Η Vintage συλλογή της Buccellati από κάθε δεκαετία της.

Date

Ο ιταλικός οίκος Buccellati παρουσίασε την συλλογή Vintage κατά τη διάρκεια της Haute Couture του Παρισιού.

Instagram

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας, για να ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο του κοσμήματος αλλά και όχι μόνο!

Γενικά πολλοί οίκοι κοσμημάτων αλλάζουν τις στρατηγικές τους για να επικεντρωθούν σε πιο μακροπρόθεσμες κινήσεις. Σε αντίθεση ο οικογενειακός ιταλικός οίκος Buccellati αγκάλιασε την ιδέα της συλλογής Vintage που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Haute Couture του Παρισιού. Έτσι με μια συλλογή 37 τεμαχίων παρουσιάζει τα σημαντικότερα κομμάτια από τα πρωτότυπα της εταιρείας. Αυτά λοιπόν ξεκινούν από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 1990. “Οι δημιουργίες που παρουσιάζουμε έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της οικογένειας Buccellati”, δήλωσε ο πολυτελής οίκος σε μια ανακοίνωση. “Συμβολίζουν τη στυλιστική εξέλιξη του οίκου, ο οποίος ανέκαθεν διατηρούσε εξαιρετικά πρότυπα και αλάνθαστη πίστη στο δικό του DNA”.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όπου υπάρχει η δυνατότητα, τοποθετούν κάθε κόσμημα στην αρχική του θήκη της εποχής του. Έτσι αν η θήκη δεν υπάρχει πλέον, τα κομμάτια αυτά τα τοποθετούν σε αντίγραφα θήκης της εποχής τους. Επίσης κάθε αντικείμενο το συνοδεύει πιστοποιητικό εγγύησης που περιλαμβάνει φωτογραφία του προϊόντος και αντίγραφο του αρχικού σχεδίου του. Η συλλογή είναι διαθέσιμη στις μπουτίκ Buccellati σε όλο τον κόσμο: Μιλάνο, Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες. Παρακάτω βλέπουμε επιλεγμένα κοσμήματα από κάθε δεκαετία.

1940s

Καρφίτσα Buccellati

Καρφίτσα Non Ti Scordar Di Me από χρυσό με διαμάντια ροζ κοπής 5,5 cts. t.w. και ζαφείρια 10 cts. t.w.

1950s

Δαχτυλίδι Buccellati

Δαχτυλίδι κοκτέιλ Profondo Blu με ζαφείρι 10 καρατίων, διαμάντια 1,2 καρατίων κ.τ.λ. σε κοπή μπριγιάν και διαμάντια 0,3 καρατίων κ.τ.λ. σε κοπή οκτώ.

1960s

Δαχτυλίδι Buccellati Laguna

Δαχτυλίδι κοκτέιλ Laguna (στην επάνω εικόνα) από κίτρινο και λευκό χρυσό με περιντότ κοπής 22 καρατίων και διαμάντια κοπής μπριγιάν 0,7 καρατίων.

1970s

Δαχτυλίδι Buccellati Gerbera

Δαχτυλίδι Gerbera από λευκόχρυσο με μαργαριτάρι 7 καρατίων και διαμάντια κοπής μπριγιάν 10 καρατίων.

1980s

Σκουλαρίκια Buccellati

Κρεμαστά σκουλαρίκια Fiori e Boccioli (περίπου 1988) από κίτρινο χρυσό με διαμάντια κοπής μπριγιάν 2,22 cts. t.w.

1990s

Βραχιόλι Buccellati

Βραχιόλι Rete D’Oro (περίπου 1992) από λευκό και κίτρινο χρυσό με διαμάντια κοπής μπριγιάν 11,89 cts. t.w.

Φωτογραφίες από την Buccellati

Αποποίηση ευθυνών: Οι πληροφορίες αυτές έχουν συλλεχθεί μέσω δευτερογενούς έρευνας και το veneticomagazine.gr δεν ευθύνεται για τυχόν σφάλματα σε αυτές.

Μοιρασου αυτο το αρθρο

διαβαστε
περισσοτερα