. Όλα τα ρολόγια Only Watch θα πωληθούν σε δημοπρασία στις 5 Νοεμβρίου.

Προδιαγραφές:

Μοντέλο: Jacob & Co. Astronomia Revolution 4th Dimension

Θήκη/καντράν: διάμετρος 47mm x πάχος 27mm, θήκη από ροζ χρυσό 18 καρατίων, χαραγμένη θήκη, σκελετοποιημένο καντράν με μπλε πολυανθρακικό, σετ ροζ χρυσού με 35 πολύτιμους λίθους κατά παραγγελία (εσσονίτης, γρανάτης, κίτρινη κιτρίνη, μπλε ζαφείρι, τσαβορίτης, ροδολίτης, γαρνέτας τοπαζόλιθος, γρανάτης πυρόπης)

Αντοχή στο νερό: 30m (3 bar)

Κίνηση: Jacob & Co. caliber JCAM 54, χειροκίνητη περιέλιξη, 485 μέρη

Συχνότητα: 21.600 vph (3 Hz)

Απόθεμα ισχύος: 36 ώρες

Λειτουργίες: Ώρες, λεπτά, Tourbillon

Λουράκι: Μπλε δέρμα αλιγάτορα με αγκράφα από ροζ χρυσό 18 καρατίων

Διαθεσιμότητα: Μοναδικό κομμάτι

Περισσότερες λεπτομέρειες στο Jacob & Co.

Πηγή: oracleoftime.com

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα